Ciklame - Cyclamen |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3233343536 37> |
Korisnik | |
inaja ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
danas sam kupila ciklamu namjenila sam da je moj sin odnese nani(mojoj svekrvi) povodom osmog marta.Cjena joj je 4,5 eura da li je to skupo
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Lilly ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
Držim ju u ukrasnoj tegli i u nju nalijem vode,jedino je moguće da joj je prevruče. Za sad ne trune,samo je lišče požutilo. Stavit ću ju van,možda se oporavi
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Pogledaj da li lišće trune pri gomolju...može biti da je previše zalijevaš, po gomolju, možda je na pretoplom, a i tad se često zarazi nekim gljivicama koje ju unište. Stavi ju na hladnije, zalijevaj samo ispod, a čim zatopli posadi van na gredicu u polusjenu sve do jeseni.
|
|
![]() |
|
Lilly ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
Zašto mi ciklama vene,mjesec dana je bila prekrasna,ogromna i imala je cvijet do cvijeta i sad prije tri dana lišće je počelo žutjeti. Kako ju spasiti????
|
|
![]() |
|
Teehee(R) ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 32 |
Zna li netko kako razmnoziti ciklamu iz gomolja?
Procitao sam da se gomolj prepolovi, al me strah da ne krepa. A drugo, na originalnom gomolju imam tri mala, kako sa njima? |
|
Sesvete/Zagreb
|
|
![]() |
|
mrvica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 160 |
Mimar tek sad vidim-predivna je!
Moja se napokon probudila, a vec sam skoro odustala od nje, prestala se nadat da ce opet cvjetati ali jučer me ugodno iznenadila pupovima koje zasad još skriva ispod listova, dale bit ce nešto!
![]() |
|
"Dakle: ne brinite se tjeskobno za sutrašnji dan, jer će se sutrašnji
dan brinuti za se! Svakom je danu dosta njegove muke." Mt, 6,34 |
|
![]() |
|
Jasenka ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 505 |
Stvarno je posebna
![]() |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Kako mi je savo promaklo oku....
mimar predivna je stvarno...
jeli prezivjela i dali ponovo cvijeta???
ps. Neri hvala i tebi na sto si pronasla ovu ljepotu...
|
|
![]() |
|
NERI ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 19 Studeni 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 2 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
predivna je!
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Kako je lijepa i ja bih joj rado pružila dom.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
prekrasna ti je
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Nisam joj odolela...
![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ajme moja ciklama se super drzala cijelu jesen pa i dobar dio zime
ja sve cekam kad ce procvjetati - bila je puna pupoljaka i cekam ja cekam... i nista ![]() i kad sam kontrolirala sto bi moglo biti vidjela sam da joj je skoro sve pupove nesto pojelo pa sam neki dan ceprkala po zemlji i nasla nekog debelog crva ![]() |
|
![]() |
|
rena ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 767 |
andrea01 super su ti ciklame, pogotovo ova crvena, kao da je naslikana. Ja bas nemam problema s ciklamama. Nemam puno ciklama, kao sto imam orhideja, za sada samo jednu, ali je kupljena prije 4 mjeseca, lisce je zdravo, cvrsto, prvi cvat je prosao, i jedino moram priznati da sada vise ne cvjeta kao kada sam ju kupila. To je jedina promjena koju sam primjetila, i da je cvijet sitniji. Mozda imas ti koji savjet, kako dobiti krupne cvijetove?
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Prebacila ju odma drugi dan ali neznam hoce li se oporaviti
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Zvjezdana one ne vole toplinu.Zalij je iz podloška,stavi na hladnije(ja svoje držim vani na terasi) i oporavit će se.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kupila sam ciklamu tj muz kupio za dan zena i odma drugi dan su joj cjetovi klonuli. nisam ju ni stigla uslikati!!! Jeli to zbog topline u stanu ili? Prebacila sam ju u hladniju sobu tako mi je krivo ne zelim da mi propadne.... |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
mrvica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 160 |
ja sam mami kupila ciklamu za rodjendan u 9. mj. i tada je bila sva u cvijetu. kad su prosli ti cvjetovi vise nije cvala. ona potjera pupove i kad narastu 5-6 cm uvenu. zalijeva je potapanjem u posudu s vodom (20 min-pola sata)otprilike svaka 2 dana( ako je ne zalije 2. dan 3. dan joj klonu listovi). zna li netko mozda zasto se pupovi ne uspiju razviti u cvijet nego se osuse?
|
|
"Dakle: ne brinite se tjeskobno za sutrašnji dan, jer će se sutrašnji
dan brinuti za se! Svakom je danu dosta njegove muke." Mt, 6,34 |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Moja prijateljica, koja živi u Omišlju na Otoku Krku je baš to napravila. Kad je ocvala posadila ju je u vrt i sada joj cvate. Evo bila sam kod nje i uslikala je:
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3233343536 37> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |