Vrtno cvijeće |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2627282930 43> |
Korisnik | ||
hamara ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3204 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
jucer donijela iz Trsta campanulu carpaticu - preslatki svjetlo plavi gusti grm cvjetica. I krasnu orhideju. Na Vialle je od danas do kraja mjseca veliki sajam cvjeca.
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
|
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
|
Ja sam to stvarno dobila od drage osobe i sve sam više i posadila a li i da ne bude ništa niklo, kao što već kažeš tako neke male stvari nas mogu činiti sretnim. a ja sam uvijek sretna kad vidim da se i osobe oko mene druže sa veseljem i radošću a ne da vlada zavist
![]() |
||
![]() |
||
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
|
mislim da su pošte oduševljene ovim našim razmjenama pola prometa im napravimo
![]() ![]() niho, lijepe si biljčice dobila, jedva čekam da to sve pokažeš ![]() |
||
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
||
![]() |
||
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
|
E ja se moram da pohvalim . Danas sam dobila sjemena za vrt od meni jedne drage osobe. ALISA.. poslala mi je Brugmalsiju,Impatines, Vrtni hibiskus, Ladolež i Zimzelen. Mislim da sam sve dobro napisala i presretna sam jer ne mogu dočekati da sve posijem u vrt. HVALA ti Ali još jednom . Voli te kolegica.
![]() ![]() |
||
![]() |
||
inaja ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
|
božur,ljiljan
|
||
![]() |
||
adenium ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 203 |
|
Moj omiljeni vrtni cvijet je ljiljan,ruža i cvijet perunike.
|
||
![]() |
||
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
|
Ako ne nađeš u Italiji, ima i kod nas. poz...
|
||
![]() |
||
patuljak01 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
|
Hvala puno na ovim savjetima. Planiram ih kupiti ako ih nađem na sajmu cvijeća u Italiji. Pozdrav
![]() |
||
![]() |
||
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
|
Dobro nam došla, patuljak 01, ono Tijino patuljčice baš mi je zgodno. Daklem, ako si zaljubljenik u tritome, njoj ne treba duboko tlo, može se posaditi u malo zemlje, ukradeno u nekom kamenjaru. Napravi 'džep', malo podgradi kamenom skupi zemlje, tridesetak cm dovoljno, biljka kao stvorena za suha područja, domovina joj je južna Afrika. Ako je hoćeš zbog pomanjkanja prostora uzgajati u važu, cvjetnjaku, tegli, nema uopće problema oko prezimljavanja. Ne trebaš je sklanjati od bure jer se ona ionako kao većina trajnica 'povuče u zemlju' a s dolaskom proljeća počinje ponovno rasti. Nju će prije uništiti zimi previše vlažno stanište gdje se zadržava voda oko korijena. Zato se i sadi u propusnu zemlju i pazi da važ ima rupu za odvodnju. poz..
|
||
![]() |
||
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
|
Patuljčica draga izvoli čitaj i uživaj u našem cvjetnom društvu http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=62 , i da , DOBRO TI NAMA DOŠLA!
|
||
![]() |
||
patuljak01 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
|
Bok javljam se prvi put. Imam jedno pitanje. Odlučila sam posaditi tritomu (knopphofia spp. - mislim porodica ljiljana) pa me zanima dali netko ima iskustva sa tom biljkom zbog toga što sam u literaturi našla samo štura objašnjenja. Ja živim u primorju pa me prvenstveno zanima dali bi se mogla posaditi u vazu promjera oko 60 cm radi lakšeg prezimljenja(većinu biljaka moram spremati u zimski vrt zbog jakih bura ) hvala unaprijed i pozdrav od mene
![]() |
||
![]() |
||
|
Poštovani novi cvjetoljupci, žao mi je što ste zaključili da vas nitko nije primijetio - u zabludi ste. Istina je baš suprotna. Pitanje je, zašto nismo svi potrčali odgovoriti, (neki jesu hvala im). Malo ste mogli čitati, pa bi primijetili da svaka biljka ima etiketu na kojoj piše naziv, ponekad i latinski. Ni jedan ni drugi nisu ukras nego nečemu služe. Zar ne bi bilo jednostavnije pročitati i napisati 'Kupio mi MM jaglace kako da ih uzgajam', nego brzopleto zaključiti kako vas nitko ne voli. Druga stvar što me začudila je potreba da se nekoga zadivi ljepotom biljaka ili vrta. Pa valjda sve to radimo prvenstveno radi sebe, da mi sami uživamo u ljepoti koju smo stvorili, a ako to i drugi primijete i vrednuju, tim bolje. Ne znači ako se moj vrt meni sviđa da će se dopasti i drugima, ali je li to bitno za bavljenje biljkama? Svatko ima neke svoje favorite, pogledajte koliko ima forumaša, svaki se nečim bavi, naći ćete istomišljenike. Pročitajte i pogledajte teme, postavite jasno i precizno pitanje, nećete dugo čekati na odgovore, a vaše će iskustvo iz dana u dan biti sve bogatije. poz...
|
||
![]() |
||
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
|
ja se ispričavam u svoje ime i obećajem da ću odgovarati i na poruke vas "novih sjemena" ako ću naravno znati odgovor |
||
![]() |
||
|
Nisam baš ni ja dugo udružićemo polako snage, pa ćemo i mi njima pokazivati našu ljepotu, ja sam prvo krenula od kaktusa i sukulenata ,pa ću malo kućno neko će nas zapaziti. Nemoj biti tužna evo ja sam ta primjetila i ubuduće te pratim
![]() ![]() |
||
![]() |
||
ljiljan ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 21 Veljača 2009 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 10 |
|
Draga Inaja i ja sam nova na forumu.ali polako uklopt cemo se i mi,pa ima jos vremena ,pa cemo i mi da se hvalimo nasim cvijecem,i nasim vrtovima.
|
||
![]() |
||
nuna ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
|
Ja sam isto stavila foliju na posudicu.Naravno poslije sijanja sam prvo malo pošpricala vodom pa onda stavila foliju.Kada nikne onda ukloniti foliju.
|
||
![]() |
||
|
Vlatka ako imaš špricu onda samo pošpricaj jednom na dan i biti će dovoljno ili zalij samo da zemlja bude vlažna. Kad ja sijem preko teglice stavim onu prijanjajuću foliju za domaćinstvo pa se vlažnost zemlje ne gubi toliko. I samo hrabro
|
||
![]() |
||
Vlatka ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 11 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 49 |
|
Imam dasku na prozoru, temp je oko 16-18C u sobi a kada je sunce bude toplije. Dva puta sam nesto sijala ali mi nije uspjelo... valjda zalijem previse ili premalo... Koliko to uopce treba zalijevati? |
||
![]() |
||
|
Tija, imam tamnoljubičasti.
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2627282930 43> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |