Hortenzija - Hydrangea |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2021222324 38> |
Korisnik | |
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Otok, posebno lijepa kombinacija......
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Plava i crvena, posađene u teglama, nisam im ništa dodavala. Stare su tri godine
![]() |
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Milice to je dokaz da možete uzeti pelcer sa jednog grma i posaditi ga na više mjesta i ovisno o tlu gdje ste posadili pelcer ovisi kakve će boje biti hortenzijin cvjet,ona je po tome jedinstvena,kad je pelcate nikad ne znate što ćete dobiti kad procvjeta.
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Ovu nisam ,samo običnom vodom. Drugi grm sam zalijevala tekućim željezom, zakopala kod korjena zahrđane čavle sve u želji da mi poplavi ali i dalje je ostala potpuno roza a ova kojoj nisam ništa radila rascvjetala se u raznim bojama. Udaljene su oko 2 m jedna od druge. Između njih je hosta.
|
|
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
milice jesi li je čime prihranjivala?
baš je super kombinacija više boja na 1 grmu |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ima ga u poljo dućanima i samo tražiš tekuće željezo, bolje je nego u prahu. Moje hortenzijeOve su mi najdraže jer su potomci starih hortenzija, koje je sadila moja mama pred više od 50 godina
![]() Lijepa je i ova crvenkasta iako je u vazi
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Gdje se kupuje željezni sulfat i da li ima neki poseban naziv?
|
|
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Svašta čovjet ovdje nauči od znalaca.
Baka Bea, lišće moje jedne je isto požutilo, pa sam skužila da je to nedostatak željeza, čudesno se oporavila nakon toga.
Inače ja zaista obožavam plavo cvijeće, ali ono prirodno plavo, horzenzija mi je najljepša ona naša klasična starinska roza ( tim više što je roza boja zadnja na mom popisu).
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
![]() |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Molim Baka, zaboravila sam napomenuti da nađeš nekog kršnog momka da iskopa grm
![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Pola stoljeća sam gledala jednu jedinu vrstu kuglastog cvata, ružičastu, susjedu je vrtlar posadio kao živicu. Na suncu je, orezuje je povremeno pa cvate oskudno, lišće je blijedožuto, a zahvaljujući podzemnim vodenim tokovima održava se bez zalijevanja. Tri m dalje na samom rubu kestenove šume, raste u vrtu grm te iste hortezije plav ko more, nitko da nikad nije "farbao", prihranio ni zalijevao. Tajna leži k obilju kiselog komposta kestenovog lišća koji bujice iz šume povremeno nanesu. Nikad nisam poželjela posaditi ni grančicu, dok nisam upoznala 3 hortenzijoljupke i vidjela njihove zbirke u SL. Svake godine nešto novo, po boji, obliku lista i cvijeta, visini, posađene u dva vrta ispod četinjača, a treće u voćnjaku i fenomenalne su. Ne moram spominjati da sam okrenula nebo i zemlju i uspjela otkupiti prve dvije izložene na Flori još dok se održavala u Boćarskom domu. Broj novih vrsta odonda se svake godine povećava.
Plave nema Jagoda, ako i posadiš plavu u alkaličnom tlu će poružičastiti. Pokušaj ih poplaviti, samo ne znam hoćeš li uspjeti s obzirom na ph vrijednosti tla, probaj je odrediti. Žuto lišće na trećoj slici je školski primjer kloroze uzrokovane alkaličnim tlom. Željezni sulfat ih ne plavi, ali ih čudesno oporavi. |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Imam nekoliko hortenzija i na različitim mjestima, tj na suncu i u hladu...Ove na suncu treba svakako više zalijevati. Plave nemam, rado bi ih imala, pa se preporučujem za grančicu....
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Baka Bea ove plave hortenzije rastu u dva grma razmaknute 2 metra jedna od druge.Tlo je uistinu tvrdo,šljunak i ilovaća,a cjeli dan po njima prži sunce,zato su mi i iznimne jer ne mogu vjerovati da se uspiju održati na životu,naravno susjed ih zaljeva.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2021222324 38> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |