Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Vrtno cvijeće
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Vrtno cvijeće

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3536373839 43>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Siječanj 2009 u 12:55
Originalno poslano od člana Baka Bea Baka Bea napisao:

E da mi je veće zemljište? Ovako su neke biljčice 11 km od mene, pa što preživi, preživi, kad namolim MM on me vozi. Prije 8 godina smilila se jednim našim prijeteljima (onome koji voli paradajz i njegovoj mladoj vrijednoj ženici), jer sam svima 'uši probila' da sam ja 'Ivan bez zemllje' i ako vide jednu ludu ženu da sadi biljke po savskom nasipu da ću to biti ja, pa su kupili veliku oranicu i dali da se 'razbahatim po njoj'. I oni vole biljke pa nam je to i društveni život. Eto, naučila sam nešto. Kako ono piše i Bibliji: "Kucaj, otvorit će ti se." Uvijek ima negdje neka dobra dušica.
Za koraljne zvončike se ne moraš bojati, one se smrznu, malo se objese, ali čim se otope već se dignu. U proljeće će potjerati novo lišće, onda samo trebaju malo kozmetike, otrgniti suhe listove, a ako zaboraviš onda niti to. Poz..
Sjetila sam se poslije da si spominjala neko zemljište i negdje...dobro da još uvijek ima dobrih ljudi. A za zvončiku si me utješila...gledam je svaki dan i tako mi je bilo žao...ali dobro da nije uvenula... a što se tiče kozmetike to se ništa ne brini to je najmanje što mogu za nju učiniti kada je tako zahvalan cvijet.Tongue
Hvala na odgovoru
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Siječanj 2009 u 11:59
E da mi je veće zemljište? Ovako su neke biljčice 11 km od mene, pa što preživi, preživi, kad namolim MM on me vozi. Prije 8 godina smilila se jednim našim prijeteljima (onome koji voli paradajz i njegovoj mladoj vrijednoj ženici), jer sam svima 'uši probila' da sam ja 'Ivan bez zemllje' i ako vide jednu ludu ženu da sadi biljke po savskom nasipu da ću to biti ja, pa su kupili veliku oranicu i dali da se 'razbahatim po njoj'. I oni vole biljke pa nam je to i društveni život. Eto, naučila sam nešto. Kako ono piše i Bibliji: "Kucaj, otvorit će ti se." Uvijek ima negdje neka dobra dušica.
Za koraljne zvončike se ne moraš bojati, one se smrznu, malo se objese, ali čim se otope već se dignu. U proljeće će potjerati novo lišće, onda samo trebaju malo kozmetike, otrgniti suhe listove, a ako zaboraviš onda niti to. Poz..
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Siječanj 2009 u 10:48
Originalno poslano od člana Baka Bea Baka Bea napisao:

A drage moje, ovo naše dopisivanje mi je uljepšalo dan, od srca sam se nasmijala. I mene muče iste brige. Baš sam objasnila Tiji. Odlučim ove godine ništa novo, onda mislim 'samo malo', i uz silne limite završim na 85 novih vrsta i x podvrsta. Kako bi tek bilo da se nisam suzdržavala. Sve načičkano kutijicama, teglicama, a da stvar bude još gora, stiže katalog pred vrata od firme kojoj sam vjerni kupac od 1995. Kad vidim kak su ljudi poslovni i pažljivi, kak mogu ništa ne naručiti. Upravo se guštam uljepšati si ovaj tmurni dan, da bar malo zaboravim groznu stvarnost koju gledamo na TV, ranjenu djecu i očajne ljude s jedne strane i rusku bezobraštinu kak se smiju u lice cijelom svijetu. Ali ako veće i pametnije glave koji su za to plaćene ne mogu to riješiti, kako ću ja. Uljepšati ću svijet onako kako mogu i znam, idem napraviti novi popis, bit će bolje. Shasha jesi li još uvijek zainteresirana za onu Acyphilu aureu?

Baka bea ja jednostavno moram ovo prokomentirati...85 novih vrsta!!!smile93Šta se vi kupili zemljište do vas??? Pa ti si stvarno posebna, ali stvarno takav se čovjek treba roditi da tako živi za cvijeće...
I Bogu hvala da si s nama i dijeliš nam to bogati iskustvo.
Eh da sjetila sam se da te moram nešto pitati...ona koraljna zvončika ....da li bi se ona mogla smrznuti...stoji mi u tegli na terasi zajedno sa vrijeskom. Vrijesak izgleda super a ona tako jadno, čini mi se da se smrzlaCry
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2009 u 16:04

Ova mi tema već danima osvježava dan. Nitko ne bi kupovao, ali svi kupuju, ja prva. Netko voli trajnice, netko, one druge, ima i onih koji vole samo paradajz , samo ne znam dali sijati, saditi ili papati. smile96osobno obožavam paradajz na sve načine. Idemo u šoping, ali završavamo u rasadnicima, kupujemo kao fol nešto, a puna kolica sjemenja, cvijeća, lukovica, pa tako neki sakupe preko 85 vrsta, podvrsta ili slično.

Vjerovali ili ne srce mi je ovolikosmile86kad se samo priča o cvijeću, i ne samo o cvijeću, vesele me i voćke i stabla i povrća, čak i najobičnija trava kad iz nje izviruju tratinčice. Ne dvojim svaki je hobi za onog tko se s njim bavi najljepši, ali ljudi koji vole cvijeće i njime se bave ipak su nekako posebni.

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2009 u 15:58
Baka Bea ne mogu pratiti na svim temama što sve imaš, što sve voliš... Ajde otvori svoju temu, molim te!
Malo sličica i ovi tvoji predivni kometari ... smile143
Tvoje iskustvo bi mnogima od nas pomoglo!
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2009 u 15:22
Baka Bea vidim ja da ćemo se mi dvije jako družiti.
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2009 u 14:56
A drage moje, ovo naše dopisivanje mi je uljepšalo dan, od srca sam se nasmijala. I mene muče iste brige. Baš sam objasnila Tiji. Odlučim ove godine ništa novo, onda mislim 'samo malo', i uz silne limite završim na 85 novih vrsta i x podvrsta. Kako bi tek bilo da se nisam suzdržavala. Sve načičkano kutijicama, teglicama, a da stvar bude još gora, stiže katalog pred vrata od firme kojoj sam vjerni kupac od 1995. Kad vidim kak su ljudi poslovni i pažljivi, kak mogu ništa ne naručiti. Upravo se guštam uljepšati si ovaj tmurni dan, da bar malo zaboravim groznu stvarnost koju gledamo na TV, ranjenu djecu i očajne ljude s jedne strane i rusku bezobraštinu kak se smiju u lice cijelom svijetu. Ali ako veće i pametnije glave koji su za to plaćene ne mogu to riješiti, kako ću ja. Uljepšati ću svijet onako kako mogu i znam, idem napraviti novi popis, bit će bolje. Shasha jesi li još uvijek zainteresirana za onu Acyphilu aureu?
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2009 u 10:02
Hvala Shasha
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2009 u 09:55
Kako da se ja na bilo koga od vas naljutimHug
smile79
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2009 u 09:48
Pa naravno da nije dobro dok kupiš i onda neznaš kud sa svom tom ljepotom i onda imaš slatke brige i tako to. Ne ljuti se Shasha ništa loše nisam mislilasmile161
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2009 u 09:31

Baka Bea,pa znaš da se šalim,nema tu pravih,opasnih,dvoboja,samo razmjena mišljenjasmile79.

Gle sad Tiju,opet bu ispalo da sam nekaj loše rekla(ja se samo ispričavam i ispravljamConfused).To je bilo u pozitivnom smislu,mislim u negativnom za moj novčanik i MM kad vidi koliko toga nosimShockedi onda muku mučim kud to sve posaditiLOL.No sreća da idem busom pa ne mogu previše toga natrpati .Zato stalno pratim kad bu nova kava da opet nešto lijepo i neobično donesem domaEmbarrassed

Ok,nebum se više ispričavala da opet nešto krivo ne velim.Drage moje,koliko volim sve vrste i podvrste cvijeća toliko volim i sve vasHug
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2009 u 09:14
Baka Bea pa Vi imate sve ono što ja želim bijele kukurjeke imam i ja (možete pogledati fotografiju u "Moj gradski vrt" tu na forumu) ali za ove druge sam vrlo zainteresirana. I dobro je Shasha na kavi u Varaždinu rekla da posjeti k Vama "ne završavaju dobro". Zanima me cijena.
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2009 u 21:29
Shasho, evo i tebi odgovaram. Je to je taj grmić, Lonicera purpusi. Kad će cvasti? Teško je reći. Ja sam je pokušala razmnožiti reznicama na nagovor prijateljice jer u ljeto sam prošla kraj nje mrtva hladna. Zabockala u 6. mjesecu i zaboravila na nju u plasteniku. Kad je ovakva zimurina bila, odem pogledati što je u plasteniku, a tamo rajski mirisi. Jedna grančice ne veća od 8 cm, a na njoj cvijet. Pa sad budi pametan. poz...
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2009 u 21:17
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Baka Bea ma nemam ja ništa protiv trajnica, to je bilo samo razmišljanje, zato što me neobično veseli gledati kako se biljkica razvija iz sjemenja, pa prvi listić, pa nekoliko listića, pa pupoljak, pa cvjetić, pa izmješano sjemenje, posadiš  nešto, a izađe drugo, jer zaboraviš zapisati (kod nas se u Primorju reče "posadil san tikvići, a zišla je salata"). Ma cvijet je cvijet, ne mogu dati prednost ničemu, možda ipak lukovicama, ali vrlo malu, ali samo zato što sam ih ove godine posadila gomilu, i zato što kad one odu - ima mjesta za drugo cvijeće, "toliko različitog cvijeća, a tako malo vremena".

Draga Triša, iako je Shasha ovo naše dopisivanje proglasila za 'dvoboj ljetnice-trajnice' nema tu krvi. Mi samo dobronamjerno izmjenjujemo mišljenja. I ja volim posijati sjeme, cijelu zimu ga ogledavati, brinuti se, utopliti, kupiti svjetlo da mu produžim dan, pikirati, a do onda je proljeće. Posadim biljke i čekam, čekam, a kad procvatu, sreći nema kraja, Sve je isto, samo moje bavljenje njima traje dugo, dugo. Jer i kad posustanu u cvatnji, zaslužile su da nastave život. Uzmem reznice i razmnožim ih. Ja sam počela s lukovicama, ali sve ih više čupam jer iako i one pripadaju trajnicama, drvenastih i zeljastih ima toliko. da s njima možeš ispuniti svaki prostor i da se smjenjuju u cvatnji gotovo cijelu godinu. Cijenim sve ljude koji vole biljke i prirodu, a tako je svejedno što vole. Moj prijatelj voli samo paradajz, i još može proći pokoje povrće. I to je ljubav prema biljkama. A imaš pravo da je "toliko puno cvijeća, a tako malo vremena".
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2009 u 14:29
Originalno poslano od člana Tija Tija napisao:

Ljetnice su kao vatromet, puno novaca za kratkotrajni užitak. Baka Bea ova mi je vaša rečenica super jer ste baš pogodili "u sridu" i meni vam je to bacanje novaca a i vežeš se za neku biljku i onda je druge godine nemeš više jer ju je "popapala" zima. Nego kakve kukurjeke imate?

