Paulownia tomentosa |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 23> |
Korisnik | |
Božikovine ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fatka drži je još u tegli samo neka bude jako duboka pošto korijen paulovnije raste izrazito u dubinu. Nagodinu kad prođe mogućnost mrazeva presadi svoju biljčicu u vrt tako da se do zime dobro zakorjeni.
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Božikovine d autvrdim pazar.Mojanje ioz sjemna od prosle godine da li ona moze u vrt?
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Marpa, radi se o paulovniji. Ipak za svaki slučaj otkini jedan list i provjeri dali raste na "cjevčici" - paulovnija ima šuplje grančice.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Paulovnija je posađena u dvorištu kod Lidijine mame a tamo ima peradi koja bi je mogla očerupati. Sigurno je sigurno. ![]() |
|
![]() |
|
Marpa ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 08 Ožujak 2008 Lokacija: Slovenia Status: Offline Bodovi: 35 |
Nisam siguran, jeli ovo paulownija ??
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Paulovnija ostaje u vrtu preko zime. Dobro ćemo zaštititi korijen od smrzavanja i on bi trebao potjerati na proljeće ako se smrzne nadzemni dio.
U tom slučaju rast bi trebao biti još brži - barem tako kažu stručnjaci za paulovniju. ![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Baš je pravi div, dobro joj je kod vas, a zašto ste je ogradili?
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Božikovine, da li cete je ostaviti u vrtu preko zime.Moje su isto velike od prosle godine iz sjemena.Tko zna kakva ce biti zima, a ne bi zelila da ostanem bez njih.
|
|
![]() |
|
Marpa ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 08 Ožujak 2008 Lokacija: Slovenia Status: Offline Bodovi: 35 |
evo slike iz Varaždina
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Ova bebica je naša miljenica (hvala Lantana) ...
![]() |
|
![]() |
|
Chakotay ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 17 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Cijeli taj prostor o kojem govorim nalazi ti se duž Koturaške ulice (omeđenom Bednjanskom i Unskom)u Zagrebu. U ulici postoje stare kuće i travnjaci koji se ne šišaju. Pretpostavio sam da je sve krenulo iz Botaničkog vrta koji se nalazi zračne linije oko 100-200m. Postoji dosta stabala koji rastu uz zapuštene kuće, dvorišta. Naime sve što dolazi iz botaničkog u krugu 1km se u centru uređuje i kosi. Ovaj dio je ostao kao oaza mira za sve što dolazi iz botaničkog. |
|
![]() |
|
TaTjana43 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 1520 |
ak ima korijen, onda s korijenom iskopaj. u kojem kvartu,ulici si ga vidio? |
|
![]() |
|
Chakotay ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 17 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Na jednom mjestu u Zagrebu naišao sam na biljku koja mi izgleda kao mlada paulownia. Razgledavanjem okoline uočio sam da postoje barem 10-20 što mlađih, što starijih paulownija. Pravi mali rasadnik koji se proteže u krugu od 500-1000 m. Biljka je visoka oko 40 cm. Koji bi bio najbolji nači da je izvadim iz tla, a da je ne uništim? ![]() ![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Pa , neznam baš točno, u kuću smo doselili 1992., ja sam je posadila brzo nakon toga
Idem sad pogledati po vrtu, čini mi se da sam vidjela još poneku da je nikla, nešto sam već uzgojila i presadila u teglice, pa se nadam da ću imati za svih koji su zainteresirani |
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
pregledala sam sve stranice i naprosto me oduševila ova biljka
tako brzi rast još nisam vidjela, prekrasan cvijet a i plod tvoja je paulovina otok veličanstvena- koliko je stara |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Divne biljčice.
Naš savjet je da ih presadiš u dublje posude. ![]() |
|
![]() |
|
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
Prekrasne su ti se paulownie, OTOK.
![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Moja paulownia sada izgleda ovako
![]() a ovako izgledaju male koje su isklijale ove godine
![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Cijeli dan je na suncu, ova je kod moga brata i oni uljevaju po par kanti vode, a ja moju zalijem isto svaki dan, ali malo je narasla.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Fatka, paulovnija voli (obožava) sunce. Saksija mora biti dosta duboka pošto korijen paulovnije jako raste u dubinu.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 23> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |