Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne lisno dekorativne biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dracena - Zmajevac
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Dracena - Zmajevac

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2728293031 34>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2274
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2008 u 21:11
Ja sam rezala ono žuto, ali s vremenom su se osušili kompletno pa su sami otpali - pogotovo na onim uskolisnim.
Sad ih redovito vlažim i više ne žute. A akvaristi su mi otkrili da je za to idealno koristiti vodu koja je ostala nakon čišćenja akvarija! Ili ju ostaviš preko noći da se malo opusti kamenac i klor.
Jer ako koristiš vodu direkt iz pipe ostat će ti bijeli tragovi od kamenca.
Dok nisam imala akvarij vodu sam ostavljala i po tjedan dana u kantici da ne bu jako tvrda!
Ili skupljaj kišnicu Smile

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
manal View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 11
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2008 u 20:51
vrhovi kazete zute od nespricanja? otkako smo preselili nisam ih spricala, nisam htjela pospricati po zidu i podu, a lijena sam da ih nosim u kadu, al budem odmah sutra. a jel mogu odrezati ove zute vrhove da bude ljepsa?
Na vrh
Floriana View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 21
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Floriana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2008 u 14:53
Evo mene opet Smile 
Spominjali ste da ću moći moju biljčicu staviti na proljeće vani na terasu, pa me zanima mogu li to već sad napraviti?
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2008 u 13:11
moje dracene,stoje izmedju dva radijatora,gore na slici se to vidi,i orošavam ih svaki dan,čak nekada i po par puta..špricu držim na šanku,i svaki put kad se sjetim ja ih špricnem,i one zadovoljne---nema više suhih vrhova...
a dok ih nisam špricala često,sve su bile nikakve listovi žuti,i neugledni...sad je ok.....
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2008 u 12:42
Kod mene su u hodniku, na izlazu iz kuhinje, pa pretpostavljam da ima vlažni zrak od pare godi, jer su prilično zdrave i lijepe, ali nisam ih nikada špricala, možda jednom u par mjeseci kad je lagana kišica ih stavim na trerasu-naravno kad je toplo.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1069
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2008 u 06:05
i ja sam svoje počela orošavat kad sam čula od vas da im to godi, i mogu vam reći da se stvarno vidi da uživaju u tome. prije bi mi znali žutiti listovi (pa sam neke odrezala, pa mi dracena malo čudno izgleda) a otkad sam počela orošavati    ne pojavljuje mi se više žutilo
Na vrh
manamah View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manamah Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2008 u 20:22
krećem odmah Wink
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2008 u 19:29
Manamah,zavisi koliko ti je suh zrak u kući.Ja ih znam preko zime,kad se više grije,par puta dnvno onako orositi.Sad ih eventualno jednom dnevno jer se toliko ne loži,tj.nije tako suh zrak.
Uglavnom barem jednom dnevno ih orošavaj.Ja kupila onu špricu i ujutro kad kavu kuham prođem usput i pošpricam ihWink
Na vrh
manamah View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manamah Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2008 u 18:20
I ja imam dvije dracene koje su se pčele sušiti pri vrhovima. Zanima me koliko često ih moram prskati vodom ili tuširati?
Na vrh
TeaK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3272
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje TeaK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2008 u 18:07
Originalno poslano od člana administrator administrator napisao:

Samo ti pitaj i gnjavi !!!! zato i jesmo tu da jedni drugima pomognemo!!!

Bravo Admine!!!!

Floriana vidiš što admin piše, a takvog mišljenja smo i svi ovdje - dakle PITAJ.
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2008 u 22:33
Samo ti pitaj i gnjavi !!!! zato i jesmo tu da jedni drugima pomognemo!!!
Na vrh
Floriana View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Floriana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2008 u 22:25
Hvala, Teak Smile Na prskanje sam i mislila.

Meni je teško bilo što raditi na procjenu jer zbilja nemam iskustva (bar ne dobra LOL) sa sobnim biljkama, pa vas zato moram gnjaviti za svaku sitnicu Embarrassed
Na vrh
TeaK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje TeaK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2008 u 20:09
Ja moje prskam svakih 2 dana jer u kući imam centralno, a tuširam ih samo kad stvarno nakupe prašine na sebi.
Što se presađivanja tiče ja to radim bez obzira koje je godišnje doba, ako vidim da je kupljenoj biljci tijesno ja ju presadim, a istina većinu cvijeća koje je kod mene već dugo presađujem u proljeće.
Na vrh
Floriana View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Floriana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2008 u 20:39
Originalno poslano od člana TeaK TeaK napisao:

Draga Floriana dobro nam došla, a pogotovo u ljubitelje jucca i dracena.

Budući da su ti dali dobar svjet ja ga mogu samo podržati.

Hvala na dobrodošlici Smile

Imam sad još jedno pitanje. Preporučili ste presađivanje (nisam to još napravila jer nisam našla veliku i lijepu teglu), pa me zanima, nije li sad nepovoljno vrijeme za presađivanje?
Ne znam puno baš o biljkama, ali uvijek sam mislila da se presađuje ili na proljeće ili u jesen.

Inače, moja je biljka po starom, i nisam baš sigurna da će izdržati do proljeća. Listovi od dole suše se brže, nego što nastaju novi na vrhu Confused 
I još jedno pitanje. Koliko često ju "tuširati"?

Ako ima raspoloženih, može pogledati i pitanje koje ću postaviti na cvjetajućim biljčicama Big%20smile
Na vrh
Hele View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 684
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Hele Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2008 u 10:07
Originalno poslano od člana shasha shasha napisao:

Mislim da bi joj bila dosta ovako velika ko što je ova druga tegla.Ove žute listove odreži. Na ovoj drugoj,desnoj, isto suhe listove makni,presadi(ako vidiš da je stara zemlja) Ma samo ti obje presadi,ako ovako izgledaju teško da imaju dobru zemlju.Oporavit će se oneWink
Kaj si ti po Slo.skupljala cvijeće odbačeno?

Ma to je od mojih ali oni zimi emigriraju u toplije krajeve, a susjeda preuzme biljčice no kako je rodila zamolili smo drugu i evo rezultata. Ova lijeva je vrh od jedne velike koja je postala previsoka za plafon , toliko je dugo i lipo napredovala ( ta mi je matična bila prevelika za nosit , a i mislim da je gotova - možda preživi vrh za pelcanje ali to sad nisam stigla). Inače šefleri , filodendronu i dvjema krasulama nije ništa , limun fantastičan ali neke sam jednostavno bacila na kompost
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2008 u 10:00
Mislim da bi joj bila dosta ovako velika ko što je ova druga tegla.Ove žute listove odreži. Na ovoj drugoj,desnoj, isto suhe listove makni,presadi(ako vidiš da je stara zemlja) Ma samo ti obje presadi,ako ovako izgledaju teško da imaju dobru zemlju.Oporavit će se oneWink
Kaj si ti po Slo.skupljala cvijeće odbačeno?
Na vrh
Hele View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 684
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Hele Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2008 u 09:48
Donjela na oporavak ako je moguč. Mislim da su obje dracene ali ne znam točnu vrstu. Da li netko zna i još važnije kako da ih oživim (osim presađivanja ove kojoj korijen ispada - koliko veču teglu ? )
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT.
Na vrh
TeaK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje TeaK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 16:57
Dobro nam došla!!!!
Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2274
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 14:58
Evo još malo novih članova! Nek zažive forumi s biljčicama!
Prvo sam naravno zastala na Dracenama jer ih naravno imam najviše! Razlog: najlakše za održavati,  upotpune svaku nepoželjnu rupu u stanu i šire, a prekrasne su u svoj svojoj jednostavnosti!
Uskoro će stići i neke sličice - samo da skužim kak to ide!

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2008 u 20:46
 Lipi pozdrav i tebi,MrviceWink
Da,to je dracena,a da se razgrana odrežeš vrh.Koliko hoćeš,zavisi koliko je velika.Vrh koji si odrezala nemoj baciti jer se lako zakorjenjuje,samo ga posadi u zemlju.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2728293031 34>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.