Živi kamen - Lithops |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 10> |
Korisnik | |
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zalijevam ih ciljano, svaku biljku posebno. Pretpostavljam da ću se snaći.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Znam Miss M.
![]() Posađeni su pumicu (bims) koja je sama po sebi vrlo rastresita tako da je presađivanje šala mala, trenutak vremena. ![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Miss M. daj , molim te pojasni, naime, imam nekoliko litopsa pa reci ukratko kako s njima ? Znam da ima literature, ali ipak...
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
E pa to ćeš morati rasaditi lithopsi i euphorbie neće ići zajedno
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
moja tri se drže zasada jedan najveći je počeo presvlačenje tj pukla mu je sredina i počela se razdvajati...baš me zanim ahoće li mi preživjeti do druge godine
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
cvijetićljubac ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 18 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 741 |
prekrasni su....
![]() |
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
Moj zivi kamen vise nije medju zivima....
![]() |
|
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
cvijetićljubac ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 18 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 741 |
koje divote
![]() |
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Pozdrav svima. Evo još jedne vlasnice nekoliko njih
![]() Svi su odvojeni i presađeni, nadam se da im neće biti ništa.
Čitajući iskustva sa pretjeranim zaljevanjem ja ih prilikom presađivanja nisam uopće zalila. Čine mi se ful tvrdi i da su ok.
Kako neki kažu bolje im je uskratit vodu jer su tako navikli.
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
i da, gdje mogu nabaviti ovaj visebojni kvarcni pijesak? Ima kod mene jedan ducan koji prodaje po 5 kuna kilo ali je sivi
|
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
slazem se, tako bi bilo najbolje. Ionako postoji dosta zbrke sto je lithops a sto kod nas nazivaju zivim kamenom. Ionako su uvjeti uzgoja velikom broju mesemba vrlo slicni pa mogu svi tako nesto nauciti.
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Imamo zasebnu temu o
Živi kamen - Pleispilos
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
Miss M izgleda da su u cvjecari pogrijesili,jer pise na kartici lithops.....Al meni ne znaci ime nesto previse...Iskreno se nadam da mi nece moj skuhani p.nelli uginuti.Al posto sam pocetnik u ovom,to je valjda uobicajeno.Ovi gore ljubicasti su dražesni!
|
|
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
Sjeme optice rubre imam namjeru nabavit, samo se prvo uvježbavam sa uzgojem iz sjemena malo jeftinijih i pouzdanijih lithopsa od rubre, čuo sam da zna biti pomalo problematičan.
Kako doći do ovog royal flush? |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |