Senecio rowleyanus /herreianus - krunica |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 456 |
Korisnik | |
TILjO ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 546 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Joj... Baš super! Držim palčeve! Hvala... ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Pored rowleyanusa okruglih listova, imam i neki "rowleyanus" malo izduženih, šiljatijih listova, kao i bršljanastog Senecia mikanioides.
|
|
![]() |
|
Božikovine ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Dali netko ima nekog drugog člana familije Senecio?
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ja sam u proljece uzela komadicak - par kuglica i ubacila ih u posudicu sa zemljom kod sebe i ko sto neko rece jos nisam nacisto kako i sto voli
nije uvenula, ali ne vidim ni nekog pozitivnog pomaka |
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
U svojoj kolekciji sukulenata imam Senecio rowleyanus koji uzgajam slično kao i ostale sukulente i kaktuse samo što ga puno više zalijevam nego ostale. Držim ga ljeti vani na poprilično sunčanom mjestu, a zimi na svježem, ne grijanom hodniku gdje ima dosta svjetla. Osim da voli vodu, nisam primjetila da mu nešto nedostaje kod moje njege. Prošle godine mi je prvi puta podario i cvjetove. Cvao je neumorno od ljeta pa sve do zime.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
![]() |
|
dugokosa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 886 |
zna krunica imati i bijele cvjetiće koji lijepo mirišu
|
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Tiljo ako nam uspije zakorjenjivanje pošaljemo ti nekoliko kuglica. Pošalji adresu na PM.
|
|
![]() |
|
TILjO ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 546 |
Prvi puta vidim ovu biljku ipredivna mi je...
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Ja je imam vec godinu dana, i jos joj nisam nasla pravo mjesto i prave uvjete. Rekla bih da voli polusjenu,ne jarko sunce ni duboki hlad, i vode malo jace nego je to uobicajeno za sukulente, ali samo malo jace.
Kod susjede koja mi ju je dala rasla je ludo, kod mene raste sporije. Evo sad je tek krenula u kasno proljece.
Nisam znala da je otrovna.
Moze se razmnoziti jednom jedinom bobicom, kao i npr. rubrotinctum, ili grancicom sa nekoliko bobica.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Uspjeli smo nabaviti još jednu novu biljčicu.
![]() Trebamo što više podataka o njoj i naravno, savjeta o njenom uzgoju. Krunica navodno spada u visoko otrovne biljke pa nas zanima i nešto o tome. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 456 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |