Kamelija - Camellia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2526272829 35> |
Korisnik | |
mandevila ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 341 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tko zna zašto je cvat moje kamelije ove godine jednostruki tj.ima samo par latica dok je
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mandevila ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 341 |
Evo moje kamelije u cvatu.
|
|
![]() |
|
Drago mi je da sam vas ohrabrila i sad krenite u potražnju,pa za početak jednu da vidite kako će proći kad prezimi a mene je moja jako obradovala.
Stavit ću sliku kad bude u cvatu
|
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Do sad sam kameliju smatrala jako zahtjevnom biljkom za kontinentalna područja. Iako se (ovdje gdje živim) može kupiti po relativno povoljnim cijenama, uvjek sam je zbog toga mimoilazila.
Nakon ovih komentara sam i ja dobila apetit, pa možda se jedna nađe i u mojoj bašti. |
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
![]() |
|
![]() |
|
evo javljam se da vama iz kontinentalne Hrvatske pokažem kameliju poslije jake zime od -20 C-opstala je ,ima male posljedice ali je živa i cvala bude |
|
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Donijela sam iz Dalmacije dvije Camelije Japonice, nježno roza i crvenu prošaranu s bijelim. Kad sam ih kupila imale su po nekoliko cvjetova. U Daruvaru sam ih presadila u velike lončanice (krajem ljeta) i stavila ih u dvorište na mjesto koje nije izloženo suncu. Dobro su podnjele presađivanje, ali zima je bila preoštra a u kuću ne smiju, radi centralnog
![]() Nadala sam se da će uspjeti preživjeti zimu vani, čini se da jesu, ali ne samo da nisu cvale (pupovi su se osušili) nego su izgubile svo lišće ![]() Jučer su moje drage ćelavice ipak pustile neke sitne pupiće, a navečer je opet pao snijeg ![]() ![]() |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Jagoda,hvala na ekspresnom odgovoru
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Ivna kameliju koju si kupila bolje bi bilo da staviš u kiselu zemlju,
![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Sto je ovo opet mi jede postove.......
Jagoda kamelije su zaista prekrasne
![]() ![]() ![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Dragi moji znalci, trebam savjet.
Prošli tjedan sam kupila cameliu (malu) u baumaxu na rasprodaji.Valjda se rješavaju biljaka koje su dugo kod njih...Zapuštena jest ali ne vidim nikakve znake bolesti ili propadanja.Presadila sam ju u teglu s običnom zemljom jer nisam prije pročitala sve vaše iscrpne savjete i sad ne znam što mi je činiti.Da ju ostavim u toj zemlji ili da ju opet presađujem u kiselu zemlju ![]() I još nešto,čitam da bi sad na njoj trebalo biti pupova (ispravite me ako griješim) a na mojoj camelijici nema niti jednog pupa,nešto ne valja s njom ili da budem strpljiva? Molim vas odgovorite,vi ste "krivi" ![]() |
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Jagoda
![]() |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Ovo je CAMELIA JAPONICA HAGOROMO pod snijegom i sa zaleđenim cvijetom....Sada je u fazi da čeka sa cvjetanjem.... Pupova ima dosta, treba samo malo pričekati....
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Ovo je CAMELIA JAPONICA R.I. WHELLER koja raste u vrtu i još ne misli cvjetati, tek negdje za mjesec dana....
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Evo da se malo javim kad je riječ o kamelijama, mojim miljenicama...Čitam da se vode diskusije da li kamelija može opstati na kontinentu...Naravno da može ali do -10. Niže temperature nisu poželjne, ali se za takve ekstremne temperature biljka može zaštititi, ili ako je u posudi odnesti negdje unutra gdje nije toplo...Snijeg joj ne smeta....Već sam napisala da sam u Holandiji vidijela velike grmove kamelia vani u vrtovima..Kad može u Holandiji zašto ne bi moglo i u Hrvatskoj...Kod mene u Rijeci bilo je nekoliko dosta hladnih dana do -7 i snijega.Moje kamelije su sve vani, neke u vrtu, neke u pitarima i sve su dobro.Počele su cvjetati još tamo u studenom i stalno neka cvjeta...Nekoliko njih još ne pokazuje boju, znači da još ne misle cvjetati...Nemojte se bojati uzgajati kamelije one su jako jednostavne i nezahtjevne biljke koje vraćaju duplo od uloženog...Pogledajte o kamelijama na mojoj temi Jagoda moje kamelije ....Evo i nekoliko mojih slika... Ovo je jučerašnja slika CAMELIE JAPONICE DR. BURNSIDE..
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
cvetlin ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 714 |
Mandevila i ja bi kameliju pa ću pratiti kak tvoja trpi ove hladnoće. Javljaj nam stanje
![]() |
|
![]() |
|
ikrokar ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 04 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 121 |
Evo i moje kamelije koju sam lani nabavila i lijepo mi je cvjetala, ali pitar nisam micala pa mi je zadnje pupove bura odnijela.
Sada je puna pupoljaka, držim je u stubišnom dijelu kuće, ulazna vrata su skoro uvijek danju otvorena tako da joj nije prevruće (prostor se inače ne grije) ali ni prhladno. Čini mi se da vrhovi pupoljaka navješćuju cvatnju, daj Bože da bude bez problema.
Evo lanjske slike (ne znam kako direkto staviti !???
|
|
![]() |
|
javit ću vam kako |
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
molila bih te da nas obavijestiš i poslije ovog udara hladnoće kako se drži camelija...držim fige da nebude oštećena i da ti lijepo cvijeta...to bi značilo da ih i mi kontinentalci možemo uspješno uzgajati
![]() |
|
![]() |
|
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/kamelija/5448.aspx
Evo slike moje smrznute kamelije.
Ja sam iz kontinentalnog djela Hrvatske iz Koprivnice a kameliju sam kupila prošle godine na prolijeće i posadila ju u vrt gdje je cvala i lijepo potjerala a sad ima pupove i smrznuta je.
Kad je bilo -20 isto je bila smrznuta a onda je zatoplilo i bilo joj je lišće lijepo kaj da nije bila smrznuta
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2526272829 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |