Vrtlarenje kroz moje oci |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 17> |
Korisnik | |
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nije me dugo... Uživala sam ponovo u svakom cvijetu i opisu. Dado
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
jednostavno morala sam se vratiti na prvu stranicu,pa lagano u setnju,sem predivnih slika moze se puno toga i nauciti
![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Dado prekrasne biljke a ja eto idem sada tražiti o tim Hemerocallisima jer ih sada prvi puta vidim i mogu ti reći da su prekrasni!!!
|
|
![]() |
|
dado_84 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Mozes iskoristiti uskolisni pelin - artemisia pontica - iz daleka izgleda kao pelin i imaju skoro pa istu boju.
Dobro razmisli o vodenom vrtu i tim biljkama jer jednom kad udes u vodeni svijet neces moci izaci :) Onaj veliki sareni lopoc je trenutno povijest, previse je hladno za njega. Na proljece pocinjem iznova :) |
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Baš mi se sviđa kombinacija echinacie i smilja, tako efektno jedna drugu ističu. Ako mi prezimi smilje iskoristit ću tvoju ideju
![]() Tvoje slike vodenog bilja me budu natjerale da počnem ipak razmišljati o
jezercu
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Inace je zabranjeno zicati po temama. Imam sjemenke samo od e. purpurea, obicna ruzicasta, ostale razmnozavam samo djeljenjem.
|
|
|
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Stručnjak, stručnjak, to se vidi po svakoj slici i pratećem komentaru. Pravi botanički vrt u koji navraćam da bi učila. Ehinacea sundown je prekrasna. Ja imam bijele i roza, a nisam niti znala da ima i drugih boja.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
tko će s tobom
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Meringue nije sjemenski hibrid tako da neznam sta ce ti ispasti iz sjemena. Moja E. Sundown je narancasta uzivo, na monitoru izgleda drugacije, nekako tamnija nijansa. |
|
|
|
![]() |
|
josipa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
,Prekrasni irisi i hemerocalisi.Znači tako izgleda E. Merinque. , Ja sam je sijala , pa čekam da procvjeta.Sundown kod tebe izgleda više crvena nego naranđasta ili je to samo na slici. Kod mene su donje latice roza,
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Prelijep vrt
|
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Miriophyllum spicatum - uglavnom je to biljka koja zivi ispod povrsine vode (ne kao njezin rodak M. aquaticum koji raste i izvan vode). Ljeti cvate ovim prekrasnim cvijetovima iznad povrsine vode:
![]() Jedna od lijepsih vodenih biljaka subtropskog prdrijetla sa malim okruglim listovima koji nalikuju onima lopoca (mada nisu botanicki srodne vrste, klasican primjer evolucijske konvergencije). Krajem ljeta Nymphoides aquatica cvijeta ovako: ![]() Prekrasna kombinacija za suhe ili polusuhe gredice - Echinacea Sundown i mirisno smilje. Odlican kontrast boja i teksture. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Sljedi mali foto album meni najlijepsih hemerocallisa. Horti hvala ti za neke od njih! :)
Poseban Hemerocallis sa 3 reda latica ![]() Hemerocallis Bonanza - posebnost kod ove sorte je jaki kontrast boja na laticama ![]() Hemerocallis Ed Murray ![]() Hemerocallis Lavander deal ![]() Hemerocallis Little wine cup - polupatuljasti, sa malim cvijetovima ![]() Hemerocallis Night beacon - apsolutni favorit ![]() Njezni Hemerocallis Prairie bells ![]() Prekrasne su to biljke, lake za uzgoj i dugovjecne. Ne cijepidlace oko vrste zemlje u koju se posade a gotovo jednako dobro uspjevaju na svakom polozaju (od suhe zemlje u kamenjaru do vlazne okolo ruba jezerca). Boja cvijeta ovisi o polozaju na kojem se posade, kvaliteti zemlje i svijetlosti pa tako dvije biljke iste sorte mogu izgledati drukcije kada su posadene na razlicitim stanistima. |
|
|
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Hvala Dado
|
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Bit ce otvoren jednog dana kad bude gotov i kad meni dosadi ;) Nema se sto vidit trenutno jos treba izgraditi svu infrastrukturu :) Jedino ce mozda veliki kamenjar biti gotov do proljeca. Zadnje gredice koje sam posadio su smisljene ostalo je bila sve improvizacija tjekom godina. Buduci da sam neko vrijeme samo sakupljao biljke posadio bi ih bilo kako samo da rastu u zemlji. Nekad su kombinacije slucajno ispadale dobre a nekad su bile totalni promasaj. Na tome se i uci...naravno uz dodatne knjige itd. Za dobro dizajniranje je nazvaznije dobro poznavati habitus biljka koje zelimo saditi a ostalo je sve kao slikanje, spajanje tekstura i boja za dobar efekt. Papir je uvijek samo pocetak, nacrtaju se razne kombinacije koje padnu napamet, nesto se promjeni, izbaci i doda. Uzivo, na gredici nikad ne ispadne kao na papiru, uvijek se neke sitnice promjene. U biti najvaznija svar kod dizajniranja je mocna vizualizacija. Ako si mozes stvoriti u glavi sliku neceg sto zelis lako je to prebacit na papir ali za to je potrebno kako sam prije napisao puno ucenja i promatranja biljaka kako rastu u prirodi, koliko se rasire, koliko budu visoke kad su stare, kako mjenjaju boje tjekom zime, oblik i dali zadrzavaju lisce, ljepotu preko zime itd. Najbolji trik je taj da se stvore par dobrih kombinacija sa par biljaka i onda da se to ponavlja random po vrtu a izmedu se ubace fileri.
|
|
|
|
![]() |
|
Hm, pokazno-botanički vrt. Znači otvoren za posjetioce? Voljela bi vidjeti tvoje vrtove uživo jer po slikama se vidi da su jako dobro osmišljeni i da se ne radi samo o dobrom kutu snimanja kao kod mene. Moj je problem da ne znam projektirati vrt. Probam ja to staviti na papir, ali ne ide mi.
|
|
|
|
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Pravi je užitak pratiti te u šetnji, a tvoji komentari dočarali su nam svu ljepotu koja je i tebe oduševila! Često i sama pomislim kako bi bilo lijepo nabaviti cvijeće koje vidim u nekom vrtu ili parku, a onda se na proljeće, u vrijeme sijanja, ipak ne mogu odreći "starih ljubavi" koje imam ili sam imala u svom vrtu.
Ovome ipak ne bih odoljela!
![]() |
|
Time is something you can never get back..
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Drago mi je, samo naprijed vrata su otvorena ;)
|
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Hvala na komplimentima. Obozavam makro snimanje jer mi to omogucava da otkrijem neke detalje kod biljaka koji se inace golim okom bas i ne mogu dobro raspoznati. Anthericum je prekrasna, skromna trajca, porijekla iz sredisnje europe.Cvijetovi nisu bas previse veliki ali impresivno izgledaju u starijim busenima te biljke. Muskatna kadulja je inace trajnica kratkog vjeka ili dvogodisnja biljka. Kod mene se ponasa kao trajnica i zivi negdje 3-4 god. Inace se impresivno brzo rasijava pa me cudi kako ti je nestala. Mozda ti nikne u nekom kutu vrta na proljece (ne cudi se ako ju nades na savim drugom kraju vrta).
Moji vrtovi su trenutno na vise lokacija. Jedan, onaj manji od 400 m2 i dugi niz godina glavni ( vise ne) nije bas i neki park :) Dobar dio vrta je u remontu buduci da sam ga dugo zanemarivao a i novi pesek je ucinio svoje sa stalnim kopanjem tako da sad imam puno toga za popraviti, nadomjestiti itd. Ostali vrtovi su vrt perunika i pokazno-botanicki vrt, dosta veliki ali su svi u fazi realizacije. Ima jos puno posla dok ne zablistaju. :) |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Hvala :) Vecina pakujca su novi hibridi nastali kod mene u vrtu pa ih zato nemas :)). Pobornik sam takozvane Rabbits eye view pogleda na biljke Noel-a Kingsbury-ailiti prevedeno zecja perspektiva. Cvijetovi i biljke ne lebde na nebu pa se tako treba spustiti malo na koljena da bi se vidila sva njihova ljepota.
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 17> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |