Začini |
Odgovori
|
| Korisnik | |
griva1978
Odrastao grm
Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Tema: ZačiniObjavljeno: 24 Kolovoz 2008 u 22:20 |
|
...za kurkumu jednoć pročitala negdje da pomješana sa maslacom je dobra kao krema za hemeroide...eto, pa tko mora neka proba.... :O)
|
|
![]() |
|
| Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Božikovine
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru
Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 23 Kolovoz 2008 u 01:44 |
|
Piment (Bot. Pimenta dioica) se bere zelen sa stabla pimenta te se sprema u vreće 4-5 dana. U tih par dana sjemneke fermentiraju i poprimaju smeđu boju te se na kraju suše na suncu. Piment nazivaju i «začinom za sve» jer njegova aroma podsjeća na sve važnije začine kao što su papar, klinčić. Cimet i muškatni oraščić.
|
|
![]() |
|
Božikovine
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru
Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 23 Kolovoz 2008 u 01:42 |
|
Kardamon je jedan od najstarijih začina poznatih čovječanstvu te mu to daje pridjev najskupljih i najomiljenijih začina. Dobiva se od zrelih cijelih ili oljuštenih sjemenki biljke Kardamon (Bot. Elettaria cardamomum). U arapskim zemljama kardamon služi kao jedan od omiljenih začina za pripremu kave. Razlikujemo zeleni, bijeli ili smeđi kardamon, za zeleni se kaže da je najbolji zbog svog visoko aromatičnog citrusnog okusa.
|
|
![]() |
|
Božikovine
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru
Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 23 Kolovoz 2008 u 01:24 |
|
Kurkuma se upotrebljava kao začin umacima, marinadama, jelima od grahorica. Intenzivna žuta boja se koristi za bojanje jela kao što su senf, kruh ili namazi.
|
|
![]() |
|
andrea01
Cvjetni guru
Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 22 Kolovoz 2008 u 23:01 |
|
Jeli netko koristi začin Kurkumu? Susjeda mi je poklonila, a ja nemam pojma ništa o tome kako koristiti taj začin. Uvidjela sam da je to sastojak koji daje jaču žutu boju curry-ju.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
|
Tweet
|
| Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |