Asparagus - Ukrasne šparoga |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 9> |
Korisnik | |
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gledam ove vaše asperaguse i lijepi su mi, netko reče kako su zanemareni u zadnje vrijeme što je šteta, jer to su lijepe i zahvalne biljke, evo moga :
![]() ![]() |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Ksan ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Moj je ovih dana počeo malo žutiti. Inače je veliki, gust i zelen. Možda ga ipak ubi ova vrućina, veći dio dana je na suncu.
|
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Glikica nekako mi se čini da je to neki drugačiji asparagus od onih klasičnih ili se varam?
Ksan moguče ako su na suncu kod mene su povremeno pa nisu požutjeli ali su puni cvjetiča,a poslje se okite crvenim bobicama,a jedina im je mana što su slabo gusti imaju svaki po par grančica. |
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Dmirce, dobro si primjetio, drugačiji je, ali jako sličan.
|
|
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Dmirce moraš ih šišati da se zgusnu,ne boj se neće im ništa biti. Ja ga imam,ali kao što sam ti rekla,moj je neke drukčije vrste,jer ne cvate,no kako i ti kažeš zimi često napravi smeće i dosta je neugledan,pa ga ja lijepo pošišam,a u proljeće je samo ljepši i gušći. ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Glikice da tvoj je nekako sitniji i gušči od ovog kojeg ja imam.
Monstera pa da terbao bi samo ja ga nešišam jer su mu grane zelene samo one koje se osuše odrežem. |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Nema veze ako su mu grane zelene,a iglice sve otpale,pošišaj ga i vidjet ćeš da će kad istjera biti puno ljepši!
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Znam ja to samo kod mene ostanu i iglice zelene pa ga zato nediram ali u proljeće ću tako napraviti.
|
|
![]() |
|
Dmirce,moram ti pokazati bebe tvog asparagusa već su lijepo porasle.Nekima su grančice počele stršati,a ja ih lijepo recnula i sad baš lijepo izgleda! Planiram ih još posijati,jer na godinu mislim nešto kombinirati s njima.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Da pošišaj ga svakako,nećeš ništa pogriješiti!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
martab ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 29 Kolovoz 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 114 |
bila sam uverena da je to iskljucivo sobna biljka,ljepa je
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
martab ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 29 Kolovoz 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 114 |
predivno izgleda u rosi
![]() |
|
![]() |
|
slatkica 1977 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 10 Listopad 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 12 |
Od ove biljke dobila sam sjeme, ne znam jel ga mogu sad posijati i držati u kući, ili je prerano?? Kad se uopće sije čitala sam negdje da je idealno vrijeme ožujak/travanj??
Hvala!
|
|
![]() |
|
Ksan ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Slobodno posij i drži u kući. Jako dugo joj treba da isklija, pa ne odustaj.
|
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
glikice ovaj tvoj mi je novi, baš lijepo izgleda podsjeća me na našu divlju šparogu - tamne je boje i kratkih listića jesu bockavi ili meki na dodir? kako se zove? |
|
![]() |
|
Natalija, ovaj je mekani, baš nježan. Ne znam kako se točno zove, nisam proučavala po netu.
|
|
|
|
![]() |
|
Mislim da se ovdje radi o asparagusu mikrokladus.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |