Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Vrtno cvijeće
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Vrtno cvijeće

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2627282930 43>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
hamara View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3204
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hamara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2009 u 13:27
jucer donijela iz Trsta campanulu carpaticu - preslatki svjetlo plavi gusti grm cvjetica. I krasnu orhideju. Na Vialle je od danas do kraja mjseca veliki sajam cvjeca.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2009 u 22:30
Originalno poslano od člana niho niho napisao:

E ja se moram da pohvalim . Danas sam dobila sjemena za vrt od meni jedne drage osobe. ALISA.. poslala mi je Brugmalsiju,Impatines, Vrtni hibiskus, Ladolež i Zimzelen. Mislim da sam sve dobro napisala i presretna sam jer ne mogu dočekati da sve posijem u vrt. HVALA ti Ali još jednom . Voli te kolegica.smile88smile95

EmbarrassedEmbarrassedhvala na lijepim rijecima Niho....
Embarrassed
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2009 u 21:56
Ja sam to stvarno dobila od drage osobe i sve sam više i posadila a li i da ne bude ništa niklo, kao što već kažeš tako neke male stvari nas mogu činiti sretnim. a ja sam uvijek sretna kad vidim da se i osobe oko mene druže sa veseljem i radošću a ne da vlada zavist smile79
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2009 u 21:26
mislim da su pošte oduševljene ovim našim razmjenama pola prometa im napravimo smile96 od kada sam na forumu,uvjerila sam se na samoj sebi,kako nas "male" stvari vesele,jedva sam spavala nakon svake pošiljke sjemenki ili pateka biljčica koje sam dobila i svako malo sam ih morala ponovo gledati Smile  i još uvijek je tako
niho, lijepe si biljčice dobila, jedva čekam da to sve pokažeš Thumbs%20Up
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2009 u 17:53
E ja se moram da pohvalim . Danas sam dobila sjemena za vrt od meni jedne drage osobe. ALISA.. poslala mi je Brugmalsiju,Impatines, Vrtni hibiskus, Ladolež i Zimzelen. Mislim da sam sve dobro napisala i presretna sam jer ne mogu dočekati da sve posijem u vrt. HVALA ti Ali još jednom . Voli te kolegica.smile88smile95
Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2009 u 15:14
božur,ljiljan
Na vrh
adenium View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 203
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje adenium Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2009 u 09:19
Moj omiljeni vrtni cvijet je ljiljan,ruža i cvijet perunike.
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2009 u 18:43
Ako ne nađeš u Italiji, ima i kod nas. poz...
Na vrh
patuljak01 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 3
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje patuljak01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2009 u 18:31
Hvala puno na ovim savjetima. Planiram ih kupiti ako ih nađem na sajmu cvijeća u Italiji. Pozdravsmile75
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2009 u 15:45
Dobro nam došla, patuljak 01, ono Tijino patuljčice baš mi je zgodno. Daklem, ako si zaljubljenik u tritome, njoj ne treba duboko tlo, može se posaditi u malo zemlje, ukradeno u nekom kamenjaru. Napravi 'džep', malo podgradi kamenom skupi zemlje, tridesetak cm dovoljno, biljka kao stvorena za suha područja, domovina joj je južna Afrika. Ako je hoćeš zbog pomanjkanja prostora uzgajati u važu, cvjetnjaku, tegli, nema uopće problema oko prezimljavanja. Ne trebaš je sklanjati od bure jer se ona ionako kao većina trajnica 'povuče u zemlju' a s dolaskom proljeća počinje ponovno rasti. Nju će prije uništiti zimi previše vlažno stanište gdje se zadržava voda oko korijena. Zato se i sadi u propusnu zemlju i pazi da važ ima rupu za odvodnju. poz..
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2009 u 12:53
Patuljčica draga izvoli čitaj i uživaj u našem cvjetnom društvu http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=62 , i da , DOBRO TI NAMA DOŠLA!
Na vrh
patuljak01 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 3
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje patuljak01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2009 u 12:33
Bok javljam se prvi put. Imam jedno pitanje. Odlučila sam posaditi tritomu (knopphofia spp. - mislim porodica ljiljana) pa me zanima dali netko ima iskustva sa tom biljkom zbog toga što sam u literaturi našla samo štura objašnjenja. Ja živim u primorju pa me prvenstveno zanima dali bi se mogla posaditi u vazu promjera oko 60 cm radi lakšeg prezimljenja(većinu biljaka moram spremati u zimski vrt zbog jakih bura ) hvala unaprijed i pozdrav od meneSmile
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2009 u 21:28
Poštovani novi cvjetoljupci, žao mi je što ste zaključili da vas nitko nije primijetio - u zabludi ste. Istina je baš suprotna. Pitanje je, zašto nismo svi potrčali odgovoriti, (neki jesu hvala im). Malo ste mogli čitati, pa bi primijetili da svaka biljka ima etiketu na kojoj piše naziv, ponekad i latinski. Ni jedan ni drugi nisu ukras nego nečemu služe. Zar ne bi bilo jednostavnije pročitati i napisati 'Kupio mi MM jaglace kako da ih uzgajam', nego brzopleto zaključiti kako vas nitko ne voli. Druga stvar što me začudila je potreba da se nekoga zadivi ljepotom biljaka ili vrta. Pa valjda sve to radimo prvenstveno radi sebe, da mi sami uživamo u ljepoti koju smo stvorili, a ako to i drugi primijete i vrednuju, tim bolje. Ne znači ako se moj vrt meni sviđa da će se dopasti i drugima, ali je li to bitno za bavljenje biljkama? Svatko ima neke svoje favorite, pogledajte koliko ima forumaša, svaki se nečim bavi, naći ćete istomišljenike. Pročitajte i pogledajte teme, postavite jasno i precizno pitanje, nećete dugo čekati na odgovore, a vaše će iskustvo iz dana u dan biti sve bogatije. poz...
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2009 u 13:59

ja se ispričavam u svoje ime i obećajem da ću odgovarati i na poruke vas "novih sjemena" ako ću naravno znati odgovor

Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2009 u 13:00
Nisam baš ni ja dugo udružićemo polako snage, pa ćemo i mi njima pokazivati našu ljepotu, ja sam prvo krenula od kaktusa i sukulenata ,pa ću malo kućno neko će nas zapaziti. Nemoj biti tužna evo ja sam ta primjetila i ubuduće te pratimsmile43 i ja sam takva bila pa evo sad sve podržavam idemo daljesmile229i ovakva sam bila. HAHAHAHA
Na vrh
ljiljan View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 10
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2009 u 16:52
Draga Inaja i ja sam nova na forumu.ali polako uklopt cemo se i mi,pa ima jos vremena ,pa cemo i mi da se hvalimo nasim cvijecem,i nasim vrtovima.
Na vrh
nuna View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 812
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nuna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2009 u 23:45
Ja sam isto stavila foliju na posudicu.Naravno poslije sijanja sam prvo malo pošpricala vodom pa onda stavila foliju.Kada nikne onda ukloniti foliju.
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2009 u 23:17
Vlatka ako imaš špricu onda samo pošpricaj jednom na dan i biti će dovoljno ili zalij samo da zemlja bude vlažna. Kad ja sijem preko teglice stavim onu prijanjajuću foliju za domaćinstvo pa se vlažnost zemlje ne gubi toliko. I samo hrabro
Na vrh
Vlatka View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 49
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Vlatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2009 u 23:08
Originalno poslano od člana nuna nuna napisao:

Originalno poslano od člana Vlatka Vlatka napisao:

Dobila sam sjeme cinija jesenas ali ih jos nisam posijala a vidim tu slikice malih cinija?! Jel kasno da se sada siju? Kolika im temp. mora biti za sadnju, kada idu van? Ja zivim u stanu , imam balkon.
Vlatka nije kasno da posiješ cinije.Kako vidiš moje su niknule i kada ih pikiram držat ću ih u kući dok ne prođu mrazevi.Tako da ti svoje možeš i malo kasnije posijati ako im sada nemaš neko toplo mjesto.

Imam dasku na prozoru, temp je oko 16-18C u sobi a kada je sunce bude toplije. Dva puta sam nesto sijala ali mi nije uspjelo... valjda zalijem previse ili premalo... Koliko to uopce treba zalijevati?
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2009 u 19:55
Tija, imam tamnoljubičasti.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2627282930 43>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.