Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Duda-Lave -moj vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Duda-Lave -moj vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 104105106107108 133>
Korisnik
Poruka
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2011 u 07:46
Lipa kolekcija haucheraThumbs%20Up,a tvoj najlipši cvitak je prava vridnicasmile78
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Fany54 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2946
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fany54 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2011 u 13:21
hauchere prelijepe posebno me se dojmila ona sa tamnim listovima ja ima ssmo ovu obićnu i jako zahvalna biljka , ali ovaj vrijedni cvijetak je bez premca izgleda vrijedna na mamu, posebna pusa za nju.smile79
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2011 u 14:49
ma koje hauchere, najljepši cvijetić ovog vrta je Štrumfeta!!!smile169

Duda, možda je sada već kasno za gliciniju, ali ja bih probala: na onoj pergoli gdje se penje glicinija, ostavi od svakog stabla 2-3-4 glavne grane, a sve koje izbijaju od njih skrati na 4-5 pupova!!!  Je rez radikalan ali zato bujno cvatu!!!  Nemoj se bojati reza, ma kako radikalan bio, rezultat ćeš vidjeti uskoro!!

A cvijetni pup ti je debljine palca, mucasti, ostalo su ti sve mlade grane, koje izcrpe biljku, pa cvatnja izostaje. Gliciniju ja odavezno režem prvo ujesen, radikalno, sve što ima više od 4 pupa od glavne grane, a zatim preko cijelog lijeta svaka 3-4 tjedna, sve mladice!!!  Glicinija ionako ima svojstvo da cvijetne pupoljke potjera makar i iz samog debla!!  Ali mlade grane ne cvatu, cvate na starijim granama, sve mlado odma reži, lakše je odrezat izboj dugi pola metra nego najesen grane izvlačit od 2-3 metra!!

Ovo ti govorim iz vlastitog iskustva, moj zimski vrt je u stvari otvorena terasa koju smo zatvorili!! Ljeti smo se sklanjali od pogleda ogromnom glicinijom koja je bila stara preko 20 godina, možeš zamisliti kakav smo rat vodili, mladih grana ko u priči, ali rezanje je zakon za glicijiju!! Ja sam imala 3 grane puštene od iza kuće, preko cijele verande po krovu do vrha krova, ali sve mladice sam odma rezala, jer grane su se uvlačile pod crijepove i izbijale na najčudijim mjestima,  ušla je kroz crijep na krovu i izašla kroz šalaporke na tavanskim prozorima, meni se kuća u proljeće nije vidjela od milion lila grozdova!!  A kad sam je orezivala, odrezanih grana je bilo za jednu traktorsku veliku prikolicu!!!!   Ali-i traktorsku prikolicu cvijetova sljedećeg proljeća!!smile176  Samo ti strogo s njom, bez straha!!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2011 u 14:52
Heartbravo za Štrumfetu Heart jedva čekam da vidim kućicu za mačku
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2011 u 19:55
Ovo se može nazvati pravom kolekcijom heuchera.....Clap
...........štrumfeta preslatka.....
možda griješim.......ali čini mi se da ovo nije heuchera već neka vrsta geraniuma ili tako nešto ..............
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2011 u 20:49
halo djevojke hvala vam svima što pratite moj vrt smile79
no ovako mačija kućica još nije gotova jer me susjed zezno pa mi otpilio stranice kućice krivo ..za poludit sad nemam druge stranice  neznan kako ćemo se snać..
umeđuvremenu je glicinija napupala sad bumo vidli ča če ispast cvit ili list..
bergi ja sam nabavila većinu hauchera kod Baka Bee i baš znam da je ova zelena iz njezinog vrteka ,ja nemam uopće nigdije geranium ..al ko zna ..možda se  trglica ušuljala među hauchere to može samo BB prepoznati... 
štrumfeta je preslatka jako je vesela jer kornjača Bore se svaki dan budi i ona ju hrani..
amarilise ču sutra poslikati neki su izašli Mira tvoj je da cvit ali nažalost karanfil je odapea..
stavim slikice čim spregledam 74 poruka koje su me zasule LOL
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2011 u 21:19
Duda, je li ovo aloe arborescens
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2011 u 20:32
hoya draga nemam pojma ...to sam si kupila  za roćkas kad je MM lagano zaboravio..pisalo je samo aloa..vidla sam da je nemam a prilika je tu Big%20smile
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2011 u 20:40
Originalno poslano od člana Duda-Lave Duda-Lave napisao:

Originalno poslano od člana gioiaa gioiaa napisao:

Lave je prava mala majstorica [IMG]smileys/smiley32.gif" align="middle" />...e da sam blize,i da ti donesem macu... kolekcija kor.zvoncica je predivna [IMG]smileys/smiley20.gif" align="middle" />,obozavam ih [IMG]smileys/smiley1.gif" align="middle" />

hehe pa moreš gio i jednu patkicu pod pazuh [IMG]http://www.cvijet.info/forum/smileys/smiley36.gif" height="17" width="17" align="absmiddle" alt="LOL" />

...patkicu?zar TM nije rekao da bi rado   patkicu(ili sam pobrkala loncice)...?
Na vrh
Lilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1503
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2011 u 20:49
Prava mala majstoricaa!!!
Ne kužim zašto glicinija ne cvate,moja je duplo manj pa cvate već 3ću god. Imala je jedan cvjetić iste god kad sam ju posadila
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2011 u 22:25
cobee fino napreduju
prvi tulipani
ja volim svoje goste ali ipak mrzim kad pored parkinga koji se nalazi 4m ispred kuće poneki pajac se uredno sparkira u dvorište i blokira skoro sve .zatooo..sam ja na sredini skopala rupu frkla u nju pampasicu i ovako je izgledalo kad sam bila napola gotova
a ovako kad je gotovo
a ovako su  nedovršeni izgledala dva zidića
 a onda su ispali ovako nije jako stručno al me veseli

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2011 u 22:32
i mene bi veselili
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2011 u 22:37

Originalno poslano od člana Duda-Lave Duda-Lave napisao:

Lave je prava mala majstorica [IMG]smileys/smiley32.gif" align="middle" />...e da sam blize,i da ti donesem macu... kolekcija kor.zvoncica je predivna [IMG]smileys/smiley20.gif" align="middle" />,obozavam ih [IMG]smileys/smiley1.gif" align="middle" />

hehe pa moreš gio i jednu patkicu pod pazuh [IMG]http://www.cvijet.info/forum/smileys/smiley36.gif" height="17" width="17" align="absmiddle" alt="LOL" />

...patkicu?zar TM nije rekao da bi rado   patkicu(ili sam pobrkala loncice)...?
ma on bi lud je za patkama,jede kao Hogar u stanju je sam pojest cilu patku
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2011 u 22:39
Originalno poslano od člana Lilly Lilly napisao:

Prava mala majstoricaa!!!
Ne kužim zašto glicinija ne cvate,moja je duplo manj pa cvate već 3ću god. Imala je jedan cvjetić iste god kad sam ju posadila
Lilly ne vadi mi mast..plakat ću  stvarno ne kužim zašto do sad nije cvala sa starija je od 7godina...uh
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2011 u 23:13
Za gliciniju moram ujutro bacit pogled na susjedinu, koja se penje po cijeloj njenoj pergoli... baš me zanima...
I ja sam od BB nabavila crvene i jednu zelenu haucheru....
Inače kad vidim biljke, koje mi držimo u pitarima, a kod tebe u zemlji .... ipak su u prirodnom okruženju praveThumbs%20Up. Mislim na onu aloju, dugu visoku, ja sam ju nazvala "dugonja" i na ono crveno, što zovemo brat od burita!Wink

A kućica za mačke...pa ako nađete mačkicu prije, bit će dosta i kartonska kutija za početak.Big%20smile
I na kraju malecka. Pa narasla je prilično. A ne znaš je l' slađa dok marljivo kucka ili kao Štrumfeta! smile78Za Štrumfetu!
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2011 u 08:19
svaka čast Duda i na ideji i na ostvarenju, odlično obavljen posaoClap
Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2011 u 08:31
Sve pohvale za novonastale biljčice i tulipane,ali obrađeni kamen je smile227smile55
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2011 u 09:06
Evo, bacila sam pogled i snimila. Glicinija je stara i vrlo bogata inače. Ali ako pogledaš desno, grana stabla vidljivo lista, dok se na gliciniji (lijevo) gotovo još ništa ne događa. Mislim da će i tvoja krenuti sada brže kad zatopli, jer ti si još i južnije...Big%20smile
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2011 u 09:39
hvala curke ... evo  smo gotove sa kučicom za micu sad ju moramo ofarbati i spremni smo za udomljenje
Na vrh
ivančica flower View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 416
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivančica flower Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2011 u 10:29
Evo i mene napokon u tvom vrtu!
Prekrasno ti je sve,baš mi se sviđaju ti kameni zidovi,a pokraj cvijeće.Dobra ideja za nepropisno parkiranje,vidim da ljeti svi imamo slične probleme...

Aloa ti je predivna,nažalost moja nije preživila zimu...
Puno pozdrava!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 104105106107108 133>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,484 sekundi.