Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Silvekin dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Silvekin dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 47>
Korisnik
Poruka
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2008 u 22:18
Ja imam hrpu sjemenja posijanog, već nešto presađeno, ali ovo što ti radiš zaista je čudo.
Silve velikasmile78
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2008 u 10:28
Famozna si, jednostavno me uvijek potakneš da izvučem još malo energije iz sebe kad pročitam što sve stigneš, za što sve imaš volje smile141
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2008 u 18:45
Danas je padao snijeg, zima je... ništa od radova. Pregledala sam malo biljčice: uspjelo mi je razmnožiti kućnu sreću, i to jednostavno da sam vrh biljke stavila na zemlju druge tegle - sama se zakorijenila. Pročitala sam da se razmnožava dijeljenjem, ali logičnije mi je bilo ovako - pozajuće vrste se tako razmnožavaju u prirodi:

ovo na slici se "razmnožena" biljka dalje sama množi u drugoj tegli...

Papučica mi napreduje jako sporo, ali ipak napreduje...

hibiskus cvate lagano cijele zime, ali nikak da uhvatim dovoljno svjetla da ga poslikam u cvatu, eto današnjeg pupoljka:

Big%20smile da, da, treba oprati prozore,.....ah, ionako mi se ne gleda vanLOL)

u kupaonici je procvao afrički ljiljan (opet premalo svjetla za dobru fotku):

i šećer za kraj: niknuo prvi crveni ricinus:

Prošle godine sam se jako namučila s njjime, jako je osjetljiv na količinu vlage u zemlji pri klijanju.  Morala bi čim prije posaditi veprinu i reznice grožđa koje sam jučer dobila od Iris, vrtni hibiskus sam jučer popikala reznice u teglu, isto i čuvarkuće. Jedva čekam mrvicu toplije vrijeme da uspijem posaditi nove biljčice...

Na vrh
ines View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1095
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ines Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2008 u 18:59
Afrički ljiljan je predivan, izgleda tako nježnoEmbarrassed
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2008 u 19:26
Silve, pa stvarno je niknulo dosta toga, ali ide tebi to od ruke. Ricinus, slatki mali crvić - nisam do sada vidjela. Afrički ljiljan, obožavam ga- prenježan je- divno, a tek pupoljak hibiskusa-čaroban.smile128
RIJEKA

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2008 u 20:33
Danas sam puno fotografirala vrt - slike u galeriji biovrt. Probrala sam si lukovice gladiola i acidanthere  - čim budu uvjeti sadim ih u vrt. Inače imam mnogo bebača tih lukovica - previše čak i za mene, stavila bum u oglase, pa tko voli... Pomogla sam malom ricinusu da izvuče lupine iz zemlje - prilično su velike... i to je to za danas. Sutra je novi dan...
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2008 u 20:57
Silve - već radim popissmile143rezerviraj gladiole i acidanthere.
RIJEKA

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2008 u 19:35
Danas nisam mogla izdržati - trebalo je posaditi veprinu i reznice grožđa. Kako se je poslijepodne uspio otopiti snijeg, motičica u ruke i pravac vrt. Nije bilo puno posla, a što se mora učiniti - nije teško.
U kući se mučim s malim bijelim crvićima u pojedinim teglama, nitko zasad nezna kaj točno s tim (otvorila temu - ljudi pomagajte!!!) Presadila sam 3 male biljčice suzane i 2 papričice koje su uspjele preživjeti napad - ostalo poplavila u wc školjku - crvići pojeli sve sjemenke paprike.

Ostalo ipak sve buja. Procvao hibiskus:

napreduje sapunika (mislim da se tako zove, vrsta physalisa - jestiva (u pozadini) i male biljčice nara koje sam uzgojila iz sjemenki iz ploda:

I uvijek zaboravim napisati, vidim da se mnogi zbunjuju u vezi mog imena tj. nadimka. Ono je Silvek (skraćeno od Silvija), veliko K pišem na kraju jer je ujedno i zadnje slovo nadimka i prvo slovo prezimena. Malo je fora jer vuče na muški rod, ali eto, tako me zovu još od srednje škole, a i na kraju krajeva, svi mi imamo i nešto muškog i nešto ženskog u sebi (to sad iz mene govori trenerica za spol i rod, ali dobro, to je sasvim druga tema...)

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2008 u 19:40
SilveK kako si to nar posijala? Iz onog kupljenog si sjemenke izvadila?
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2008 u 19:54
ne mogu sad pronaći tu temu o crvićima
ali evo što sam našla na internetu:
Kod bilja u loncima često u to vrijeme na površini primjećujemo male bijele crviće. To je znak da bilje držimo prevlažno. Najbolje je površinu zemlje u loncu posuti pijeskom koji se brzo suši. 
http://www.zena.hr/clanak.aspx?id=243

i na drugom mjestu se spominje da se ti crvići zovu sovice - http://www.forum.hr/showthread.php?t=209790

ne znam može li ti to nešto pomoći
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2008 u 20:01
Shasha, iz kupljenog - savjet pročitala u Ljekovitim biljkama. Ako hoćeš, donesem ti jednu biljčicu.

Iris, hvala na pomoći. Sad još moram saznati kako se uspijevaju razmnožiti i tko je prijenosnik...(jer nisu u svim teglama)
Na vrh
dina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5073
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2008 u 16:37
Silver K kod tebe ce biti prava mala đunglica
prelijepo je jos kad sve procvjeta
Voli vjeruj i daj ali pazi

koga ,kome i šta...
Na vrh
dada28 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dada28 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2008 u 20:52
SVAKA ČAST!!! Baš si vrijedna i gušt mi je čitati tvoj dnevnik.
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2008 u 21:53
SilveK,volim ja nar,kupit ću ga pa malo odvojiti"od svojih usta" da posadimLOL
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2008 u 22:22
Ma Shasha, imam viška, da se ne mučiš ispočetka...

Inače danas si opet nisam mogla pomoći - išla u Kaufland macama po kekse, a kad ono rasprodaja cvijeća. A trebalo je proći pokraj da bi se došlo do keksi - ovo sam "zahaltala" po putu:

Mislim, sirote maćuhice su po 0,99 kn/kom, sirotice su ocvale i imaju male pupoljke - morala sam ih kupiti za slučaj da ih nitko drugi neće, sirotice male...LOL, kod mene ima mjesta.. pa još 2 biljčice za kamenjare (inače nemam kamenjar - ali to ne znači da ga jednog dana neću imati, a za početak imam - biljke za kamenjarLOL), i još 3 kućne biljčice - hipoestes u 3 boje. A prije toga sam još dobila sadnicu ukrasne trave...Izgleda da imam posla za sutra...

Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2008 u 22:31
Kaj otvaraš rasadnik?
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2008 u 23:08
Silve, danas je bila izgleda humanitarna akcija - spašavanja biljasmile141
RIJEKA

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2008 u 23:31
A dobro SilveK,neko krene prvo biljke kupiti za kamenjar a netko prvo kamenjeLOL.Bitno je da se počne odnekud.
Franjica,ona samo proširuje rasadnikWink
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2008 u 19:42
Pa dobro, baš dobro, ak se ne varam vi ste susjede pa kad dođem k tebi bumo ju iznenadile, kaj ne? Imam ja one velike torbe kaj su šverceri nosili iz Mađarske, buju poslužile kad se Silvekin sanatorij pretvori u oratorij boja, mirisa i cvjetova...

smile57
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2008 u 22:36
Susjede preko Drave, ali nije daleko. Ma slobodno dođete, pretpostavljam Franjjice da trebaš tako velike torbe da staviš unutra sve što mi misliš donijeti? LOL Ma baš lijepo od tebe! Onda dobite čak i kavu i nekaj biljčica za put...Wink

Inače, danas sam jako smile198  smile188 smile213

pogodite što dam našla........

sadnice duda!!!

Poslije ispita u Vž (koji sam pretpostavljam prošla, čekam rezultate) svratila sam u Baumax, ajd da vidim što ima novog. I kad ono:  smile94

Tražim ga već godinama, a etu u baumaxu po samo 17 kn sadnica. Konačno!!!! (joj kak male stvari znaju usrećiti čovjekasmile198)
No normalno da nisam stala samo na dudu, kupila još roza ogrozd i neke jabuka-bobice, neznam zapravo što je to, ali bude raslo kod mene... Dalie - joj, obožavam ih, nisam mogla odoljeti...a imam ih već toliko...

Danas dobila hostu od Xenie64, kako mi je poštar urušio kuvertu u ruke tako sam uzela motičicu u ruke i odmah ju posadila... Primjetila sam da je  dosta lukovica što sam sad najkasnije sijala - izgnjjililo. Ovo vrijeme s previše hladnoće i kiše ih je sredilo...ah dobro, opet u nabavu na jesen...bilo bi prejednostavno da sve uspije... Ali zato mnogo toga niče i priprema se za cvat...uskoro...

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 47>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.