Spremanje povrća za zimu |
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Korisnik | |
sandrizmo
Novo sjeme
Pridružen: 20 Lipanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 20 Srpanj 2009 u 19:36 |
|
Winnetou, mi nemamo nikakav podrum, a u vikendici koja je drvena se zimi sve smrzne.
Vani smo tako iskopali rupu, ostavivši u komadu gornji tepih trave da služi kao poklopac koji se po potrebi odmotava i zamotava (kao da otvaraš konzervu sardina).
u rupu drveni sanduk s mrežicom na nepunom dnu, i isto kao i ti, red pijeska, red mrkvice, red pijeska itd. pokrili smo sanduk daskama i na kraju tepihom od trave.
naravno da su kiša, snijeg, vlaga sve to zalili i vlažili cijelu zimu, no nekako se držalo. TO JE PRVI MINUS.
doduše, kad je bilo smrznuto, nismo mogli do ničeg. DRUGI MINUS.
no, netko je ipak mogao - iskopao si put i kroz neravnine u daskama se zavukao i papao peršineke. TREĆI MINUS
malo mi je to sve postalo gadljivo jer sam mislila da su možda obavljali nuždu unutra, tako sam im ono malo što je ostalo prepustila.
moje pitanje: da li zaista smrznuto povrće u ledu postane gumasto?
|
|
![]() |
|
| Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
winnetou
Nedavno posijan
Pridružen: 22 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 46 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 20 Srpanj 2009 u 07:02 |
|
Sandrizmo, kako si radila trap za mrkvu? Ja sam par puta stavljala u piljevinu i ništa, sva se mrkvica posušila, a onda sam prošle godine stavila u pijesak, red mrkve, red pijeska, samo se mrkva ne smije dodirivati. I još mi sve to ostalo vani preko noći, pala kiša, i sve se to napilo vode. Ja mislila da će sve strunuti u podrumu kad ono --mrkvice imali cijelu zimu Tako bi se valjda moglo i s korjenom od peršina i ciklom, ali to nisam probala.
|
|
![]() |
|
griva1978
Odrastao grm
Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 18 Srpanj 2009 u 20:15 |
|
naravno i kojenasto povrće, pa bez tog se ne da preživiti zima i imske juhice!
sve i to sve bez blanširanja.
|
|
![]() |
|
sandrizmo
Novo sjeme
Pridružen: 20 Lipanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 18 Srpanj 2009 u 18:20 |
|
kad ste vec na temi zamrzavanja povrca, sto je s korjenastim povrcem, npr. mrkvom, persinom, celerom?
celer zamrzavam bez blanširanja, samo ga razrezem na 4 komada i u led.
prosle godine mi trap nije bio bas uspjesan projekt (misevi pojeli sav persin) pa sam razmisljala o zamrzavanju mrkve i persina.
|
|
![]() |
|
Željka23
Odrastao grm
Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 13 Srpanj 2009 u 22:35 |
|
Ja znam spremiti par pakovanja kelja u zamrzivač ,očistim ga ,narežem - i u vrećicu .
|
|
![]() |
|
SilveK
Neukroćena biljka
Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 13 Srpanj 2009 u 21:59 |
|
Ja ga ostavljam na vrtu, prvi mrazevi mu povećavaju količinu šećera i tad je ukusniji, a u podrum ga ne spremam, neznam dal bi stajao.
Evo, nešto više ima u temi o kelju: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1965 |
|
![]() |
|
radosnica
Već proklijao
Pridružen: 07 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 183 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 13 Srpanj 2009 u 13:38 |
|
Da li kelj spremate za zimu i kako?
|
|
![]() |
|
Željka23
Odrastao grm
Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 12 Srpanj 2009 u 21:35 |
|
Ni ja ne blanširam...sve sirovovo stavljam u škrinju ,naravno osim špinata ,blitve...
|
|
![]() |
|
griva1978
Odrastao grm
Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 12 Srpanj 2009 u 19:45 |
|
Mi spremamo sve živo u zamrzivač ali baš ništa prije ne blanširamo - osim onoga što je neophodno zbog prostora dakle lisnato povrće ali i to onda bude samo na par sekundi. Em što se gubi kvaliteta tkiva, em se ako ipak gube i minerali ali se mijenja i boja i miris i sve... to postaje ne ta namirnica nego ta namirnica 3.reda .... najveća razlika je na gljivama( njih samo ovlaš očistimo, bez pranja, narežemo i to je to).
|
|
![]() |
|
winnetou
Nedavno posijan
Pridružen: 22 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 46 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 11 Srpanj 2009 u 16:57 |
|
Malamaca, ne znam spremaš li tikvice u zamrzivač. Ja sam prošle godine spremala i ribane,i u kolutićima i onako, razrezane na pola, za punjenje. Prije bih ih malo blanširala, pa u mrzlu vodu i kad se procijede u zamrzivač. Imali smo ih cijele zime - a okus, ma kao netom ubrane |
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <12 |
|
Tweet
|
| Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |