Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ciklame - Cyclamen
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ciklame - Cyclamen

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3132333435 37>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
nichll =) View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 718
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nichll =) Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Prosinac 2009 u 10:03
ciklama se NE SMIJE špricti po listovima nii po gomolju....smiješ ju pažljivo zaljati......
ciklama bi se treaasavki dan po malo zaljati....ne smije se isušiti...ali prskati...NE SMIJE....pokušaj sa plastenikom...ali neznam koliko će tako izdržati.....
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Massha View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 144
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Massha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Prosinac 2009 u 01:28
Ma joooj danas mi je klonula(pupovi)!Nakon niti 2dana sto je kod mene..Pa sam je naspricala vodom i stavila na balkon..A sad bas najavljuju zahlađenje..Mozda da joj izimproviziram neki mali 'plastenik'samo za nju,onako od najlona,plastike..
Ako budem vidla da se muci otpremit cu je na more u stan,tamo nema grijanja u sobama i gledaju na sjever-idealno za ciklame..
Lijepa tegla i od običnog korova može napraviti profinjeni cvijetak..
Na vrh
nichll =) View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nichll =) Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2009 u 14:51
a da joj pokušaš osigurati vlažan zrak....možda uspije opstati unatoč toplini....
Na vrh
Massha View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Massha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2009 u 14:46
A nazalost nemam dvostruke prozore..A balkon je uvuceni,zatvara se zaluzinama i tu su biljke zasticene od vjetra,al ne i od niskih temperaturaUnhappy...pa ne znam kako bi im bilo na balkonu..Jedino preko dana na balkonu,a po noci unutra.Jos imam i macku pa mi to suzava mogucnost izbora,jer ne smije bit nigdje di je njoj prohodno(a takvih je malo mjesta u stanu)Wacko
Na vrh
Nana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 332
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2009 u 10:40
Massha, ako imaš dvostruke prozore i dovoljno mjesta između, možeš ih staviti u prozor. Tako ih ja držim, malo im je tijesno, ali im to lani nije smetalo da cvatu cijelu zimu Tongue
(O)smijeh je najbolji facelifting   
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2009 u 10:11
Massha, njima najbolje odgovara malo hladnije, zatvoreni balkon mi se čini najbolja solucijaWink
Na vrh
Massha View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Massha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2009 u 02:19
Jao kako su stAri ovi postovi,pa tu nije nikog bilo god dana!
Nije mi se dalo otvarat novi topic na temu ciklame,kad vec postoji,pa valjda ce mi neko odgovorit..smile47

Uglavnom,dobila ja ciklame u teglici,al one male,ne ove velike sto su gore na fotkama..Dosta podsjecaju na divlje,jedino su malo vece.Cak imaju i blagi miris..Stan mi gleda na sjever,al su radijatori odma pod prozorom,znaci to mjesto odpada.Sad da li da ih stavim malo dalje od prozora,di nema bas svjetlosti i temp.je oko 20 stupnjeva,ili da je stavim na balkon,koji je zatvorenog tipa,sad dok jos nije jako hladno(u zg sam)??iako mi je zao,jer jer mi onda ne sluzi kao ukras..zimi ne boravim na balkonu..ne znamStern%20Smile
Na vrh
nichll =) View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nichll =) Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2009 u 22:27
prekrasni primjerci ciklama....ja sam puno puta dobila ciklama no nikada je nisam uspjela održati...proljetos sam si kupila dvije mini ciklame i još se drže...nadam se da će tako i ostati...

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2009 u 21:40
maja prošlogodišnja ciklama potjerala je listove koji izgledaju zdravo ali kad će konačno koji cvijetić pomozite tko zna,nisam ju prihranjivala možda bi sad trebala
Na vrh
artemida View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 41
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje artemida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2009 u 08:53
da vam pokažem svoje ciklamice:

Na vrh
artemida View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje artemida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2009 u 08:41
hvala puno
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2009 u 21:55
Možeš ih zalijevati pokraj, ne po gomolju Wink
Na vrh
artemida View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje artemida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2009 u 11:14
Imam dvije ciklame koje mi na prozoru super uspjevaju. Već sam ih presadila u veći kalić,  ali su se namnožile opet. Ne mogu ih posaditi u veći kalić jer mi neće stati na prozor pa me zanima da li se mogu zasaditi u vrtu u sjenovitom području. Ako mogu kako se onda zalijevaju ako im se voda stavlja u tanjur?
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2009 u 22:15
Presadi ju na gredicu u sjeni, ja ih svako proljeće presadim van i tamo super dočekaju jesenWink
Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2009 u 17:24
spašavajte mene i moju ciklamu mene od tuge a njoj je potrebna pomoć za život naime od osmog marta nikako da joj je lijepo kod mene prvo sam je stavila i dnevni boravak bilo je toplo pa su listovi počeli žutiti,zatim je preselim u stubište gdje ima jedam prozor ali ona i dalje sve više žuti i sad joj počnub i cvjetovi venuti ,ja je potom premjestim na balkon koji je osunčan cjeli dan a ono sve samo klonulo na dolje i listovi i cvjetovi u međuvremenu ja joj poskidam uvele cvjetove i žute listove i sad je stavim na balkon koji je u haladu cjeli dan,da i zalila sam je malo u podložak ,naravno da sam je i presadila nekad iznmeđu preseljavanja ,i dsad su joj preostali listovi zeleni ali nekako klonuli šta da radim pomozite,kod jetrve isti dan je dobila kao i ja ima prelijep i grm i cvjet stoji joj u stubištu
Na vrh
mrvica View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 160
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mrvica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2009 u 20:40
Nuna lipe su ti! Evo moje, ovo je druga godina da me veseli
"Dakle: ne brinite se tjeskobno za sutrašnji dan, jer će se sutrašnji

dan brinuti za se! Svakom je danu dosta njegove muke."

Mt, 6,34

Na vrh
nuna View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 812
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nuna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2009 u 22:52
Ja sam dobila dvije ciklame.

Nadam se da će dugo biti kod mene.
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2009 u 20:40
Moja je uspjela da prezivi zimu ,tj.polovica je jos uvijek lijepa dok se ona druga osusila..Big%20smile..jest da sam je drzala u stakleniku ali prije toga je bila koji dan na minusu jer sam bila zaboravila za nju EmbarrassedEmbarrassed..

Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2009 u 16:13
PA ETO TAKO SAMJE I NAŠLA 9 KM.KO MENI ŠTO BI REKLI
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2009 u 15:30
Originalno poslano od člana inaja inaja napisao:

danas sam kupila ciklamu namjenila sam da je moj sin odnese nani(mojoj svekrvi) povodom osmog marta.Cjena joj je 4,5 eura da li je to skupo

Inaja tako se krece cijena ciklama kod nas..od nekih 6km-10km
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3132333435 37>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.