Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 339340341342343 407>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Prosinac 2011 u 21:58
Ja sam svoje posijala za martinje,od 10 sjemenki niknulo 7,evo kako sad izgledaju

Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Prosinac 2011 u 21:46
Posij jednu turu sada, drugu za mjesec dana, pa ćemo usporediti
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Prosinac 2011 u 21:31
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

@Pinus, adeniumi su biljke za strpljive cvijetoljupce  stoga naoružaj se strpljenjem i čekaj
Bebolina na osnovu svega toga pročitanog slažem se da ne treba žuriti sa sijanjem sada početkom zime. Vjerojatno je veljača bolja bar što se svjetla tiče a ono je ipak najvažnije.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Prosinac 2011 u 21:07
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

Polegnuto ću posaditi i ja, jer sjeme nije označeno ali svejedno zanimljiv je podatak da neki paze i na te „sitnice“ prilikom sadnje. Čitam da je to važno ako želite dobiti lijepi kaudeks na sijancima. I još nešto mi se čini važnim za pravilan izgled malih sijanca. Čitam da prva dva tjedna sijanci trebaju biti od 60 – 80 % vremena u svijetloj sjeni a nakon toga na punom suncu. Čitam da je i to uvjet za lijepi kaudeks kod sijanca.
To pravilo vrijedi ako ih siješ po ljeti, kad je sunce žestoko. Ja sam ljetos jednu teglicu s sijancima slućajno ostavila na suncu, nije im bilo veselo, ostali su kržljavi u odnosu na braću koja su ostala u sjeniWink
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Prosinac 2011 u 21:02
@Pinus, adeniumi su biljke za strpljive cvijetoljupceSmile stoga naoružaj se strpljenjem i čekajThumbs%20Up
Što se sijanja tiče, dobro tipka @Tea, samo ih polegni na supstrat i lagano pritisni, tako da ostanu nepokriveni. Nakon dan ili dva i sam ćeš vidjeti s koje strane izbija klica i ako treba, još malo to sjeme s te strane lagano utisni. Ukoliko se dogodi da je ta klica iznad zemlje, razvit će se svejedno korijen, samo što će onda biti nestabilni, ljuljuškat će se iznad zemlje. Ako se to dogodi, dovoljno ih je malo nagrnuti zemljom i sve 5!
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Prosinac 2011 u 21:02
Polegnuto ću posaditi i ja, jer sjeme nije označeno ali svejedno zanimljiv je podatak da neki paze i na te „sitnice“ prilikom sadnje. Čitam da je to važno ako želite dobiti lijepi kaudeks na sijancima. I još nešto mi se čini važnim za pravilan izgled malih sijanca. Čitam da prva dva tjedna sijanci trebaju biti od 60 – 80 % vremena u svijetloj sjeni a nakon toga na punom suncu. Čitam da je i to uvjet za lijepi kaudeks kod sijanca.
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1664
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Prosinac 2011 u 20:36
Ja sam moje polegla, sve sjemenke su nikle Wink
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Prosinac 2011 u 20:33
Andina to je sjena. A ovaj podatak da treba 6 mjeseci da sazrije je obeshrabrujući . To znači da će dozoriti tamo negdje početkom travnja. Naravno da ću poslikati.
Imam jedno pitanje u vezi razmnožavanja adeniuma sjemenom. Čitam da je potrebno sjemenku zapiknuti u supstrat i to tako da točno određena strana, znači ona iz koje se formira korjenčić bude okrenuta prema dolje prilikom razmnožavanja. Kakva su vaša iskustva u vezi toga?
Dali je to potrebno učiniti ? Vidim na slikama da sjeme obilježavaju prilikom vađenja iz mahune.

. . .
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Prosinac 2011 u 12:11
Pinus Thumbs%20Up poslikaj kad se otvori
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Prosinac 2011 u 11:46
aaa mahunaaeee sa sjemenkama :) mislim da će jojh trebati duže da dozrije
Per aspera ad astra.

Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Prosinac 2011 u 00:22
Pinus, a što ti je ovo na lijevoj mahuni? Mislim na dvije crtice sa sjenom. Negdje sam pročitala da mahuni treba do šest mjeseci da sazrije.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2011 u 16:21

Mahuna sa sjemenom adeniuma je narasla do zavidnih 15 cm. Nadam se da će sljedeći mjesec dozoriti.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2011 u 09:55
Originalno poslano od člana Emilly Emilly napisao:

Originalno poslano od člana Tea Tea napisao:

Emilly,pricekaj jos malo,nije dosta sunca.Lako cemo sa snjegom
lilie,

Ma nije mi to Božić kad nema snijega...

Lili, smile55. Super su bebice!

Ma može i snjega,samo neka je i suncaCryMože tako??Paše tebi  i meniLOL
Na vrh
lilie View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2011 u 00:52
smile149

Bebolina idem i ja s tobom, već mi je dosta ove zime, snijega, viroze.

Hoću smile46

znati mnogo ne znači biti mudar
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2011 u 23:54
Originalno poslano od člana Emilly Emilly napisao:

[/QUOT

[/QUOTE]
Zato i gibam na jugLOL
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1664
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2011 u 23:34
Originalno poslano od člana Tea Tea napisao:

lilie,

Lili, smile55. Super su bebice!
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2011 u 23:31
bebač,i bolje ti je
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2011 u 23:15
Prekosutra se vraćam doma, što znaći da je još sutra sunce na prozorčićusmile42
@liliHug
prekrasni su bebaćiThumbs%20Up
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2011 u 23:08
lilie,
Na vrh
lilie View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2011 u 21:36
Evo i mojih malih, maleckih bebača bebolinica.

Sada ih ima 4, samo da ostanu živi, zdravi i debeli Tongue !!!!

znati mnogo ne znači biti mudar
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 339340341342343 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,813 sekundi.