Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Paulownia tomentosa
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Paulownia tomentosa

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 23>
Korisnik
Poruka
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Status: Offline
Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2011 u 22:07
Sada paulownia izgleda ovako, puna je ovih zelenih grozdova.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2011 u 22:19
Originalno poslano od člana Malky Malky napisao:

mene zanima jedna druga stvar vezana uz pauleoniu

danas sam cuo od jedne gospođe da je to najgore drvo koje je ikad imala u zivotu.

navodno ne mozes sjedit ispod njega jer kaplje nesto s njega, nekakva slatkasta smola il nesto slicno, a kaze da je i strasno za poludit koliko smeca se radi od toga drrva. stalno nesto letsi s njeg pa vec razmislja da ju posijece jer ne moze izdrzat to

saznanja o tome prije nego si ja to piknem u dvoriste

OTOK dali je ovo točno?
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2011 u 22:24
A čuj, listopadno je drvo i lišće pada, padaju i latice kad cvjeta. Ali ništa ne kaplje, nikakva smola.  
Na vrh
medomann View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 118
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medomann Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2011 u 23:22
Sa svakog drveta može kapati. Najčešće je to rezultat djelovanja nametnika u vidu biljnih uši ili mikroorganizama. Oni izlučuju slatki sok koji onda kapa i neupućenom djeluje kao smola. Stablo koje je zaraženo mikroorganizmima će vjerojatno "kapati" svake godine, a za uši se trebaju poklopit povoljniji uvjeti.
Dotično stablo je vjerojatno zaraženo i zbog toga stalno s njega "kapa" i da stvar bude gora na njemu sve vrvi od kukaca, jer kapljice su slatke. 
GROW!
Na vrh
Božikovine View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13142
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2011 u 23:32

mene zanima jedna druga stvar vezana uz paulovniju. Danas sam cuo od jedne gospođe da je to najgore drvo koje je ikad imala u zivotu. Navodno ne mozes sjedit ispod njega jer kaplje nesto s njega, nekakva slatkasta smola il nesto slicno, a kaze da je i strasno za poludit koliko smeca se radi od toga drrva. stalno nesto leti s njeg pa vec razmislja da ju posijece jer ne moze izdrzat to saznanja o tome prije nego si ja to piknem u dvoriste

Malky, vjerovatno je gospođa zamijenila paulovniju s albicijom. Virni u njezin vrt i provjeri!
Na vrh
Malky View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 94
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Malky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2011 u 21:28
kad ja to mogu posadit di mi odgovara? da cekam proljece ili da ju odmah nekud piknem?
Odranski Obrež, N.Zagreb
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2011 u 23:57
prelijepa je sa ovim grozdovima

Na vrh
tanja j View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 159
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tanja j Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2011 u 21:31

kad ja to mogu posadit di mi odgovara? da cekam proljece ili da ju odmah nekud piknem?

Ne moraš čekati proljeće, čekaj jesen Paulovnija voli zaklonjena mjesta ali nije uvijet!
Na vrh
garak View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje garak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2011 u 10:37
važno je da brzo raste
pozdrav, novi sam na forumu
ja posadio 2 sadnice na jesen, nažalost, još joj nisam pronašao mjesto, pa stoje jedna do druge uz vinovu lozu i mrkvu Tongue

rastu jako brzo, narasle su duplo od svoje prve visine, listovi veliki, stavit ću slike
da barem imam više mjesta oko kuće,ovak ću se namučiti da joj nađem pravo mjesto,da mi stvara hlad
Na vrh
garak View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje garak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2011 u 10:44
jedno pitanje,
koliko listova da odrežem? koliko da ostavim? samo pri vrhu a ostalo skinem ili? baš su lijepi listovi, šteta je :)
Na vrh
annabanana View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 3
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje annabanana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2011 u 16:35
nema razloga da rezes listove. to je listopadno drvo i svi listovi ce ionako opadati u jesen. ostati ce samo stabljika do proljeca kada ce ponovo poceti listati. onda ces vidjeti kako ce rasti pa grane rezi na visini od tak 160 cm ili malo vise tako da ispod nje mozes hodati kad bude ogromna. koliko je sada visoka?
Na vrh
rzinacka View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rzinacka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2011 u 17:55
relativno sam nova na forumu makar ga pratim bez prijavljivanja koliko sam stigla jako dugo
molila bih odgovor tko zna o mojoj paulovniji-imam je drugu godinu visoka je oko metar ipola i dosta razgranata-zena od koje sam je lani kupila je rekla da ju ne treba podrezati prije zime-i ja sam je samo zastitila jer zivim u okolici Zagreba- ona je dobro prezimila i rasirila se ali je vrlo malo narasla u visinu pa sad ne znam da je ipak odrezem ujesen ili ne
hvala
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2011 u 20:56
Reži u ravnini sa zemljom. Pokrij sa slamom na kolu nabacaj prezreli đubar.
Na proljeće će potjerati dvije mladice, odluči se za jednu, drugu odreži. Zaljevaj svaki dan, prihranjuj jednom tjedno i drži je na 10 - 12 listova.
Ne naraste li preko 4m kupimo ti drugu.   

P.S. Pročitaj temu od početka!
Na vrh
rzinacka View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rzinacka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2011 u 22:55
procitala sam sve stranice na tu temu a i dosta više ali me boli duša odrezat tako lijepu biljku no mislim da ću marati hvala na odgovoru jednostavno trebam podršku
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2011 u 09:25
Punica nije odrezala svoju paulovniju i sada je visine 2,5m
a naša ima oko 7m. Što ćeš, nema povjerenja u zeta.
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2011 u 03:45
Pozdrav svima.
Paulownia je prekrasna, u rano proljeće kad procvjeta, a poslije za veliku hladovinu.
Kod mene raste u drvoredu nekoliko njih, pa ću pokušati sakupiti sjeme ili male već proklijale biljčice, jer većinom same niknu.
Javim se kada budu suhi grozdovi, a možda bude i koja sličica.
Thumbs%20Up

Na vrh
medomann View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medomann Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2011 u 18:44
Moje paulownie zasijane sredinom proljeća su prerasle one od prošle godine. Najveće imaju preko pola metra. Greška ih je saditi u plitke posude. Treba bit minimalno 20cm dubina zemlje. Drugu godinu one nemaju što raditi u tegli, moraju van jer korijen raste prebrzo i točno se vidi kako počne stagnacija rasta kad korijen nema kamo.

Božikovine, ja u rano proljeće planiram svoje paulownie saditi u šumi i baš mi paše da ih odrežem jer ih tako neće životinje ili nešto uništit.
Sad imam pitanje da li se to smije uraditi u rano proljeće, ili moram posaditi u jesen radi tog rezanja?

Pada mi na pamet jednaq druga stvar i zanima me mišljenje, a to je umjesto podrezivanja skoro cijelu biljku posaditi u zemlju tako da vrh viri van, a stabljika bi onda ožilila i time bi se dobilo puno korijenja i ona bi još jače potjerala.
Tako ja to teoretski zamišljam. Da li netko ima prakse ili barem znanja da li ovo ima smisla ili bi možda bilo pogubno za drvce?
GROW!
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2011 u 14:11
Evo par sličica
nešto su niže od bora, a nagnute su prema jugu, jer ih dere bura, barem kod mene u primorju.

evo jedne iz drugog kuta

Na vrh
nikola25 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 10
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nikola25 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2011 u 08:01
Pozdrav!

Paulownije su mi sad visoke oko 10-15 cm..da li ih smijem sad posaditi vani ili da ih ostavim još preko zime u kući?
Pitam zato jer mi se u tehli u kojoj ih imam vec vidu korjeni..bojim se da im tehla nije premala. Koristio sam odrezane flaše od 2 litra.
Molim vas za pomoć, i odgovor na pitanje..:)
Da li bi izdržale preko zime vani?
Na vrh
medomann View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medomann Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Rujan 2011 u 16:54
S obziro  da je to mediteranska vrsta ne mogu reći sa 100%-tnom sigurnošću, ali trebalo bi je zaštitit preko zime, ili u tegli u kući ili vani ako je posađena, za sada bi najbolje bilo da ih ostaviš u tegli i u kući. Ne trebaš se boljati da je tegla premala, ona je uvijek premala, ali je nužna.

Božikovine, čekam mišljenje još dan danas o onom mom pitanju i razmišljanju iz prethodnog posta??
GROW!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 23>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.