Godetia grandiflora |
Odgovori ![]() |
Stranica <123 |
Korisnik | |
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nadam se da ce moje iznici same i iznenaditi me,jos nisam naisla na seme,ali ako naidjem svakako cu uzeti
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
nuna ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
Ja danas kupila sjeme godezie.Gledala sam negdje na internetu kako je lijep grmić nadam se da će i kod mene takav biti.
|
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Baš je lijepo. Ma šta lijepo, prekrasno ovako dvobojno.
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Jednom davno (dok smo još išli u Trst) kupila sam sjeme ove biljke, još se zove clarkia elegans. Prekrasno je cvala. Poslije više nisam vidjela to sjeme za kupiti. Da li netko pozna ovu biljku i da li ima neki udomaćeni naziv
![]() |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Mislim da sam seme posejala pocetkom travnja,iznikla mi je bas gusto, i verovatno zbog toga su izrasle tanke,ostavila sam ih dugo u zardinjeri,i skoro zaboravila da ih presadim.Bile su toliko neugledne da nisam ni pomisljala da ce me oduseviti s njihovim cvetom.Dvobojne su,od nezno roze do tamnije roze.Jedino sto vidim da im ne prija kisica,bas sam ih jutros obilazila,mozda bi bolje bilo saditi ih u saksije.
Mislim da je na kesici pisalo da cvetaju citavo leto. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Slažem se s OTC da bi je trebalo sijati u intervalima jer relativno kratko cvjeta, to je i moje iskustvo s njom. I kod mene se je sama rasijala, tako da sam ove godine jako rano imala prvi cvijet, a sad će negdje cvasti i one koje sam sijala ove godine.
|
|
![]() |
|
on the cloud ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 258 |
Krasna, divna, zamana, ovisno o nijansama...
Imala sam je prvih godina kada sam započinjala svoju vrtnu storiju...
Iako nisam osobiti ljubitelj jednogodišnjeg cvijeća jer zahtijeva mnogo vremena u skupljanju sjemena, (a količina mojeg je ograničavajuća s obzirom na veličinu zemljišta i sve radove koje nastojim obaviti i prirediti u još oformljavajućem području vlastite oaze), geodetia je ipak jedan od favorita kojem bih se odmah vratila.
Moram naglasiti da se ona u hranjivom i prikladnom tlu sama rasijava i druge godine niče ako se previše ne "čeprka" po mjestu gdje je obitovala prethodna.
Iz sjemena se jedne biljke stvaraju različite nijanse, ovisno od roditelja.
U kvalitetnim uvjetima izrasta u bujan grm koji očarava ljepotom cvijeta.
Moja preporuka je da bi sijanje bilo dobro vršiti u intervalima, tako da se cvatnja kontinuirano nastavlja tijekom čitavog ljeta.
U protivnom, rok uživanja nije baš pretjerano dug.
Čarobna, lijepa i neodoljiva... To je moja konstatacija...
|
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Još jedna predivna jednogodišnja biljka. Kod mene je barem u rozim nijansama. Dosta tanka stabiljka, pa sam joj malo pomogla. Posijala je negdje u travnju, a već me sada razveselila cvijetom. Kakva su vaša iskustva?
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <123 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |