Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Frezija
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Frezija

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 12>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
SolarWindKiss View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Status: Offline
Bodovi: 100
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SolarWindKiss Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2012 u 15:20
Hmmm ja sam svoje fresie posadila u 11.mjesecu, po 5 lukovica u jednu dugu saksiju (one saksije sto se najcesce stavljaju sa pelargonijama na balkone), drazala sam ih u sobi sa pogledom na jugoistok i do sada su uzrasle do gotovo pola metra a danas sam primijetila i da su dvije konacno oformile prve cvjetne pupove
Cim procvjetaju, slikam ih pa cu da postam   
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
AnaOs View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 16
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AnaOs Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2012 u 15:54
Pozdrav, danas sam se počastila sa lukovicama ove predivne biljke koju još nisam imala prilike ni vidjeti uživo. Sadnja od 3-4 mj dakle sačekat ću još. Sadit ću u žardinjere više lukovica pa ćemo vidjeti kako će ispasti. Što sa zaljevanjem ?

I da - žute su :)
Na vrh
hanaK View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 216
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hanaK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2011 u 08:35
od 10 samo jedna procvjetala, ostale se sasušile
Na vrh
hanaK View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 216
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hanaK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2011 u 09:03
Pred mjesec dana posadila u vazu 10 lukovica, niklo 4-5, od toga se jedna sprema cvasti!Smile
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2010 u 22:16
Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

.................

U svakom slučaju, ako i ne procvatu (možda su lukovice bile nekvalitetne ili stare) ne bacajte ih, nego spremite i ponovno posadite ....... 

To stima , moje frezije su sad pocele cvjetati    smile64
Na vrh
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 437
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2010 u 21:16
Znači lukovice se vade!?Nisam znala pokušat ću i ja ako ih pronađem.Isto sam po uputi sadila,ali da baš ni listić nije ponikao nije mi jasno!
Na vrh
moje orhideje View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 63
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moje orhideje Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2010 u 20:38
ni moje nisu cvjetale već 3 god. samo izađe jedan listek i to je to. možda su preduboko ,al kad sadim to radim po uputama. na jesen ću ih izvadit da vidim šta je s njima
Na vrh
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 437
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2010 u 11:31
Posadila sam 10 lukovica negdje usvibnju početkom, ali nije nikla niti jedna jedina .Možda su pojedene,krtica u blizini.
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2010 u 09:32
Otok, moje su posađene negdje u travnju, ali ništa od cvijeta...
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2010 u 14:12
Ako su lukovice frezija posađene u 4. ili 5. mjesecu trebale bi procvjetati između 6. i 8. mjeseca. One koje se sade u jesen (ili su ostale u zemlji od prethodne godine cvatu rano u proljeće  - tako je barem kod mene na moru.

U svakom slučaju, ako i ne procvatu (možda su lukovice bile nekvalitetne ili stare) ne bacajte ih, nego spremite i ponovno posadite.

Po mom iskustvu one uopće nisu posebno zahtjevne 
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2010 u 13:02
Originalno poslano od člana ivna ivna napisao:

Proljeće da te "utješim" Unhappy...Od ne znam niti ja koliko paketa frezija, niknule su mi na tri-četiri mjesta a procvijetale samo dvije i to tako siromašno da sam se jako razočarala...Istina da im cvijet prekrasno miriše ali i ja sam razočarana i ne zam što se i s mojim dogodilo?!?

Jučer sam pročitala cijelu temu da ne postavljam suvišna pitanja, i čini mi se da su dosta hirovite, po nekim postovima. Ali svejedno sam pokušala, s time da sam skužila da sam u zemlju trebala staviti i pijeska ( a ja nisam) pa je možda to zeza.....Ali mi je čudno da je jednostavno stala, niti vene, niti napreduje, malo čudno šta ne???

Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2010 u 07:40
Proljeće da te "utješim" Unhappy...Od ne znam niti ja koliko paketa frezija, niknule su mi na tri-četiri mjesta a procvijetale samo dvije i to tako siromašno da sam se jako razočarala...Istina da im cvijet prekrasno miriše ali i ja sam razočarana i ne zam što se i s mojim dogodilo?!?
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2010 u 09:14

Šta se događa sa mojim frezijama???

Imaju samo četiri lista od proljeća i tako stoje? Gdje griješim?

Vidim da ivnine već cvjetaju...
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2010 u 18:29

Moje frezije polako počinju cvjetati. Nisam očekivala cvijet ove godine .........baš su me obradovale!smile184

Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2010 u 19:08
I moje 4 lukovice u tegli i 2 u zemlji zasad niknule smile213 ! Bravo za nas proljeće Wink.
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2010 u 15:37
Moje lukovice su niknule !!! Za sada tri su nikle od posađenih četiri komada!!!
Na vrh
guro View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje guro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2010 u 11:36
Ukoliko frezije posadite najesen, mozete ocekivati treceg meseca ,za dan zena procvetale frezija.Sade se par santimetara osrednje se zalivaju i kod kuce se lako odgajaju.Ja ih imam nekoliko godina i prijateljima dajem deo likovica a i kupujem neke boje.
Na vrh
bubi12 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 112
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bubi12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2010 u 23:03
ja sam lani posadila frezije i ove koje su mi u teglama tima su listovi popadali po zemlji (još su zelene) a ove što su mi u vrtu tima listovi fino stoje. Sad neznam zašto??????  Dali je netko moža imao ovakvih "Problema" da se razumjemo i jedne i druge mi cvijetaju samo me nervira to što su ove u tegli listovi po zemlji
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2010 u 09:03
Originalno poslano od člana bergenia bergenia napisao:

Baš se veselim što su moje počele nicati, ali trebat će još vremena da budu kao Lantanine.

...............no, ako ne i procvjetaju ove godine, uživat ću u vašima...............

Bergenija koliko im treba da niknu od prilike?

Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2010 u 20:00

Baš se veselim što su moje počele nicati, ali trebat će još vremena da budu kao Lantanine.

...............no, ako ne i procvjetaju ove godine, uživat ću u vašima...............
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 12>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,141 sekundi.