Triša piše dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 40> |
Korisnik | |
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A mene vuće da bi isto nešto sijala ali kod mene bi to zbilja bilo prerano....i zato priznajem...zavidim vam |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
zvonkica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 968 |
Oj dodole , a oblaci preko sela , oj dodole ... Zvonkica dozvala kišu za vašu travu!
|
|
Bez boja i cvijeća nema ljepote !
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Hoya s druge pak strane treba mi kiša za "tvoju" travu, koju sam jučer posijala, uh baš smo neki nikad nam nije pravo.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
A jooooj!
Možda bude sitno padalo. Evo sad sam išla pogledati prognozu. Kažu da će tek u srijedu obilnija kiša.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Hoya danas se samo bojim za nježne biljkice koje su vani izvirile, ako padne jaka kiša sve će mi potuć.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Sad si i mene pokolebala. Ja sam mislila jučer, pa nisam stigla (sada i bolje da nisam) sijati u posude. Stvarno, bit će mi lakše direktno u zemlju. Tako radi MKM i ima uvijek više cvijeća od mene i manje zafrkancije od sijanja do sađenja. |
|
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() |
|
zvonkica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 968 |
Baš tako, ostatak sjemena bacam direktna linija vrt, pa kako bude!
Što više prčkaš to gore, pa u posudice pa iz posudice , pa u vrt .... |
|
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Ma bravo Triša i ja ću sijati direktno vani, samo kod mene je tako suha zemlja od bure da ću trebati dobro zaliti, da mi ne odnese sve u more.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Ma ja san veći dio posijala direktno u vrt, napr. cinije, kosmose, noćne frajle, sve moguće bolje sljeza, koje sam dobila, vrtni hibiskus, turski karnfil, amarantus, djevojačke suze, različak i još hrpu toga.
Ima to i nečeg što je dvogodišnje, neke su i trajnice, no ima najviše ovih jednogodišnjih, iako vjerujem da će i kosmos i noćne frajle i kadifice i same izaći, kao i mnoge druge koje su se rasijale po vrtu.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
Ajme što si se ti naradila danas
![]() ![]() ![]() Ja se bojim direktno van još saditi
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Ma bravo draga!
Ča si sjemenke sijala direktno na gredice ? Ja sam ih posijala u lončiće, a mravci će ti navratiti jer sam ih ja poslala kod tebe samo da ne moran stavljati bljak-biokil! ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Danas cjeli dan u dvorištu, gotovo do maloprije. Razmišljala sam što da stavim uz neke lukovice, jer kad recimo ocvatu tulipani, irisi, frezije, ostat će mi mjesta za neke druge biljke, pa sam uz njih stavila neke sjemenke, vidjet ćemo kako će to izgledati. Stavila sam nešto plavih bombica, različka, carsko oko, crnjike.
Preadila sam neke čuvarkuće, upiknula jedan odlomljeni graptopetalum, posijala Hoyinu travu u dio vrta, koji sam ogradila zelenom ogradom da mi psi ne gaze po tom djelu. Malo sam zalila, valjda mi neće mravci odnijet sjeme, već mi se to događalo. Sjemenke u skupinama iznesla sam van, više nije tako hladno i vjerujem da će ima malo sunca svakako goditi.
Očistila sam i okoliš kuće, preko ceste, jer tu dolaze razni psi, koji nemaju veze s nama, ali kako se tu unerede, a svu krivicu "dobri susjedi" prebacuju na nas, pa grablje i lopatu u ruke i malo po malo sve sam očistila. Napunila sam i priklolicu odrezanih grana koje treba usitniti.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Hvala bačvica je od malih letvica ke su bile za baciti, a obruči su iz peveca, one metalne trake, koje oni bacaju od pakiranja, široke su oko 1,5 cm, a mi ih naravno skupili - mm uvijek ima neku ideju što će s nekim otpadom. Kod nas je u konobi reciklažno dvorište.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
kad se male ruke slože , sve se može sve se može!
|
|
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
kako se uz malo truda i materijala daju napraviti lijepe i korisne stvari. Bravo za tebe i TM.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Skidam kapu i tebi TM ..svaki dan se nešto radi...i sve je prekrasno...
Kad bi i neke od nas (čitaj JA) natjerale svoje muževe da tako aktivno sudjeluju
![]() |
|
|
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Triša kod tebe sve ljepše i ljepše...a cvijeća sve više i više
![]() |
|
![]() |
|
Za TM
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Danas sam posadila crvene gladiole direktno u zemlju ispred ružmarina, a plave u dvije slobodne visoke vaze, valjda će biti dobro.
Hojine sam plave biljkice iz zemlje posadila u neke plastične važiće, ako sam dobro shvatila trebalo bi biti u redu.
Kako sam i mm zarazila biljkama samoinicijativno je napravio jednu "bačvicu", ali kao ukrasnu vazu.
Policu za sukulente i kaktuse ipak sam stavila s unutrašnje strane balkona, tako da ih bolje vidim i evo ih gledam iz kuhinje.
Na nju sam premjestila dio sukulenata, čuvarkuća, kaktusa, ali moram tu napraviti malo reda i staviti natpise.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 40> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |