Euphorbia lactea |
Odgovori ![]() |
Stranica <123 |
Korisnik | |
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hm onda mi je bila greska maknuti euphorbiu u hodnik di se slabije grije?? makla sma ga zbog maloga kad pocne puzuckat da mi nebi ju dirao jer je em bockava em onaj sok je otrovan?
ja imam ovu na kojoj je nacjepljena na trisinoj slici veliki mi je ful ima sigurno metar i pol vec |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
baba ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 24 Studeni 2009 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 8 |
Triša , koja ti je temperatura tu gde ti je euphorbia ?
Sve ispod 15 stepeni je pogibeljno za vecinu euforbija tu spada i lactea. Ja sam resila da je nadjem i razdvojim ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Imam je i ja, baš mi je žao ako neće duže poživjeti, to znači da ću druge godine morati nabaviti novu, jer baš mi je lijepa.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
baba ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 24 Studeni 2009 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 8 |
Kalemljeni kaktusi nemaju dug zivot , kao ni kalemljene euphorbie ( ne vise od 5 godina) , same po sebi su jako osetljive, totalno ne tolerantne na temperature koje cesto variraju .
![]() |
|
![]() |
|
Uriah ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 07 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 25 |
Ne tuguj. Znam kako je teško vezati se za biljku, brinuti se i izgubiti ju. Ima uvjek nade.
|
|
![]() |
|
..funky.fish.. ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 14 |
Evo samo da napišem, prije dvije godine sam dobila krasnu Euphorbiu Lacteu na poklon od kolegica.. i nažalost osušila mi se odjednom.. mislim da sam ju možda malo previše zalila, nisam više ni sama sigurna. Uglavnom, ne zalijevaj često i to je to.
Meni preostaje samo ![]() A tebi želim sreću s biljkom! |
|
![]() |
|
marif ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 01 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3 |
hvala Vam puno na savjetu!
|
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
marif- euphorbia lactea spada u porodicu euphorbia- domovina joj je indija. cijela biljka se smatra otrovnom posebno bijela mliječ koja iz nje izlazi ako je prekineš- na koži može izazvati alergijske reakcije- posebno paziti oči- ako dođe do toga odmah isprati s mnogo hladne vode. Paralelno s time, u Indije se njena kaša koristi za ublažavanje artritisa (nemoj isprobavati
![]() Nadam se da sam pomogla
![]() ![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
marif ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 01 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3 |
poštovani,jucer san dobila na poklon kaktus, euphorbia lactea, može mi netko dato savjet kako da se pomašam s njim. kolko često da ga zalijevam i gdje da ga držom?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <123 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |