Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Začinsko i ljekovito bilje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ljute papričice
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ljute papričice

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Status: Offline
Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2008 u 17:35
Ja koliko znam  spadaju u zdravu hranu. Ubrzavaju metabolizam. Ja bi ih rado  jela,ali . I tih prenesi u nasljedstvo nekom, baš krasno i lijepa uspomena.smile166
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
suharak View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 60
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje suharak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2008 u 15:24
već neko vrijeme tražim patuljastu slatku vrstu, znam da se isto stavljaju u hranu, daju malo arome ali i fenomenalnu boju. donio mi je frend iz J. Amerike par komada, proklijale su ali nisu daleko dogurale. ak netko ima, rado bih probala opet.
ove moje su dvogodišnje biljke. prezime najbolje u negrijanom, ali bez propuha. prežive normalno i u grijanom, samo izgube više lišća. neke se grane posuše do proljeća. te se odrežu, a narastu nove.
moje i po zimi znaju cvjetati, pa imam svježih paprika koje mi ne trebaju skoro Big%20smilecijele godine.
plodove berem kako je koji zreo, orežem škarama. zalijeva se dosta, čim se zemlja posuši. bolje uspijevaju ako nisu na jakom suncu, moje dobivaju sunce samo ljeti ujutro i predvečer. jednu teglu imam na južnoj strani, ali ta je puno slabija.
ima netko ideju što bi se još moglo s papričicama, osim gledat ih, gledat pa onda jednom skuhat čili?
Na vrh
Nina View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 233
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2008 u 10:47
baš mi je drago što ima znalac za ljute paprike, jer ja trebam dobiti na poklon jednu saksiju, a ne znam o njima baš ništa, kako se čuvaju preko zime, vani ili unutra, kad se beru plodovi, inače, kako se njeguju.
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2008 u 22:12
....divne su!!! :O))).... ma čudo kako su dekorativne  :O)))))))

.. ja ih isto ne jedem..... a niti ih koristim za nešto drugo.... a kako su pod začinskog i ljekovitog pustimo d ljudi napišu za što ih koriste pa poslije ja bacim neko slovo...al ne iz vlastite ruke nego što znam da se koristi po predaji......

..suharak, šteta što su ljute... baš bih ih za cvijet! :o))).. da li znate ako postoji neka varijanta sa slatkim papričicama a isto tako ljepa.... :O)
Na vrh
suharak View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 60
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje suharak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2008 u 21:53
pozdrav svima!
tražim ali ne nalazim temu o ovim krasnim biljkama, moje isprike ako takva negdje ipak postoji. Embarrassed
ja ove uzgajam već par godina, naslijedila sam ih od djeda. ne jedem puno ljutog, ali zimi nekad paše. ove moje su jako ljute, uglavnom ih podijelim.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.