Zamioculcas |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 17> |
Korisnik | |
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
prije tjedan dana dobila sam dvije reznice zamije i stavila u vodu. Na manjoj su počeli žutjeti i ispadati listovi.
Poznato mi je da treba dugo čekati da se počinju pojavljivati korijenčići, ali ovo me iznenadilo.
Čini mi se, nisam baš sigurna, da je Voki pisao da reznicu treba odrezati u zemlji, tj. otkopati malo zemlje i onda odrezati, a frendica koja mi je poklonila odrezala je iznad nadzemnog dijela. S druge strane, čujem, mnogi su tako rezali pa im je nakon nekoliko mjeseci pustila korjenčiće.
Zaista svojeglava biljkica.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
![]() |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Ja sam otkinutu reznicu stavila u vodu prije ohoho vremena kako mi ja Lana savjetovala ali je počela truliti, odrezala sam taj dio kad sam vidjela da od toga ništa i posadila a sad što bude...
|
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
lako moguće da i mog to mući..Sada me još zanima dali je moguće od jedne grane odrezati reznicu jer su mu sve grane velike pa ju staviti u vodu da pusti žile ili ne smijem rezati granu na pola??
|
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Pričekat ću da vidim što će biti s ovim jadničkom
![]() ![]() |
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Ako kupujes ponovo onda bez fleka, one se javljaju kod preteranog zalivanja. |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Hm, pa možda smo dobile odgovor Štefi...Kad malo bolje razmislim ,on i je kupljen tamo gdje ja n i k a d ne kupujem cvijeće, a i kupila sam ga sa smeđim flekama po stapci, nisu imale sve stapke ali najveća jest... Možda je to to!
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Stefka, nije zahtevan, kupila sam ga MK zato sto zaboravlja da zalije cvecke (ubuduce dobija samo kaktuse i sukulente
![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Ma ivna ja sam uspjela zaustavit propadanje prvi puta ali sad stvarno neznam kaj mu je opet..stvarno me ljuti..rekli su mi da nije nešto zahtjevan a koliko vidim mladi gospon stalno nešto izvoljeva..
![]() |
|
![]() |
|
Ja i ti izgleda imamo iste probleme s istim biljkama
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Mooolim malu pomoć...imam problema sa mojim zamiom...žute mu listovi i to dosta..čak mu se dogodi da cijela grana požuti..neznam šta mu je jer ga ne zaljevam često, maknula sam ga iz prostorije gdje je imao puno svijetla jer su mu jedno vrijeme otpadali listovi zbog toga...kaj ga sad mući???
![]() |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
hehe ajde bar neka da mi ne crkne sto sam ju zapustila zbog bebonje :D
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Negdje sam procitala da su je zalijevali jednom u sest mjeseci, i da nije uginula.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Sigurno hoće. Čudna ti je to biljčica, što je manje gledaš više raste.
![]() |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
imam ga i jaaaaa :) kupila jucer u konzumu mali jedan za 30 kn :) nadam se da ce mi uspjet hehe
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Da ne pomislite što me je spopalo pa citiram samu sebe ![]() ![]() Ivna nisam sigurna ali čini mi su da se negdje poslije 2 tjedna pojavile sitne točkice na dnu grane, ali kad su krenule dosta brzo su narasli korjenčići. Granu zareži ukoso oštrim nožem da je veća površina iz koje će izaći korjenje i to je to. Koliko vidim trebalo mu je možda i 6 mjeseci dok se formirao dosta veliki gomolj, a eto sad su krenule i nove grane. |
|
![]() |
|
Hej ivna ja sam imala takav problem kada sam dobila svoj zamio..naime bio je na dosta svjetlom mjestu..ja ga ne zaljevam često, možda jednom mjesečno i držim ga u prostoriji u kojoj je skoro potpuni mrak, ima samo malo svjetla i tu mu je super..otkada sam ga premjestila nije mu požutio ni ispao niti jedan list..
|
|
![]() |
|
Lanči koliko si otprilike čekala da krene korijenje malog zamija? I zašto mi se kod ovog u tegli suši donja grana,tj listovi? Napominjem da sam ga stavila u spavaću sobu gdje nije jako vruće,sjeverni prozor je pa nije ni jako svjetlo,osim toga u kutu je a ni ne zalijevam ga previše.Jedino što nisam "ispoštovala" od nekih osnovnih pravila da mu je tegla veća od kupovne za jedno tri broja,kasno sam skužila da mu treba malo prostora da bi bolje rastao.Helpppp!Htjela bih ga spasiti.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Super Lana, dakle može se bez problema, čekam slikicu
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Jutros stigla u ured i ugledala prinovu. Zamioculas koji sam sama zakorijenila istjerao novu grančicu
![]() Dakle, eksperiment je u potpunosti uspio. ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 17> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |