Haworthia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 9101112> |
Korisnik | |
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ako si u mogučnosti navrati danas do Lidla, vidio sam u reklamama da imaju od danas u ponudi mikseve sukulenata Možda nađeš nešto što te zanima Koliko sam do sada vidio imali su friško isporučene biljke u dobrom stanju a i cjene nisu bile previsoke |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Pinus,mislim da bi mi svi htjeli da imamo susjedu kao ti,ne da ju žicamo,nego da se divimo i učimo od nje!
![]() |
|
![]() |
|
Poison_Ivy ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 18 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 14 |
Predivne su:)! Nadam se da cu i ja imat srece da dodjem do njih:).
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Stalnu ponudu sukulentnih biljaka vlastite proizvodnje imaju Kaktusi Bešlić . Namjeravam ovo proljeće otići do njih, pogledati kako to izgleda i potrošiti nešto kunića.
Povremeno ponudu Hawortia imaju u Konzumu, Baumaxu i Bauhausu. Moraš imati i malo sreće da naletiš na njih u pravom trenutku. Te koje si navela : Haworthiu cooperi i cymbiformis imam u zbirci. Cooperi sam dobio od susjede a cymbiformis kupio u Baumaxu. Evo ih na slici. U sredinu se ugurala Haworthia limifolia |
|
![]() |
|
Poison_Ivy ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 18 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 14 |
Zna li itko gdje bih mogla kupiti Haworthia-u cooperi ili Haworthia-u cymbiformis, ako ih se uopće može kupiti u Hrvatskoj?
|
|
![]() |
|
suzyy ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 14 |
ovu imam i ja ali isto neznam ime ![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Otok - nesamo jednog, nego tri konja za jahanje - krasni su ti
Pinus - ako je pitanje za mene, imam ju tek od nedavno, poklon od prijateljice. Sad mi je još uvijek vani na zaklonjenom mjestu od vjetra zajedno sa svim mojim kaktusićima i sukulentima. Naime i danas je kod mene bilo 8°, a najniža temperatura do sad je bila jučer i to 4°
|
|
![]() |
|
Bravo djevojke,lijepi su vam,po slikama vidim da i ja imam neke,morat ću se baciti na slikanje pa pokazati,ako opet ne profulam temu.
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Moon, to bi mogla biti h. atenuata
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Da da to je haworthia. Kako dugo je kod tebe ? Gdje ju držiš preko zime?
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
I mi konja za trku imamo
![]() ![]() h. pentagona ![]() h. cymbiformis ![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
Ova zadnja nije moja šmrc, nadam se da če moja malo narasti i postati ljepotica kao njena mama.
|
|
![]() |
|
Opet si bio kod susjede kaktusarke,ova na zadnjoj slici je tvoja ili njezina!
U svakom slučaju prelijepa je,vidim da ću ovu zimu puno naučiti od tebe.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dvije godine ništa o tom lijepom sukulentu nije bilo rečeno. Malo da obnovim temu sa slikama moje haworthie i njene lijepe mame. Haworthiu nije teško uzgajati. Ne voli direktno sunce. Najbolje raste u svijetloj sjeni. A što se tiče vode tu je tretman isti kao i kod ostalih sukulenta. Preko ljeta normalna količina vode a preko zime zalijevanje smanjiti na minimum. Razmnožavanje je vrlo jednostavno. Pošto raste u grupi više njih zajedno, grupu razdijelite na manje dijelove i to je to. |
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Saska, dobro došla u naše malo društvo.
Ova biljka na tvojoj slici nije Haworthia već Aloe aristata, pa prouči malo temu o Aloama. Vjerojatno ćeš tamo naći nešto o uzgoju.
|
|
![]() |
|
Saska ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 05 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 1 |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
v. mrave u pravu si
![]() sad sam malo guglala i vidim da je to stvarno aloa moram premjestiti sliku na drugu temu |
|
![]() |
|
Vrijedni mrav ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 59 |
Meni to po cvijetu i obliku više sliči na alou aristatu. Hawortie nemaju takav cvijet. Aloi su listovi nešto mekši od hawortijinih. I još jedna stvar, što god šiše o hawortijama, nije baš dobro da su cijeli dan na punom suncu. Definitvno moraju " uhvatiti "malo hlada preko dana. zavisno o temperaturama ( koje znaju biti paklene - kao danas kod nas, primjerice ), ja ju katkad zalijem i svaki dan. Da bi cvjetala mora biti na hladnom tokom cijele zime i ne zalijevati - nešto lično kako kaktusi.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 9101112> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |