Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne lisno dekorativne biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Zamioculcas
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Zamioculcas

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 17>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2010 u 14:05
prije tjedan dana dobila sam dvije reznice zamije i stavila u vodu. Na manjoj su počeli žutjeti i ispadati listovi.
Poznato mi je da treba dugo čekati da se počinju pojavljivati korijenčići, ali ovo me iznenadilo.
Čini mi se, nisam baš sigurna, da je Voki pisao da reznicu treba odrezati u zemlji, tj. otkopati malo zemlje i onda odrezati, a frendica koja mi je poklonila odrezala je iznad nadzemnog dijela. S druge strane, čujem, mnogi su tako rezali pa im je nakon nekoliko mjeseci pustila korjenčiće.
Zaista svojeglava biljkica.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3563
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2010 u 13:47
evo ovo mući mog zamia..šta mu je???
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2010 u 10:30
Ja sam otkinutu reznicu stavila u vodu prije ohoho vremena kako mi ja Lana savjetovala ali je počela truliti, odrezala sam taj dio kad sam vidjela da od toga ništa i posadila a sad što bude...
Na vrh
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2010 u 09:41
lako moguće da i mog to mući..Sada me još zanima dali je moguće od jedne grane odrezati reznicu jer su mu sve grane velike pa ju staviti u vodu da pusti žile ili ne smijem rezati granu na pola??
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2010 u 08:38
Pričekat ću da vidim što će biti s ovim jadničkom Wink. Hvala mimar Thumbs%20Up.
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2010 u 08:32

Ako kupujes ponovo onda bez fleka, one se javljaju  kod preteranog zalivanja.

Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2010 u 08:04
Hm, pa možda smo dobile odgovor Štefi...Kad malo bolje razmislim ,on i je kupljen tamo gdje ja  n i k a d  ne kupujem cvijeće, a i kupila sam ga sa smeđim flekama po stapci, nisu imale sve stapke ali najveća jest... Možda je to to!
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2010 u 07:59
Stefka, nije zahtevan, kupila sam ga MK zato sto zaboravlja da zalije cvecke (ubuduce dobija samo kaktuse i sukulente Wink) i niko ne obraca paznju na njega po dva-tri meseca (jedno zalivanje u tom periodu Embarrassed)no ne znaci da ti i Ivna gresite. Naime, ja sam jednog izgubila zato sto je pogresno zalivan dok je bio u cvecari. Pola godine se odlicno drzao a onda krenuo sa propadanjem. Drugi, istovremeno kupljen samo u drugoj cvecari stajao sa njim u paru i danas je OK sa nekoliko novih grancica. Mislim da treba obratiti paznju i gde se kupuju biljke, jer sam imala problem sa skoro svakom kupljenom u Royal gardenu (jeftinije ali svaka zarazena ili pogresno zalivana) za razliku od onih iz Garden centra. Ovde je jeftinije, znacilo losije.
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2010 u 06:56
Ma ivna ja sam uspjela zaustavit propadanje prvi puta ali sad stvarno neznam kaj mu je opet..stvarno me ljuti..rekli su mi da nije nešto zahtjevan a koliko vidim mladi gospon stalno nešto izvoljeva..LOL
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2010 u 21:04
Ja i ti izgleda imamo iste probleme s istim biljkama Confused, najprije kroton a sad zamić... Čuj, sve što si opisala, događalo se i mom zamiću,maknula sam ga u spavaću sobu jer tamo je ipak hladnije, u kut sobe i prestala skoro totalno zalijevati. Trenutno se više ne ljuti ali niti ne napreduje.Propadanje sam zaustavila (za sad ) ali čim, iskreno nemam pojma Embarrassed...I ja bih voljela da se jave oni kod kojih zamić dobro uspijeva da vidimo u čem je fora... Lančiiii, javi seeee, normalno i svi druuugi...Mene je strah da će zamić nastaviti sa ljutnjom...
Na vrh
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2010 u 19:44
Mooolim malu pomoć...imam problema sa mojim zamiom...žute mu listovi i to dosta..čak mu se dogodi da cijela grana požuti..neznam šta mu je jer ga ne zaljevam često, maknula sam ga iz prostorije gdje je imao puno svijetla jer su mu jedno vrijeme otpadali listovi zbog toga...kaj ga sad mući???Angry
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2010 u 16:00
hehe ajde bar neka da mi ne crkne sto sam ju zapustila zbog bebonje :D
Per aspera ad astra.

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2010 u 15:22
Negdje sam procitala da su je zalijevali jednom u sest mjeseci, i da nije uginula.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2010 u 14:05
Sigurno hoće. Čudna ti je to biljčica, što je manje gledaš više raste.Tongue
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2010 u 11:52
imam ga i jaaaaa :) kupila jucer u konzumu mali jedan za 30 kn :) nadam se da ce mi uspjet hehe
Per aspera ad astra.

Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2010 u 13:35
Originalno poslano od člana lana2 lana2 napisao:

Jutros stigla u ured i ugledala prinovu. Zamioculas koji sam sama zakorijenila istjerao novu grančicuTongue, uslikam ga čim nova grančica malo još naraste.
Dakle, eksperiment je u potpunosti uspio.Wink

Da ne pomislite što me je spopalo pa citiram samu sebeLOL, evo pojašnjena ili kako bi rekli: ispravak netočnog navoda: danas ugledala još jednu novu grančicu jedva viri iz zemlje, ali eto sad ih je dvije i ja sretna ko malo dijete kad dobije novu igračku. smile213

Ivna nisam sigurna ali čini mi su da se negdje poslije 2 tjedna pojavile sitne točkice na dnu grane, ali kad su krenule dosta brzo su narasli korjenčići. Granu zareži ukoso oštrim nožem da je veća površina iz koje će izaći korjenje i to je to.
Koliko vidim trebalo mu je možda i 6 mjeseci dok se formirao dosta veliki gomolj, a eto sad su krenule i nove grane.

Na vrh
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2010 u 14:28
Hej ivna ja sam imala takav problem kada sam dobila svoj zamio..naime bio je na dosta svjetlom mjestu..ja ga ne zaljevam često, možda jednom mjesečno i držim ga u prostoriji u kojoj je skoro potpuni mrak, ima samo malo svjetla i tu mu je super..otkada sam ga premjestila nije mu požutio ni ispao niti jedan list..
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2010 u 14:19
Lanči koliko si otprilike čekala da krene korijenje malog zamija? I zašto mi se kod ovog u tegli suši donja grana,tj listovi? Napominjem da sam ga stavila u spavaću sobu gdje nije jako vruće,sjeverni prozor je pa nije ni jako svjetlo,osim toga u kutu je  a ni ne zalijevam ga previše.Jedino što nisam "ispoštovala" od nekih osnovnih pravila da mu je tegla veća od kupovne za jedno tri broja,kasno sam skužila da mu treba malo prostora da bi bolje rastao.Helpppp!Htjela bih ga spasiti.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2010 u 13:30
Super Lana, dakle može se bez problema, čekam slikicu
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2010 u 13:16
Jutros stigla u ured i ugledala prinovu. Zamioculas koji sam sama zakorijenila istjerao novu grančicuTongue, uslikam ga čim nova grančica malo još naraste.
Dakle, eksperiment je u potpunosti uspio.Wink
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 17>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.