Vrtno cvijeće |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3940414243> |
Korisnik | ||
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Cure sjemenja imate u Pevecu (barem u Varaždinu) za Alyssum saxatile L. Piše da je visina 25 cm i da je trajnica. Ja sam danas kupila.
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
aurora2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 22 Lipanj 2007 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 2880 |
|
Ni ja ne znam kakve su sjemenkice ali mogu ih nabaviti. Cim ih budem imala, javim vam. |
||
![]() |
||
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
|
Aurora,tu su pitanja i komentari za sve,a što se tiče tog žutog,naravno da bi(kaj ja nebi!?)
![]() |
||
![]() |
||
aurora2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 22 Lipanj 2007 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 2880 |
|
Evo da se malo umijesam u ovo (iako me naravno niko nista nije pitao).
![]() Ovaj zuti se, prevedeno sa njemackog zove Zlatne kosarice.
Nazivi na njemackom: Gelbes Steinkraut, Goldkörbchen.
Na latinskom: Alyssum saxatile.
Shasha, imam mogucnosti doci do sjemena, pa ako hoces da te imam u vidu?
|
||
![]() |
||
Ivan ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
|
![]() |
||
![]() |
||
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
|
Kako jednu,Dina,a kuhanje,a ispijanje kave,a a a,aj da ne nabrajam
![]() |
||
![]() |
||
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
|
shasha evo imamo jednu osobinu koja nam je zajednicka ![]() |
||
![]() |
||
|
a ja nikako da zapamtim bilo koju vrstu kako se zove
![]() ![]() |
||
![]() |
||
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
|
Nemam pojma kako se zove, žuti je vrlo dragocjen za suhozide... Ma, ja nikako da zapamtim kako se neke vrste zovu!!! ![]() ![]() |
||
![]() |
||
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
|
shasha neumorna si
|
||
![]() |
||
|
Šta ti je to Andrea,naravno da bi i ja to
![]() |
||
![]() |
||
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
|
I ovaj žuti...
![]() |
||
![]() |
||
|
Ova dva grma su mi jako zahvalni u kamenjari, predivno izgledaju uz procvjetale cvijetiće tijekom svibnja...
![]() |
||
![]() |
||
ruža ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 08 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 119 |
|
ljiljani, karanfili, begonije, tulipani, hortenzija, hosta....čuvarkuće
|
||
![]() |
||
|
Ne mogu navesti cvijet koji najviše volim, ali zato više imam boje...
Obožavam rozo, ljubičasto tj. sve nježne boje... Naravno, da predivnoj crvenoj ruži ili žutim pupavicama ne može odoljeti... ![]() |
||
![]() |
||
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
|
Svaka je biljka lepa na svoj način
![]() |
||
život je bajka koju sami pišemo...
|
||
![]() |
||
artemisia ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 137 |
|
Da se opet malo vratimo na temu
![]() Za svakog cvjetoljupca ovo je stvarno teško pitanje jer se teško odlučiti za samo jednu vrstu cvijeća. Svako godišnje doba ima mnoštvo prelijepih predstavnika, a i oni možda neugledniji su na svoj način zanimljivi i dragocjeni i možda bez njih "zvijezde" i ne bi bile tako sjajne - onako same za sebe.
No, ako se baš treba napraviti izbor favorita, izdvojila bi božure
![]() Zatim su tu hortenzije, čista suprotnost božurima glede razdoblja cvatnje!! Kod njih ne znam da li su mi draže onako male, zelene loptice prije cvatnje ili kad su u punom cvatu ili pak u jesen kad ponovo poprime zelenkastu boju (taman spremne za branje i sušenje kako bi me i tijekom zimskih mjeseci uveseljavale
![]() A kakav bi to vrt bio bez ruža
![]() ![]() ![]() ![]() A tek u sjeni pod starom bazgom (drvo visoko 4m i toliko široke krošnje) što bi tako bujno raslo i uspjevalo osim tih krasotica hosta
![]() ![]() ![]() Naravno, u grupu favorita svakako moram staviti i vjesnike proljeća: šafrani, jaglaci, narcise i tulipani - ajme ljepote neviđene nakon zimske monotonije!
A tek perunike
![]() ![]() A u ljetnim danima kad zasjaju visoki plamenci i rudbekije
![]() ![]() A u jesen kad se šepure oštrolisni zvjezdani
![]() ![]() Moje srce su osvojile i vodenike
![]() Evo, sve ih volim jako, jako
![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
I meni su najljepši od svih karanfila.Prekrasno mirišu,poslije lijepi "tepih" ostaje od njih...i sad su puuuuni pupoljaka,za koji dan će procvasti
![]() |
||
![]() |
||
Donata ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
|
Znam da si na njih mislila jer jednostavno najljepše mirišu bar meni od svih karanfilčića. Podsjećaju me na moju nonu. Ona ih je imala jako puno- bijelih garofula u đardinu. ![]() |
||
![]() |
||
flora ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 211 |
|
Donata, upravo su to oni na koje sam mislila
![]() meni su se isto jednostavno iskorijenili mada su na istom mjestu bili gooodinama i onda jednostavno presahnuli... Shasha za ovu godinu te neću gnjavit, jer tamo će biti radovi no dogodine možda...U svakom slučaju hvala na ponudi |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3940414243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |