Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Triša piše dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Triša piše dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3637383940>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2008 u 20:34
Srebrni grmić zove se kostriš (senecio cineraria) poučila me Donata i hvala joj, jer i ja sam ga zvala pelin.ž
Danas sam nastavila s radovima odvoza, pa još imam dvije kariole i konačno ću do ponedjeljka biti gotova, jer mislim da će ponedjeljak kiša.

Evo dan sam nbapravila je kameni vrtić i u njega stavila sve sekulente - kaktuse koje sam imala i to izgleda ovako:

Osim toga posadila sam anđeoske trublje, koje sam dobila poštom iz Petrinje od TeeK, zovem ih moji anđelići i već im se veselim, jer mi je Tea rekla da će ove godine izrasti bar 1 m.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
nera View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 159
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2008 u 22:34
to srebrno imam i ja. ja ga zovem pelin jer mi je tako mama rekla amda mislim da nosi drugi naziv
Life is like box of chocolate...
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2008 u 22:32
smile141majstorice.Ovo prvo ni ja ne znam kako se zove ali je krasno,dekorativno.Ti baš svaki dan moraš čeprkati po vrtu,de se malo odmorismile198
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2008 u 18:41
Danas nije bilo sunca, ali radovi u dvorištu su nastavljeni. Hrpa kamenja i zemlje vidno se smanjuje,a a vreće i kante opet su pune, pa čekam da se MM i zet smiluju i odvezu.
Danas sam u jedna mali kameni vrtić presadila grmić, koji ne znam kako se zove,a li je jako dekorativan.

Zatim sam presadila kozjak u jednu veliku kamenu vazu, kakve imam dvije, ali su mi u jednoj karanfili.

Zemlju sada stavljam u vreće, pa kad očistim   ostalo, trebat će mi, a i kad padne kiša ova će se slegnuti, pa ću imati zadodavanje.
RIJEKA

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2008 u 22:09
Ovaj kamenjar je super,još kad posadiš cvijeće,ajme koje ljepoteeeesmile79
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2008 u 20:33
Dok traje lijepo vrijem cjeli dan bi bila u dvorištu, ali moram i nešto drugo raditi, a i zaraditi, a i mm voli kad skuham, a ja bi najradije sve pustila i cjeli dan čučala u dvorištu i razgovarala s biljkama i mojoj Trišom.
Danas se borba s kamenjem nastavlja, ali hrpa je sve manja, kante i vreće sve punije, a ja sve veselija. No da ne bude monotono, danas sam obnovila jedan stari kameni vrtić, ošišala bršljan i podšišala malo passifloru, pa sada izgleda ovako:

Presadila sam i jedan kaktus - ne znam mu ni ime, ali jako mi je zgodan.

RIJEKA

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2008 u 22:16
Stavi slikicu u Kućne ljubimce da ga vidimo - to ti je u brbljaonici.
Inače kamenje s plaže je fantazija, čučneš i isčačkaš svih mogućih boja i da sjajno je, samo nije baš u redu nosit ga doma, ali uzmem samo malo.
RIJEKA

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2008 u 16:48
Letitia u vrt u boci možeš staviti bilo šta: spatifil, fitoniu, marantu, ustvari mislim da je tu dosta vlage, ja gauopće ne zaljevam, a ipak napreduje, doduše polako, ali tek ga imam kratko vrijeme, pa ćemo vidjeti na dulje razdoblje.
Da kraj boce j moja Triša, 13-godišnja slatkica.
RIJEKA

Na vrh
Letitia View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 64
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Letitia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2008 u 21:58

Jako lijepe ideje.  Clap
Jesam li dobro shvatila da je kamenje koje se nalazi u akvariju  na vrhu, s plaže?Confused Čime si ga uglačala da tako sjaji i prekrasnih je boja.

Imam jednu flašu, "medicinku" s uskim grlom (stavit ću fotku ovih dana). Rado bih vrt u flaši, ali ne znam kako i koje bilje.  Je li to Triša pokraj vrta u boci? Prekrasna jeStar
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2008 u 20:55
Danas me zet razveselio i odvezo dvije prikolice kamenja, sad me čeka novi posato - vratio je vreće i kante i sada jedva čekam da opet počne otkopavanje, prosijavanje i odvoz-
Danas sam samo spremila sve biljke u kantama u podrum, a clematis zamotala u neke katrtone, jer najvaljuju za sutre niske temperature, pa se bojim da nebi smrznuo. Neveni i osteospermum i kaktusi su ostali vani, a i pelargonije - valjda će preživjeti - ne mogu cijeli vrt spremiti iako je malen.
RIJEKA

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2008 u 17:33
Hvala vam cure, još uvijek se borim s kamenjem i odvozom. Mislim da imam bar još jedan kubik, ali neka to je rekreacija. E danas dam našla malu sadnicu oleandra, pa onda još jedu (susdjeda ga ima u vrtu, pa pretpostavljam da je taj) E da vidiš čuda u toj gomili kamenja, koja je ispod mendula isklijale i dvije mendule, koje sam također posadila. Prosijavenje zemlje je ful dosadno, pa o tome ništa, ali s radovima nastavljam.
Sad čekam da MM i zet  odvezu s prikolicom to kamenje na odlagalište.
RIJEKA

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2008 u 18:25
Manje više cjeli dan bila sam u dvorištu, pa sam presadila Clematis u jednu veliku dugačku vazu, ako se razljutim i kupim još jednog, da se mogu međusobno ispreplitati.
Osim toga postavila sam mrežu za zaštitu od sunca na balkonska, koja su ujedno i ulazna vrata u stan, jer mi sve biljke po zimi pate od prejakog sunca, pa sam to morala nekako riješiti. Evo kako

RIJEKA

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2008 u 18:08
Danas se nastavilo prosijavanje zemlje, a kupila sam jednu novu ružu penjačicu "colectia classica" - piše na kutiji , pa joj je valjda to ime i jedan clematis plavi - to ću posaditi sutra.

RIJEKA

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2008 u 19:08
Zadnji zapis je bio 10.2. ali ja stalno nešto čačkam. Eto kamenja hrpa se smanjuje, zemlje je prosijane sve više, pa se kameni vrtić pomalo puni.
Presadila sa m i jedan sekulent mislim da ga zovu "kameni cvjet" i neke  osteosmermume od lani.
RIJEKA

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2008 u 18:47
Poslušala savjeti danas se naradila oko mog okruglog vrtića, stavila najlon, sad nasipavam zemlju, a podjeliti ću ga na tri djela onako kao znak od mercedesa, da mi stanu tre vrst cvjeća: Svakako u jedan ide noćurak,   u drugi možda stavim dalije, a u treći dio nešto nisko- vidjeti ću još što će mi izniknuti.
RIJEKA

Na vrh
Mikica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3024
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2008 u 20:56
Zaista su ovi dnevnici korisni.Evo i ja želim kopirati Trišu i napraviti čak jedno dva takva  okrugla vrtića i eto dobrog savjeta!!Super. 
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2008 u 20:41
I ja sam tako prije sadila i onda je bilo zlo preko ljeta.Trava je rasla između kamenja i svakakav korov,ma užas za čistiti.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2008 u 20:39
Bravo Shasha prije sam to tako radila, ali sad je bilo micanje kamenja, pa sam požurila, ali nije mi problem to ispraviti, jer ionako neću sada saditi ništa. Hvala ti, poslušati ću savjet svakako. Zato volim ove naše dnevnike, uvijek saznam nešto korisno.
RIJEKA

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2008 u 20:23
I danas si uspjela u vrtu bitismile141
Mogu ti nešto predložiti?
Ovo di si kamenje složila,to misliš samo zemlju navoziti u sredinu?
Malo je više posla no kasnije je puno lakše.Makni to kamenje i dobro ili očisti od trave i korova ili stavi neki najlon,foliju pa na to kamenje. Kad u proljeće počne trava rasti biti će ti jako teško čupati.U stvari nikad ni nećeš moći iščupati travu nego samo gornji sloj.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2008 u 17:52
Danas smo nastavili s odvozom kamenja (pirmidu bi mogli izgraditi koliko ga ima. Onda pauza, pa s prijateljicama na kavu(subotnja tradicija već 35 godina). Poslije ručka šetali gradom i malo fotkali, jer je bio predivan dan.
Popodne od 16 sati nastavak u vrtu, čišćenje, presađivanje nekih azaleja, prosijavanje zemlje za novi vrtić, orezivanja bršljana i lovor višnje.
U 17, 30 škuro MM zove skuhao jesmile142
RIJEKA

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3637383940>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,187 sekundi.