Glicinija - Wisteria |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 20> |
Korisnik | |
Lilly ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evo moja cvate i treći put ove godine
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
radosnica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 183 |
Da li se kod formiranja glicinije kao stabla, mora imati više sadnica (učinilo mi se tako gledajući slike) i da li ima tko nekakve instrukcije o tome (knjiga, stranica na netu i sl.)?
|
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Orezuj, naravno, sto je vise sisas ona bolje raste i cvijeta.
|
|
![]() |
|
Lilly ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
Pričekat ću još malo,moram se točno dogovoriti s mm da kad ju presadim da tamo i ostaje,mora joj postaviti šipku,naravno jaču po kojoj će se penjati. A dali ju orezivati ili ne,ja bi htjela da se penje? |
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
oki hvala na savjetu
![]() |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
ma nije istina ja svoju premještala i primila se , cvijeta,raste
samo još malo pričekaj da prođu ove vručine |
|
![]() |
|
Kad se slobodno glicinija presađuje?? Imam je od prošle godine i sad je počela divljački rasti ali bi ju ja htjela na drugo mjesto preseliti pa me zanima dali uopće smijem (jer sam čula da kad se jednom posadi više se nesmije premještati jer se neće primiti)??
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Dino ni ja je ne bih dirala.Kao što Fatka kaže,ona kad krene bit će invazivna..
|
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Ne premjestaj je dino.Ona malo u pocetku kilavi ali kasnije neces je moci zaustaviti.
|
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
ja sam se razocarala u svoju vec je dugo kod mene nikad nije cvjetala i tek je ove godine pocela rasti ima jako puno lozica pustenih na sve strane
sta mislite da je na proljece premjestim na drugo mjesto? |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
I moja baš lijepo napreduje...
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
A kako se može u stablo,jel ima neki posebni postupak?
|
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
skratila sam one tanke duge grančice ali ona je već pustila opet po ostavljenim pupovima..valjda je to ok..pokušala sam slikat ali s obzirom da je sa lozicom na slici se niš ne vidi jer je sve zeleno
|
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
ovo je moja mlada glicinija (iz položenice) koja je djelomično formirana kao stablo, ali sam i ostavila jednu granu prema susjedovoj garaži ( na nje
![]() |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Duda-Lave ako želiš na braju a da od zemlje bude gola grana onda ju pusti na pa recimo skoro visinu brajde, tj. odreži ju malo niže da možeš grane koje se razviju odmah širiti po brajdi. Međutim ako brajdu formiraš da je kao vertikalni zaklon od susjeda onda ju moraš rezati na 2-3 pupa i pomalo širiti po vertikali. Sa prvim načinom rezanja češ prije dobiti horizontalni zaklon od sunca, a sa drugim zaklon od neželjenih pogleda
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
pa ja stvarno neznam šta je sa mojom..dobila sam ju od položene grane od mamine..i dosta je debela a cvijeta ni trc
|
|
![]() |
|
Pa glicinija cvijeta dva puta godisnje, samo sto drugi puta nije tako obilno kako u maju sto cvijeta.
|
|
![]() |
|
evo je
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Moja ponovno cvijeta,drugi put ove godine a stvarno je minijaturna.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 20> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |