Rhodochiton atrosanguineum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Korisnik | |
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
...koja bi to ekipa bila, draga makk
![]() ![]() ...Free, Rhodochiton se razmnožava sjemenom, kolko mi je poznato, ali ti ja baš nisam meritorna za informacije o uzgoju u vezi njega, hehehe... |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Makk, baš bi to bilo divno udruživanje !!!Prava selekcija !!
Al i ja imam jedan mali achimentes, od nekin 4-5cm, neka zaostala zvijezdica, i vidi sad, sprema se za cvatnju, ima mići pupoljčić !!! ![]() A jel i taj vaš Rhodoccc...ima gomoljčiće kao achimentes ili se razmnožava samo sjemenkama ?? I jel se mogu gdje nabaviti ? Možda bi ih i ja križala ! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
![]() Imam ideju: udružit ćemo tvoj Rhodochoton i moj Achimenes koji je cijelu sezonu narastao 5cm-6cm. Koji bi to duo bio ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
draga makk, i u ovakvom jesenskom izdanju itekako su ljepši od onog mojeg jadnika
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Belice, jesen je.....ove sam ja "ošišala" za zimovanja.
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
uh tako i moj nekak trenutno izgleda, polusuh s par listića. Držim ga u hladnom hodniku i nadam se da će ipak prezimiti..
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Rhodochitoni frizirani i spremni za podruma.
![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
dobila sam i ja par biljkica, ali nisu se dugo održale na žalost (izvor je isti
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
...moram priznati da sam se jako trudila, draga makk ![]() |
|
zagreb |
|
![]() |
|
Izvini Sara, ali ovom sam se morala baš nasmijati. To zbilja nije jednostavno, mislim uspjeti održati ga tako malim ![]() |
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Sara narasti će,glavno da je živ,a tvoj belice je prekrasan
![]() |
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Oprostite na veličini slika, ali meni ovaj novi photobucket jednostavno neda da ih smanjim... tj ja ih smanjim i spremim, a on ih opet drži u ovom formatu...
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() a vidi moj danas... baš me očarao, čak je i puno lijepši nego na fotkama... nemogu vjerovati da je tvoj tako malen ostao- šteta, ali narasti će on tebi |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
evo mog jadnička, nije se ni pomakao od proljeća: ![]() po savjetu naše makk, stavit ću ga na stubište, tamo će mu biti dosta svježe, jedino ne znam kako sa zalijevanjem preko zime, pretpostavljam minimalno. |
|
zagreb |
|
![]() |
|
Hm... ali moj je jadan stvarno bio doslovce zanemaren... i cijelo je vrijeme bio na istom tom suhom zraku koji krivite... R. Sara pa ti znaš da je moj balkon baš čitav dan na vatrometu sunca... možda je caka baš bila u previše zalijevanja i motanju da se penje... pa zato nije uspio... ja ću svakako pokušat uloviti sjeme pa da probamo i slijedeće godine.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
...i ja se pridružujem nataliji u razmišljanjima da je krivac za loše stanje naših Rhodochitona suhi zrak...
|
|
zagreb |
|
![]() |
|
Natalija moguće da je od izuzetno suhog zraka i vjetra. Kod mene je ljeto bilo, izuzev 10-tak dana, prilično kišovito. Stalno su se smjenjivali sunce i kiša.
"Sad" ce januar, pa svi na popravni ![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Moje sijance je ubila klima.Ja sam to sve bila iznijela vani u maju,onda je odjednom preko noci zahladilo,nastala prava zima,pao snijeg ..Unijela sam ih još tu noc,ali svi su uginuli..Tek su bili izvirili iz zemlje i zima ih dotukla..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
zemlja mu je bila ok, a nije se stigao ni pružiti toliko da ga stavim uz štapić pa nije ni do forme
pretpostavljam da mu je bilo presuho za disati - presuhi zrak, kod mene uvijek ima vjetra, em ugrije sunce, a još više vjetar isuši i zrak i svaku molekulu vode iz njega ako se ne varam spada u tropske biljke, ali ne i pustinjske, a takvi uvjeti su najčešće kod mene ljeti |
|
![]() |
|
aha onda je to tajni sastojak... jer ja sam svojeg tretirala baš tako... pustila sam ga cijelo vrijeme da slobodno pada dok je rasao, češće mi se znao i skroz prosušiti ( igrom slučaja ) a ni gnojila ga nisam baš pretjerano i eno ga, svaki dan sve lijepši. Isto sam primjetila da nije neki fan tog ljetnog sunca...
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |