Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Grmovi - neznam im naziv
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Grmovi - neznam im naziv

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Lipanj 2010 u 23:03
hvala ti OTOK, morati ću vidjet kak da dođem do grančice s korjanom, sad je dosta mokro vani
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2010 u 22:41
Hypericum calycinum (pljuskavica)
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2010 u 22:09

ne znam naziv ovog grma, nalazi se na zelenoj površini u mom gradu
Na vrh
sandrazg View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 192
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sandrazg Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Lipanj 2010 u 07:42
hvala!
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 20:15
rehao bi da je to heba
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 953
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 13:32
To ti je neka od heba.ove sitnolisne su niski grmići,dobre su za sunčane kamenjare,cvatu na vrhovima grančica.Mogu se orezivati,da zadrže kompaktnost.poz!
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
Na vrh
sandrazg View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 192
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sandrazg Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 12:07
jučer sam na flora artu kupila ovaj grmić, bio mi jelijep i žurila sam se pa nisam stigla pitati ništa o održavanju....žena mi je rekla da je to sveti grm, ali ja pod tim nazivom na internetu ništa ne nalazim, pa molim pomoć

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2010 u 22:24
muhlenbergia
Hvala na VELIKOM trudu!
Sve sam ih pregledala i definitivno je to ovaj: Berberis julianae!!!! Tražit ću ga za kupiti!
Na vrh
muhlenbergia View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2010 u 20:54
Berberis thunbergii Atropurpurea - 2m : crveno lišće i crveni plodovi
Berberis thunbergii Atropurpurea Nana - 60cm
Berberis thunbergii Red Chief - 3m : crveno lišće
Berberis thunbergii Aurea - 1,5m : žuto lišće koje prelazi u zeleno
Berberis thunbergii Rose Glow : ljubičasti listovi sa ružičastim mrljama
Berberis thunbergii Harlequin : tamnoružičasto lišće sa bijelim točkicami
Berberis thunbergii Bagatelle - 30cm :
Berberis wilsonae - 1,2m : naračansti plodovi
Berberis ottawensis Purpurea - 1,8m : savinuti izboji,ljubičasti listovi

Berberis darwinii - 2,4m : sjajno lišće poput bršljana,viseći tamnožuti cvijetovi
Berberis stenophylla - 2,4m : uski savinuti listovi,zlatno žuti cvijet
Berberis stenophylla Irwinii - 90cm
Berberis stenophylla Corallina Compacta - 30cm
Berberis linearifolia Orange King - 1,8m : bogato cvatuća sorta sa narančastim cvijetovima
Berberis verruculosa - 1,2m : sjajni listovi,pojedinačni žuti cvijetovi,crni plodovi
Berberis candidula - 60cm :gust kuglasti rast,žuti cvijet
Berberis julianae - 3,3m : za sadnju zaklona,zimi list pocrveni
Berberis hybrido-gagnepainii Chenault

Prva grupa su listopadne,a druga grupa zimzelene
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2010 u 19:35
Originalno poslano od člana ivna ivna napisao:

Ja svoj beberis kraštim i to dosta jer bi mi zagušio sve ostalo što je pokraj njega, raste kao lud.
Ovo je Zrinkino mišljenje: Berberis thunbergii ' Atropurpurea'  .. Jedino nisam sigurna o kojoj je vrsti riječ jer je ovaj bio visok oko 2 metra a svugdje pišu da naraste do 60 cm.  Zbunjujuće...!
Koliko je tvoj visok? Odakle si kad  ti tako raste ko lud?  Jeli i tvoj kao ovaj na slici?
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2010 u 07:14
Ja svoj beberis kraštim i to dosta jer bi mi zagušio sve ostalo što je pokraj njega, raste kao lud.
Na vrh
Zrinka View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 208
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zrinka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2010 u 07:06
Ja mislim da je riječ o Berberis thunbergii ' Atropurpurea' Wink
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2010 u 07:04
Ne znam što je,ali je prekrasno. Da mi je to imati umjesto lovora....
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2010 u 01:12

Hvala! Mislim i ja da je ali ovako ogroman grm čak do 2 metra visine još nisam vidjela pa neznam koja bi to mogla biti vrsta, ima ih više. Ako nešto saznaš, javi!Smile

Na vrh
muhlenbergia View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2010 u 00:55
Možda je ovo vrsta Berberisa
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2010 u 00:22
Ovo sam vidjela na sajmu u Zagrebu, ogroman je i ima svih boja na sebi. Voljela bih ga imati ali neznam kako se zove. Možete li mi pomoći?

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.