Tija, moram početi po redu. Pred Božić su procvali H. foetidus zeleni cvijet s crvenim obrubom, neobično zahvalan kukurijek cvate do 4. mjeseca, lišće dekorativno, tamnozeleno, podnosi sunce i sjenu. Zatim slijedi H. niger 'Precox' bijeli rano cvate, onda H. orientalis, ružičasti, crveni, tamnoljubičasti, oni cvatu kasno u 3. i 4. mjesecu. Još su zanimljivi Ashwood hibridi, raznih boja, bijela, ružičasta, točkasti i bez uzorka, veći cvijet od prethodnih, također se vide pupoljci. Jako rado hibridiziraju, pa je teško znati kakvi će ispasti. Poz..
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2009 u 12:29
Baka Bea,ovu loniceru purpusi imam i ja??To je ona kaj si mi u jesen donjela?Mlada je pa vjerojatno sad nebude još cvala,jel?
Ja vam se,drage moje,slažem sa svima vama šta se tiče "dvoboja" ljetnice-trajniceTongue
Godinama sama sebe uvjeravam da više ne sadim toliko ljetnica  nego što više trajnica,i ne uspjevam se uvjeriti.Šta ću kad si ne  mogu pomoći,kad se samo sjetim onih ljetnih dana sa dvometarnim suncokretima i jatom sjenica na njima,cosmosa,cleoma lijepih kata.....Toliko posla sa njima,toliko"smeća"u  jesen,ali su toliko ljepe cijelo ljeto da im ne mogu odoljeti
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2009 u 09:46
Baka Bea ma nemam ja ništa protiv trajnica, to je bilo samo razmišljanje, zato što me neobično veseli gledati kako se biljkica razvija iz sjemenja, pa prvi listić, pa nekoliko listića, pa pupoljak, pa cvjetić, pa izmješano sjemenje, posadiš  nešto, a izađe drugo, jer zaboraviš zapisati (kod nas se u Primorju reče "posadil san tikvići, a zišla je salata"). Ma cvijet je cvijet, ne mogu dati prednost ničemu, možda ipak lukovicama, ali vrlo malu, ali samo zato što sam ih ove godine posadila gomilu, i zato što kad one odu - ima mjesta za drugo cvijeće, "toliko različitog cvijeća, a tako malo vremena".
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2009 u 09:41
Ljetnice su kao vatromet, puno novaca za kratkotrajni užitak. Baka Bea ova mi je vaša rečenica super jer ste baš pogodili "u sridu" i meni vam je to bacanje novaca a i vežeš se za neku biljku i onda je druge godine nemeš više jer ju je "popapala" zima. Nego kakve kukurjeke imate?
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2009 u 09:33
Dobro jutro cvjetoljupci, vidim da ste nabrušeni, svi bi u akcije, a vani , strpite se. Moram razjasniti neke nedoumice. Naša draga Triša, je stvarno vrijedna i svestrana, ali mi nije jasno kak bi iznosila trajnice. Budući da se bavim samo njima, moram ih malo braniti. U tome i je njihova prednost, jednom posadiš i one ostaju u vrtu generacijama. Pri tom je potrebno daleko manje posla i njege nego za jednogodišnje biljke, a iz godine u godinu su ljepše, vjerne kao vjerni prijatelji. Ljetnice su kao vatromet, puno novaca za kratkotrajni užitak. Čak i po ovom užasu od zime imaš zašto izaći van i pogledati što cvate. Ne, nisam pošandrcala! Cvatu kukurijeci, neće proći dugo rascvast će se Lonicera purpusi, neugledan grm preko ljeta, a po zimi zamiriše svemir i okolica opojnim mirisom, pa će procvasti Hammamelis žutim i narančastim cvjetovima, pa Viburnum bodnantense, pa Chimonanthus sve pod snijegom, pa tko od trajnica može očekivati više. A gdje su lukovice, i one su trajnice. O proljetnoj cvatnji bi mogla napisati enciklopediju, ali admin će me zakantati, pa gotovo za sada. Poz....
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2009 u 22:36
Eto,Horti,zato imaš nas na forumu,ako i nemamo nekog sjemenja,znamo gdje ga ima.Naravno da tamo,u gradu,gdje ga ima ima i netko od forumašaBig%20smile
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3536373839 43>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.