Jesenske lukovice |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 22> |
Korisnik | |
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
u zadru, ma sigurno ih ima u svakom njihovom centru po hrvatskoj
pravo da ti kažem, nisam zagledala u kakvom su stanju lukovice - tamo ih baš ne volim kupovati, što zbog visoke cijene, što zbog jako loših uvjeta transporta, čuvanja, čega već par puta do sada sam prevrtala pakiranja tražeći zdravu lukovicu (gomolj) i većina ih je bila pljesniva, neke su počele truliti, neke su već bile suhe - i to ne one što budu na akciji kad im prođe doba sadnje nego baš "friške" lukovice |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Nisu sve skupe, ima i jeftinijih, no one posebne jesu i to papreno, kupila visibabe punog cvijeta, 7 malih lukovičica 7,21 euro. Cijenu sam pogledala tek na blagajni. Antiša, kockavica koju tražiš je vjerojatno Fritillaria meleagris, ima bijele ili ljubičaste zvončaste cvjetove poput šahovske ploče, otuda i ime roda. Raste kod nas u prirodi, ali je zaštićena jer je gotovo istrebljena. Zato je lijepo uzgajaju Nizozemci, pa se može kupiti u marketima i vrtnim centrima. |
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
A u kojem baumaxu...u kujem gradu...
|
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
![]() |
|
TaTjana43 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 1520 |
superkonzum u Zagrebu je dobio različite vrste lukovica. pakiranja su po 5 i 10 kom a cijene su od 10-20kn ovisno o kojoj je lukovici riječ.
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
antune u baumaxu ima lukovica, samo što su papreno skupe
npr. duple visibabe 10 komada koštaju 66.99 kuna ![]() |
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Ima li visibaba ili nekakve kockavice...(osim kraljevske)...te biljke me zaimaju...
|
|
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Ja sam imala visibabe i narcise ! Oni koji nam to cuvaju isli su prerano kositi i sve pokosili
![]() |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
ja moram još šafrana nakupovati. oni su mi predivni.
posadim ih po cijelom dvorištu i travnjaku.
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Ima već ponešto, vidjela sam zumbule, narcise, tulipane, fritilariu.....
|
|
![]() |
|
Jesu u trgovine već stigle lukovice??? Kod mene još nema?
|
|
|
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Pozdrav! Imam lukovice narcisa, tulipana, šafrana i zumbula. Molila bi savjet za tulipane. Listovi im kod izlaženja klonu, imaju nekakve flekove, posmeđe i sve u svemu nisu rodni sa cvijetom, samo tu i tamo koji cvijet i to vrlo skroman.
![]() |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
Cvijetoholičar ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 20 |
Predivne su! Šafrani pogotovo!
![]() |
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
ako se ne varam, a mislim da ne, ima ju i Baka Bea.......
|
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Žutu lužarku (Sternbergia lutea) imaju u Decori Buzet.
|
|
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Evo našla na netu.Sternbergia lutea-Žuta lužarka.
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Mislim da ti žuti koji cvatu u jesen nisu šafrani (imaju neko drugo ime) i ima ih samo u žutoj boji.Nikad ih nema za kupiti.Obzirom da ih je pun grad stalno ih rasađujemo.Ja ih skupljam ljeti nad zemljom kad naprosto iskaču koliko im je tjesno.Ove godine kad smo odpilili veliki bor mislila sam da će ih biti najviše kad ono najmanje.Valjda im ne paše velika žega.Izvorno stanište im je bilo u borovoj šumi.Sreća da smo ih rasadili jer je sad tamo zgrada.
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Znači Josipa kod nas ih nema....Šteta...
P.S.Josipa sandučić ti je pun,ne mogu da ti pošaljem odgovor na pp ![]() |
|
![]() |
|
josipa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Nažalost Alisa kod nas ih još nisam vidjela.
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Ja nisam ni znala da imaju i oni koji cvjetaju sad u jesen.A stalno kupujem jesenje lukovice,nikad pogledala nisam da nema koja a da cvjeta u jesen
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 22> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |