Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Fuksija - Fuchsia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Fuksija - Fuchsia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2526272829 35>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2010 u 19:23
lati dobrodošla! čuvanje fuksija zavisi jesi li na moru ili kontinentu, ja sam na moru pa ih na unosim, mislim da ih na kontinentu treba unijeti u negrijan prostor, zaliti ponekad malo. u proljeće ih ošišam skoro do korijena. one brzo potjeraju, onda svakoj grančici zakidam vrh da bude bujnija. nadam se da sam ti ovim pomogla!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
lati View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lati Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2010 u 14:06
Ja sam veliki zaljubljenik u fuksije ali moram priznat da ih do ove godine nisam imala.Dakle,moje ovogodišnje iskustvo je raznoliko.Kupila sam ih u Baumaxu u proljeće da "probam"..U početku su bile ok,držala sam ih podalje od sunca,zaljevala,hranila...sve kak treba! Al kad su krenule ljetne vrućine,bez obzira na hlad,moje fuksije su krenule u propast! Bila sam očajna!! Iz tegle je virilo par golih grančica.Svejedno sam je ostavila i kako je slabila ljetna vručina ona se oporavila.U mjesec dana je došla od golih grana do grana sa stotine(malo pretjerujemEmbarrassed)cvjetova ,mladih listova i grančica.Nisam mogla vjerovati Tongue!!!Još uvijek je prekrasna i još uvijek ima pupove.E sad,razmišljam KAD ju spremiti i GDJE jer bi ju htjela održati tokom zime.Molim pomoć..Hvala!!!
Na vrh
Morana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 343
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Morana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2010 u 19:53
ah moja najdraza je bacila tri lista i medju njima i pup... al cini mi se da od tog pupa nista jer je i na kraju jedne grane imala pup, koji je bio na rubu otvaranja, al nikako da se otvori Cry

poludim svaki put kad je idem pogledati
Na vrh
Morana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Morana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2010 u 19:58
primijetila sam i ja nekakve zelene dijelove na grancicama, samo nisam sigurna jel to ono odakle su listovi ispali ili se novi provlace...

ne znam, mozda je i dosla bolesna, a mozda je primila od loze koja je iznad nje i koja se ne prska... za svaki slucaj sam je sklonila u verandu na prozor i izolirala te minimalno zalijevam... valjda joj nece vise stetiti nego koristiti...

drago mi je sto se bar necija oporavlja, valjda onda ima nade i za moju... ako ne nista, bar na proljece, tako se uvijek tjesim Big%20smile
Na vrh
nuna View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 812
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nuna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2010 u 00:50
Morana prije svega dobro došla na forum i dugo se sa nama družila.Što se tiče problema sa fuksijom nisi jedina.Kod mene je isti slučaj.Onesu inače sklone bolestima.Možda im je smetala i ova vrućina.Kod mene su isto ostale bez listova, ne sve.Danas sam primijetila da su im potjerali novi listovi i iskreno se nadam da će ozdraviti naravno i tvoje.
Na vrh
Morana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Morana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2010 u 09:38
ja sam u 4. mjesec kupila jednu fuksiju visecu, a imala je samo 6 grana. pretpostavila sam da je jos mlada, a tad jos nisam ni znala sto je to, samo me privukla svojom ljepotom, a kupila sam na trznici za 10-15 kn. pazila sam je, cuvala, lijepo je cvjetala sa tih jadnih par grana, uvijek je bilo pupoljaka i cvjetova... sad je odjednom osusilo joj se lisce, grane su skroz ogolile, a pupovi su i dalje tu... samo nikako da procvjetaju :( u mjesec dana su samo dva se uspjela otvorit, a 3-4 su uvenula da se nisu ni otvorila :( lisca ima jos malo, na vrhovima grana gdje su pupovi... ne znam sto da radim :( mislila sam da sam je previse zalijevala jer kad sam je otpisala i prestala zalijevat, ona je pustila ta dva cvijeta... otad je minimalno zalijevam i opet nista. pa je nisam opet uopce zalijevala i opet nista... :( bas sam tuzna, to je jedina biljka koja me ne voli u cijelom dvoristu i vrtu :( izgleda tuzno, a tako je lijepo cvjetala i bila mi ponos :(
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2010 u 22:04

Uploaded with ImageShack.us

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2010 u 22:04

Uploaded with ImageShack.us

Na vrh
nichll =) View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 718
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nichll =) Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2010 u 18:28
ok hvala...uopće nisam gledala.....
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2010 u 16:49
nichll=), pročitaj komentare na početku ove stranice (8). Tu su komentari vezani za oblikovanje fuksije u stablo.
     (")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
nichll =) View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nichll =) Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2010 u 12:03
može li mi netko reći kako fuksiju oblikovati u stablo.....
Na vrh
Angell View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 225
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Angell Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2010 u 12:45
Originalno poslano od člana nata07 nata07 napisao:

bude se našlo, samo me podsjetite ....

ja ću te podsjećati svaki dan ako treba... hvalaa...
Slab je onaj koji je izgubio vjeru u sebe.
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2010 u 10:31
Duda Lave,ja sam slala po BiH pelcere i reznice svojih fuksija.Kod nas dostava stiže za 2-3 dana,sem ako se ne pošalje u petak,tad čekaju da prođe vikend..Fuksija se žili od onog drvenastijeg dijela,tako da nema problema kad putuje.Bitno ju je dobro upakovati i staviti  na rez vatu namočenu vodom i sve to dobro zamotati i zalijepiti selotepom..Ja sam ih slala u kovertama onim žutim sa najlonskom oblogom..Istina sada su jako povoljne cijene kod nas da i nema neke potrebe za slanje.Jedino ako baš nema te vrste i boje.Kod nas ih ima za kupiti na pijaci za 1km(to je o,50 eura)-5km To su one male i srednje.One velike su i sukuplje,naravno!Neke i preko 30km..Ja kupim manje i one narastu ogromne za samo jednu sezonuBig%20smile
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2010 u 08:31
jedno pitanjce...kako poslati pelcer kad je ona tako osijetljiva biljčica pa dok dođe do nekog putem pošte pa sva će se sparušit  Dead znači pelcer je za niš a sigurno će bit i sva sprešana..mislim i ja bih nekog žic žic Embarrassed al mi se ne čini dobra ideja zbog ove dostave (bar moj poštar zavređuje jedan Ouch)
Na vrh
nata07 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 904
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nata07 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2010 u 07:44
bude se našlo, samo me podsjetite ....
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
Na vrh
nichll =) View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nichll =) Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2010 u 23:54
nata a meni jedan mali...mali pelcer?????
Na vrh
nata07 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nata07 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2010 u 12:16
zasad još nema cvijeta ali kad bude .........
podsjeti me ako zaboravim za cca 10 dana !
Na vrh
Angell View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Angell Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2010 u 21:11
Originalno poslano od člana nata07 nata07 napisao:

,islim da ti takvu bijeli ja imam, ali se nisu još rascvjetal pa neznam koja je - kad vidim šaljem .....

jooj molim te uslikaj obavezno i ako mogu žicati pelcer-dva plizzzzz
Na vrh
nata07 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nata07 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2010 u 12:53
,islim da ti takvu bijeli ja imam, ali se nisu još rascvjetal pa neznam koja je - kad vidim šaljem .....
Na vrh
Angell View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Angell Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2010 u 11:34
kontesa i natalija hvala vamSmile
prezimuje mi u donjem dijelu kuće koji nije još uređenOuchali od ove godine hoće..oko 1 mjeseca je presadim i ošišam..van je lagano dajem oko 4 mjeseca na privikavanje..Smileove godine imam neku novu vrstu,godinama tražim jednu ovakvu,ako netko ima pelcere od ove (bijele ,ne plave ali može i takva)imala sam prije 6 godina i otišle mi nakon 3 godine i nema ih više nigdje za kupitiCrybit ću zahvalna do groba..

natalija nije problem fuksiju održavati,jednostavna je ..treba samo da nije na jakom suncu,ove moje su većinom hladu,sunce ima samo kasno poslijepodne..i odgovara im takav smještaj..Ako te šta zanima pitaj me na ppSmile
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2526272829 35>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,484 sekundi.