Paulownia tomentosa |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 23> |
Korisnik | |
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lantana da li je na jakom suncu? Ja svoje nosam tamo amo ne znam gdje im godi,ali su u saksiji.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Na proljeće presađena paulownia od 15 cm da ima 1,5 metara, nevjerojatno kojom brzinom raste.
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Božikovine ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Ovo proljeće smo dobili sadnicu (hvala Otok) visine 15 cm koja je dogurala do 80 cm. Može ona i više ... ![]() |
|
![]() |
|
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
Fatka, svaka cast, nikle su bas lijepo, ali sta ces sa tolikim biljkama?
Bozikovine, prekrasno, koliko ti je stara paulownia? ![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
sonja50 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 256 |
Meni na žalost niti jedna kupljena sjemenka nije nikla. Ili ne znam ili nemam sreće.
Ima li tko za ustupiti klijanac? Sve opcije dolaze u obzir (plaćanje, razmjena...) |
|
![]() |
|
Božikovine ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Nema ni metar visine al' ima list ...
![]() |
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
![]() |
|
Hmmm i ja sam tako sijala pa ne nicu isto.Ja sam dosla na ideju da sjeme stavim u sustrat vlzan i stvim u najlon vrecicu i fino zatvorim.Tako brzo niknu sve do jedne.Evo druga tura je vec nikla i vadim i stavljam u casice.
Sada mi sin spava ali kada ustane ceci cu mu da mi slika pa ces vidjeti.
|
|
![]() |
|
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
Ne znam kada si posijala sjeme, ali kod mene je nicalo postepeno. Nakon 15 dana od sijanja, nikla mi je samo jedna biljka, a kasnije sve sto sam posijala.
Ja sam sijala u rastresitu zemlju pomijesanu sa perlitom i drzala u malom klijalistu na akvariju, gdje je stalno toplo. Kasnije sam kako su nicale, odvajala jednu po jednu biljku i sadila u posebne saksije. ![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
Ne bi se slozila sa tobom da je slaba klijavost.Ja sma sijala staro sjeme od prije dvioje godine i nice 100% bez problema ali treba znati kako.
|
|
![]() |
|
sonja50 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 256 |
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Evo još jedne sličice paulovnie, pokušavam pratiti promjene na njoj
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Kod mene su sjemenke uvijek nicale same, ove godine sam ih prvi puta pokušala sijati i to dosta kasno, negdje oko 1.5., iznikle su za jedno 15 dana. Čini mi se da je najveći problem što su sjemenke zaista jako sitne, negdje sam pročitala da je sitne sjemenke najbolje prije sijanja pomiješati sa pjeskom, tako sam i napravila. Usprkos tome, nikle su pregusto, ali par biljčica sam uspjela presaditi.
|
|
![]() |
|
Hvala Fatka, brza si! Da li sjemenke brzo niknu?
|
|
![]() |
|
Sonja50 ne trebas turpijati posto nemas sta, to je sitno sjeme i ne trebas namakati.
|
|
![]() |
|
Imam namjeru kupiti na aukcijama sjeme Pauwlonie. Nije kasno za sijanje? Koliko dugo treba sjemenkama da niknu i treba li tome predhoditi kakva priprema sjemenki (namakanje, turpijanje......)? Molim znalce da mi pomognu. Hvala unaprijed.
|
|
![]() |
|
vule ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
je to sam od tebe dobil,i sjeme je bilo u kuverti,jedino ako sam krivo zapisal na teglicama,jel sam više toga sadil,pa bumo vidli kaj bu zraslo
|
|
![]() |
|
Paulownia više nema cvijeća, okitila se je lišćem
![]() pokušavam pokazati koliko je to veliko drvo, ovo malo što se vidi od kuće je balkon na drugom katu, paulownia je viša od kuće
![]() tu gdje su bili cvjetovi, sada polako rastu mali zeleni plodovi, to će biti veliki grozdovi puni zelenih plodova, svaki za sebe je otprilike veličine oraha
prolaznicima uvijek moram objašnjavati da to nije nikakvo voće i da se ne jede
![]() |
|
![]() |
|
Vule, nešto si pobrkao.
Jesam li ti ja slala sjemenke? Ako jesam nije moglo biti ovo što ti je izraslo.
Valjda će se kod mene od mladih nešto održati, pa ti pošaljem biljčicu
|
|
![]() |
|
Ovo meni lici na sesbania tripetti.
U svakom slucaju, lijepe su ti biljke. ![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 23> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |