|
Odgovori
|
Stranica <1 678910 89> |
| Korisnik | |
lana2
Neukroćena biljka
DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Objavljeno: 08 Rujan 2008 u 21:33 |
|
stigla i kod mene još jedna. Opet bila akcija u Baumaxu svega 20 kn, pa kako onda da odolim. Pojma nemam koje je boje cvijet, dakle slijedi išćekivanje.
|
|
![]() |
|
| Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Milena
Novo sjeme
Pridružen: 15 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 12 |
Objavljeno: 16 Rujan 2008 u 08:13 |
Pozdrav svima, ja se danas pri put javljam na ovaj forum. Imam orhideju već godinu dana i čini mi se da je jako zahvalna, malo brige treba oko nje. Važno je da je u zemlji za orhideje (hrastova kora), ne uranjati nego često prskati. Meni je matična biljka dobila mladu orhideju. Obe su odcvjetale. Mlada je pustila jedan štap i nekoliko listića. Sada već par mjeseci miruju. Ne znam šta da radim, dali da ih razdvojim, jeli bitno vrijeme (mislim na proljeće). Znam da nekako to zračno korijenje trebam podijeliti. Ima li tko iskustva sa rasađivanjem. Hvala!
|
|
![]() |
|
bubica 78
Pustio korijenje
Pridružen: 01 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 259 |
Objavljeno: 16 Rujan 2008 u 11:33 |
|
da trebaš ih razdjeliti.
Na mojoj slici ova mala orhideja u ljubičastom lončiću je rasla na ovoj u smeđem lončicu.Trbaš je otkinuti (odrezati) tako da novoj orhideji ostanu keikiji tj zračno korjenje koje je dovoljno dugo za novu orhideju. zalijevanje orhideju potapanjem se isto prakticira, mada ja više volim dobro je zaliti + naravno redovito špricanje. |
|
|
začin mora teći
|
|
![]() |
|
Branka
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka
Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
Objavljeno: 04 Listopad 2008 u 21:25 |
|
moje su sad opet u fazi cvjetanja , i to čak tri su pustile grančice sa cvjetovima , tako da sam onda mirna , unesla sam ih u sobu , jer one vole toplinu
|
|
![]() |
|
suzana29
Nedavno posijan
Objavljeno: 09 Studeni 2008 u 11:39 |
|
halo društvo da se javim ja imam sad oko desetak orhidea isve su žive i zdrave ali me zanima jel je moguće daorhideje ocvjetaju ida za oko mjesecdana tjerajunove granćice za cvijet?'kako da znam kad ih treba presaditi i gdje ima za kupiti tih prozirnih teglica naime imam par orhideica kojima je počelo laganoizlaziti korjenje iz teglica
|
|
|
žuna
|
|
![]() |
|
anagalis
Pustio korijenje
Objavljeno: 09 Studeni 2008 u 12:29 |
|
I ja sam se zaljubila u orhideje pa sam sad vlasnica dvaju phalova.
Nadam se da će mi uz vašu pomoć dobro napredovati!!!! ![]() |
|
![]() |
|
skitnica
Odrastao grm
Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
Objavljeno: 09 Studeni 2008 u 17:23 |
pomojem skromnom znanju o orhidejama nema potrebe za presađivanjem.ti korijeni su vjerojatno zračni i to je normalno. |
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
|
Ginger
Novo sjeme
Pridružen: 14 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5 |
Objavljeno: 07 Prosinac 2008 u 12:48 |
|
Ja sam nedavno dobila Phalaenopsis za rođendan, moja prva orhideja. Planiram joj kupiti društvo čim se na nju naviknem. Cijeli stan mi gleda na istok pa mislim da je to u redu. Imam samo pitanje vezano uz seljenje u kupaonu; naime čula sam da orhideje jako vole kad ih se ostavi u kupaoni za vrijeme dok se tuširaš (odgovara im para) i poslije vrati na mjesto, ali onda opet piše na nekoliko mjesta da ne vole da ih se seli. Ima li netko iskustva s "tuširanjem"? |
|
![]() |
|
skitnica
Odrastao grm
Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
Objavljeno: 07 Prosinac 2008 u 13:41 |
|
nisam to probao ali ne košta te ništa da probaš....i naravno nama izneseš dojmove.
|
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
|
Ginger
Novo sjeme
Pridružen: 14 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5 |
Objavljeno: 09 Prosinac 2008 u 17:31 |
|
Rezultate ću javiti svakako
|
|
![]() |
|
Branka
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka
Objavljeno: 10 Prosinac 2008 u 20:04 |
|
pa jesi sigurna da one vole stalno micanje iz prostorije u prostoriju, ja moje baš ne diram , -sa prozora na stol i nazad (dok ih natapam )
|
|
![]() |
|
lana2
Neukroćena biljka
Objavljeno: 11 Prosinac 2008 u 07:33 |
|
u pravilu niti jedan cvijet ne voli da ga se pomiče s jednog mjesta na drugo, pa ne vjerujem da će se to svidjeti i tvojoj orhideji. Moje su stalno na prozoru i kao i Branka mičem ih jedino kod zalijevanja
|
|
![]() |
|
Branka
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka
Objavljeno: 16 Prosinac 2008 u 17:18 |
|
uslikala sam orhideje , samo čekam da mi ih sin metne na komp pa vam pošaljem slikice
|
|
![]() |
|
Ivana-Mia
administrator
Objavljeno: 30 Prosinac 2008 u 13:16 |
|
Hajde Branka,gdje su te slikice.
Nestrpljivi smo.
![]() |
|
![]() |
|
Mikica
Neukroćena biljka
Objavljeno: 01 Siječanj 2009 u 20:07 |
![]() |
|
domingo
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mladi grm
Objavljeno: 02 Siječanj 2009 u 17:18 |
A koliko je potrebno mlijeka - deci, 2 dcl.....? |
|
![]() |
|
Mikica
Neukroćena biljka
Objavljeno: 04 Siječanj 2009 u 11:25 |
|
Ajde kada će već jednom to mlijeko?Branka nas je zaboravila?!
|
|
![]() |
|
Jasenka
Mladi grm
Objavljeno: 08 Siječanj 2009 u 12:56 |
|
Jučer sam bila u Bauhausu po neki materijal i naravno da nisam mogla odoljeti i otići na cvijeće... i skoro (ma samo malo je falilo) pa sam si uzela jednu orhideju.. stvarno ih je prekrasnih bilo... sva sreća pa se nisam mogla odlučiti koja mi se najviše sviđa
Eh, a sada jedno pitanjce... ovak, u stanu mi je relativno niska temperatura sada preko zime (cca 18-max 20 stupnjeva) po danu i po noći cca 15 stupnjeva, s tim da se radi o podrumskom stanu (znači vlage ima kolko hočeš
Uvijek su mi se sviđale orhideje (da sviđale...preljepe su...
Eh, sada je moje pitanjce, da li mi se isplati uzimati orhideju (ak se konačno odlučim koju bi uzela /boju/) ili da jednostavno odustanem ... naime bojim se da ću je mučiti jer mi se čini da nemam baš uvjete kakve one traže (konstantna temperatura, puno svjetla...)...
Budite brutalno iskreni
... spremna sam... valjda... |
|
![]() |
|
lana2
Neukroćena biljka
Objavljeno: 08 Siječanj 2009 u 13:30 |
|
Prema opisu tvog prostora čini mi se da bi ti najbolje odgovarala phalaenoipsis orhideja. Važno je da ti nije na propuhu i da preko dana nema direktno sunce koje bi joj oprljilo listove (a to u tvom podrumskom stanu vjerojatno nije slučaj). Što se tiče temperature ni moje nemaju konstantno jednaku temperaturu, (noću obično smanjimo grijanje), nalaze se na sjevernom prozoru i sad su opet u fazi cvjetanja. Prema mom iskustvu važno je samo da ne budu prevelike oscilacije u temperaturi. Za boju će ti biti najteže, barem je kod mene tako, jer koju god da vidim svaka mi je lijepa.
|
|
![]() |
|
Jasenka
Mladi grm
Objavljeno: 08 Siječanj 2009 u 18:37 |
|
Ah, znači ipak ima šanse
![]() Puuuno hvala na odgovoru i na savjetu Sad se još "samo" moram odlučiti za boju. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <1 678910 89> |
|
Tweet
|
| Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |