Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Suncokret – lat. Helianthus annuus
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Suncokret – lat. Helianthus annuus

Odgovori Odgovori Stranica  <1 789
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2008 u 09:43
Hele dobro ti je rekla susjeda. Ja ga ne sijem jer uvijek sam nikne,no sije se u proljeće kad i ostalo cvijeće.
Da ovo hibridi veliki budu manji u vrtu,posadite ih u lončanice. Kasnije se može sa lončanicom ukopati u zemlju ili zasebno zasaditi. Ako se direktno u zemlju sadi,da ne ode u visinu previše,otkinite mu vrh. Biti će niži i u grm će rasti više
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Hele View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 684
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Hele Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2008 u 22:39
 Moj najdraži cvijet - nasmijano sunce kako ga ja zamišljam. Ja sam ga vidjela pored puta u nekoj drači i iskopala ali mi se slomio u dvorištu. Dobila sam cvijet od susjede koja kaže da ga posijem (sjemenke sa cvijeta) kad prođu mrazevi i da će izrast. Ima li tko iskustva sa takvim sađenjem/sijanjem ?
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT.
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2008 u 22:03
vjerovatno nije hibrid. jer kupovna sadnica koju cvijecarti prodaju su uglavnom niske vrste i ne trebaju se podupirati.

Ali ukoliko se od njih skuplja sjeme i iducu godinu posadi najcesce izrastu znatno vise!
Na vrh
patuljak View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 76
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje patuljak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2008 u 21:57
Originalno poslano od člana administrator administrator napisao:

a gdje si nabavila sjeme ili sadnicu??

Imam susjedu koja nudi sadnice, pa sam od nje nabavljala.
Na vrh
mima View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 320
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mima Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2008 u 21:07
Meni se sam usije u vrtu, jer ptice hranim sjemenkama. Obično ostavim 5-6 jačih sadnica, pa se u jesen ptice imaju čime zabavljati.
Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2008 u 20:55
a gdje si nabavila sjeme ili sadnicu??
Na vrh
patuljak View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 76
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje patuljak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2008 u 20:47
Kad god sam ga imala prerastao me, (a nisam baš niska osoba)smile96
Pa, ga i vjetar kasnije slomio, pa sam odustala ga saditi.
Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2008 u 20:44

Evo jedne predivne vrtne biljke koja predivno ukrašava vrt preko ljeta!!
Biljka naraste 40 – 60 cm a poneke i znatno više, ovisno od vrste.
Suncokret je iz porodice Asteraceae, a stigao je u naše krajeve iz Sjeverne Amerike i europe. Svake godine sve više i više ljubitelja cvijeća ga sadi u svoj vrt.
Cvijet mu je žute, narančaste ili crvenkasto smeđe boje s tamnom – crnom bojom u sredini. Može biti jednostavan ili dupli - puni cvijet. Cvate od početka srpnja pa sve do listopada.

fotografije naših suncokreta pogledajte tu:

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 789
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.