Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Paulownia tomentosa
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Paulownia tomentosa

Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 23>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
garak View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje garak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2011 u 10:44
jedno pitanje,
koliko listova da odrežem? koliko da ostavim? samo pri vrhu a ostalo skinem ili? baš su lijepi listovi, šteta je :)
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
garak View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje garak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2011 u 10:37
važno je da brzo raste
pozdrav, novi sam na forumu
ja posadio 2 sadnice na jesen, nažalost, još joj nisam pronašao mjesto, pa stoje jedna do druge uz vinovu lozu i mrkvu Tongue

rastu jako brzo, narasle su duplo od svoje prve visine, listovi veliki, stavit ću slike
da barem imam više mjesta oko kuće,ovak ću se namučiti da joj nađem pravo mjesto,da mi stvara hlad
Na vrh
tanja j View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 159
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tanja j Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2011 u 21:31
Originalno poslano od člana Malky Malky napisao:

kad ja to mogu posadit di mi odgovara? da cekam proljece ili da ju odmah nekud piknem?

Ne moraš čekati proljeće, čekaj jesen Paulovnija voli zaklonjena mjesta ali nije uvijet!
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2011 u 23:57
prelijepa je sa ovim grozdovima

Na vrh
Malky View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 94
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Malky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2011 u 21:28
kad ja to mogu posadit di mi odgovara? da cekam proljece ili da ju odmah nekud piknem?
Odranski Obrež, N.Zagreb
Na vrh
Božikovine View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13142
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2011 u 23:32

mene zanima jedna druga stvar vezana uz paulovniju. Danas sam cuo od jedne gospođe da je to najgore drvo koje je ikad imala u zivotu. Navodno ne mozes sjedit ispod njega jer kaplje nesto s njega, nekakva slatkasta smola il nesto slicno, a kaze da je i strasno za poludit koliko smeca se radi od toga drrva. stalno nesto leti s njeg pa vec razmislja da ju posijece jer ne moze izdrzat to saznanja o tome prije nego si ja to piknem u dvoriste

Malky, vjerovatno je gospođa zamijenila paulovniju s albicijom. Virni u njezin vrt i provjeri!
Na vrh
medomann View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 118
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medomann Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2011 u 23:22
Sa svakog drveta može kapati. Najčešće je to rezultat djelovanja nametnika u vidu biljnih uši ili mikroorganizama. Oni izlučuju slatki sok koji onda kapa i neupućenom djeluje kao smola. Stablo koje je zaraženo mikroorganizmima će vjerojatno "kapati" svake godine, a za uši se trebaju poklopit povoljniji uvjeti.
Dotično stablo je vjerojatno zaraženo i zbog toga stalno s njega "kapa" i da stvar bude gora na njemu sve vrvi od kukaca, jer kapljice su slatke. 
GROW!
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2011 u 22:24
A čuj, listopadno je drvo i lišće pada, padaju i latice kad cvjeta. Ali ništa ne kaplje, nikakva smola.  
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2011 u 22:19

mene zanima jedna druga stvar vezana uz pauleoniu

danas sam cuo od jedne gospođe da je to najgore drvo koje je ikad imala u zivotu.

navodno ne mozes sjedit ispod njega jer kaplje nesto s njega, nekakva slatkasta smola il nesto slicno, a kaze da je i strasno za poludit koliko smeca se radi od toga drrva. stalno nesto letsi s njeg pa vec razmislja da ju posijece jer ne moze izdrzat to

saznanja o tome prije nego si ja to piknem u dvoriste

OTOK dali je ovo točno?
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2011 u 22:07
Sada paulownia izgleda ovako, puna je ovih zelenih grozdova.

Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2011 u 21:21
Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

Prošlo je oko mjesec dana od prvih pupoljaka, sada je paulovnia u ponom cvatu, a počela je i listati

Prekrasno drvo.Sretna što sam sasvim slučajno nišla na ovu temu,naime u zimu kad sam išla kod vulkanizera stavljat zimsle gume na mog limenog ljubimca zapazila sam ove čahue.Bile su mi toliko interesantne da sam majstore pitala mogu li ubrati nekoliko grančica.Kome god sam pokazala svi su bili iznenađeni čahurama i pitali se što je to a i ja sve do sada.
Idem tražit sjemenke :)
Na vrh
annabanana View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 3
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje annabanana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2011 u 14:39
moja drveca su jos mlada pa nemam ta iskustva. moguce. mada ja vec 3 godine skupljam sve informacije o paulowniji mislim da sam procitala sve dostupno, takoder i forume i nisam cula nista takvoga. cula sam jedino da je super skupljati lisce nakon opadanja jer je krupno i brzo si gotov. usput imam koju viska pa ti mogu jednu ustupiti. pozz
Na vrh
Malky View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 94
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Malky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2011 u 13:27
mene zanima jedna druga stvar vezana uz pauleoniu

danas sam cuo od jedne gospođe da je to najgore drvo koje je ikad imala u zivotu.

navodno ne mozes sjedit ispod njega jer kaplje nesto s njega, nekakva slatkasta smola il nesto slicno, a kaze da je i strasno za poludit koliko smeca se radi od toga drrva. stalno nesto letsi s njeg pa vec razmislja da ju posijece jer ne moze izdrzat to

saznanja o tome prije nego si ja to piknem u dvoriste
Odranski Obrež, N.Zagreb
Na vrh
medomann View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 118
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medomann Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2011 u 11:49
Evo mojih ovogodišnjih paulownijica i u boci od cole, koja se baš i ne vidi raste prošlogodišnja, ima jedna veća, ali ta raste u boci od pive Q-pack. Ovo bi moglo biti vrlo značajno otkriće za hortikulturu i rasadničarstvo uopće!
Malo su i preguste, bit će zabavno to sve rasadit u zasebne teglice.

GROW!
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2011 u 21:16
Zna li netko kako i kad razmnoožiti ovo drvo...hvala...
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
Na vrh
annabanana View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 3
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje annabanana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2011 u 15:46
hoce hoce moje paulownie je proslo proljece potukao led i jako su se brzo oporavile
Na vrh
gordiana View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 6
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gordiana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2011 u 10:32
SUPER SU
Na vrh
igy83 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje igy83 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2011 u 22:16
Moje paulownije je potukao led neznam dal će nadoci
Na vrh
Božikovine View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13142
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2011 u 19:54
Za one koji su na čekanju - rezultat proljetnog eksperimenta 8/15 (posađene su krajem 4. mjeseca!):

Na vrh
gordiana View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 6
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gordiana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2011 u 20:34
jjjjjjjjjjjjjjuuuuuuuuuuuuuuuuupiii

suuuper!!!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 23>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.