Ipomea, slak ukrasni, ladolež |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 10111213> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moj slak tako dobro napreduje, da me baš čini sretnom. Posijala sam dvije vrećice i valjda je baš svaki izniknuo i ima po dva do četri listića. Napravila sam mu mrežu za penjanje i uspon može početi.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Shasha, da tako mala posuda... Ali ja sam samo njega imala u toj tegli... i moj slak je bio onaj najobičniji. Probaj staviti u veću teglu, njega u sredinu, ali ne samo jednu mladicu jer onda ne izgleda razgranato baš...
![]() Kika ima pravo da onaj slak zasađen u vrt je ipak ljepši, ali sam ja to smatrala budući je moja teglica bila u hladu na sjevernoj strani, da je super izgledao u tim uvjetima. ![]() |
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Moja iskustva sa sadnjom Ipomee u teglu su loša iako je bila posijana u veliku teglu. Biljke su izgledale očajno za razliku onih koje su rasle u vrtu.
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Tako mala posuda,Andrea??!!! Ja sam isto mislila nešto u teglu zasaditi no računala sam da bi u veću(nisam ga do sad imala pa ne znam) a okolo bi bacila prkosiće ili nešto slično.
|
|
![]() |
|
maya ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 501 |
Hvala Andrea01,mislila sam da ce mi trebati mnogo vise mjesta.
![]() |
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Maya, ja sam prošle godine presadila mladice pet komada u teglicu promjera 20 cm. Lijepo se razgranao po ogradi između mene i susjede. Možeš i manje ih zasaditi u istu, ali onda ti prekriva i manju količinu ograde. |
|
![]() |
|
sanja30 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 01 Travanj 2008 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 189 |
za saksiju ne znam,ja sam ga prije dvije godine posadila u dvorištu... i desila se nakon par tjedana neka situacija, ja otišla na dva tjedna i kad sam se vratila morala sam se probijati kroz prašumu hehe
|
|
![]() |
|
maya ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 501 |
ove godine sam prvi put posadila slak,pa ako mi samo mozete reci u koliku saksiju da ga posadim posto ce mi stajati na balkonu?
![]() |
|
![]() |
|
Dalmax22 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
![]() |
|
Letitia ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
Lijep je, ovako na balkonu.
Prošle godine sam ga stavila uz ogradu. Na našoj, južnoj strani ograde, su gotovo cijeli dan cvjetovi bili zatvoreni. Zato su susjedi imali prekrasan cvjetni zid u tri boje: ljubičasti, crveni i bijeli. Kupila sam mješavinu sjemena u samoposluzi. Slak daje jako puno sjemena, tako da ga imam još, ako je netko zainteresiran
|
|
![]() |
|
Plantlover ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 544 |
Meni je u vrtu jako izrasto preko cijele ruze pa sam ga moro malo skratit
![]() |
|
![]() |
|
Hele ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
Pokušat ću ja sa slakom. Več sam i sjemenje nabavila.
|
|
![]() |
|
Ne znam koliko je duboko korijenje, ali pretpostavljam da nije... moj još uvijek cvijeta, pa... Tekoma ti je upitna, ona kao luda širi svoje korjenje... A slak je jednogodišnja biljka.... ![]() |
|
![]() |
|
Hele ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
Imam jedan ružni betonski zid koji bi htjela prekrit, a puzavac mi sporo raste. Možda bi ga mogla prekrit slakom. Ima li duboko korjenje ? |
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
pa neću jesti sjeme,sadit ću ga |
|
![]() |
|
angi ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1139 |
e. kad smo kod sjemena,
kažu da su sjemenke vrlo otrovne, dok sama biljka nije opasna
|
|
![]() |
|
angi ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1139 |
Artemisija, nadam se da ću se ove sjajne ideje sjetiti sljedećeg proljeća,
kakvu sjajnu viziju imam, ako uspije cure sljedećeg godine ću od ovog balkona imati ''novi balkon'' ,
Shasha, za sjeme , pa i to nije loša ideja, imati sjeme koje ''poznaješ''
ako uspijem, dijelim svima Ažurirao angi - 16 Lipanj 2007 u 10:36 |
|
![]() |
|
joooj da sve pohvale slaku,predivan je,naravno
![]() |
|
![]() |
|
Anqi,skupljaj sjeme,ja kandidat za sjemenke
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 10111213> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |