Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tako to radi početnica
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Tako to radi početnica

Odgovori Odgovori Stranica  <123
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Status: Offline
Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2010 u 07:34
Puno je posla napravljeno nebi ja rekla da je to radila amaterka nego prava vrtlarica, puna ljubavi i pažnje prema svojim biljkama.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2010 u 07:09
23. 03. Konačno sam oslobodila dvorište i vrt od ružnih dasaka što su ih radnici nabacali s tavana. Susjedu će dobro doći, a mene su već tjerale u očaj!
Danas sam udomila i 6 mladih voćaka s travnjaka, jedan drugi susjed bio je vrlo zahvalan, uredno ih je otkopao, a ja sad razmišljam kako bih nagovorila sina da na neko od tih mjesta posadimo ruže, no najprije treba travnjak pokositi, samo previše je mokro Confused
S tugom gledam svoje jabuke, trebalo ih je orezati, a ja ne znam kako, bojim se da nešto ne uprskam. U biljnoj apoteci nemaju ni vapna za debla, jadne moje jabuke ErmmCry
Sutra ću barem malo okopati zemlju oko njih, tek da im pokažem koliko mi je stalo..
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2010 u 06:57
22. 03. Sjeme ukrasnog luka i crnog sljeza posijala sam uz rubove malih kvadratića zemlje da ukvire te mini travnjake s bokorima jaglaca. Možda će nekima izgledati zapušteno (ti su djelovi uz cestu) ali meni izgleda lijepo. Ne znam koliko će trebati luku i sljezu da niknu.

U ove uže djelove zemlje uz prilazni put do ulaznih vrata, danas sam posijala kadifice, nevene, margaritele, carsko oko.. Na jedan maleni dio posijala sam i malo mixa od 14 salata. Na slici je skoro svaka druge boje, ni jednu još nisam vidjelo uživo, a i inače nisam baš neki salatoljubac, mislim da će bolje izgledati kao dekoracija, maleni šareni tepih smile161
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2010 u 06:46
21. 03. Prvi dan proljeća i pravo vrijeme, sunčano, relativno toplo..
U vrtu me dočekao prvi procvjetali narcis, čini mi se da je od jučer i puno više pupoljaka na grmićima narcisa.
Među listovima tulipana rastu izbojci na kojima se naziru pupovi Smile
Ovo baš i nije mojih ruku djelo, ostavila ih je bivša vlasnica, ali ipak sam ih čistila, zalijevala, pljevila travu oko njih, a i da nisam, veselili bi me smile64
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2010 u 06:40
20. 03. Popodne je, oblačno. Prevrćem po dobivenom sjemenju. Raduje me Shashin slak i odluka pada. Zemlja je mekana, uskopala sam plitku brazdu uz ogradu i posijala sjeme slaka. Pokrila sam ga plitkim slojem kupovne zemlje za cvijeće, valjda će mu to prijati?
Iza toga je (ko naručena) pala slaba kišica, sad ne trebam zalijevati, a kišnica je - kišnica Thumbs%20Up
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2010 u 06:33
Još je bilo snijega kad sam procunjala po obližnjoj šumi i neke visibabe preselila u svoj vrt. Otkrila sam tamo neke prelijepe grmiće plavog cvijeća, ne znam kako se zove, ali preselila sam u vrt i nekoliko njih, bili su uz visibabe, pa da ne budu usamljeni Wink. Dobro se drže a sigurno su zadovoljniji kad nekoga usrećuju!

17. 03. Jagode su iz teglica preselile u vrt, Mont Everstice uz ogradu, ostale dvije vrste u oveću žardinjeru. Pojavili su se prvi maleni cvjetići LOL

19. 03. Danas sam se umorila, srce se uzlupalo, toliko da sam već odlučivala kako ću nekoga angažirati da okopa i oplijevi žardinjere uz prilaz do ulaznih vrata Embarrassed. Većinu vremena plijevila sam sjedeći, a završila manje od pola Confused

20. 03. Ipak neću nikoga angažirati, puno manje nego jučer, ali ipak sam još malo plijevila i sve oplijevljeno uredno okopala. Pa nitko ne juri za mnom, polako ću LOL 
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <123
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.