Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Senecio rowleyanus /herreianus - krunica
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Senecio rowleyanus /herreianus - krunica

Odgovori Odgovori Stranica  <1 456
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
TILjO View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 546
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje TILjO Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2008 u 17:46
Originalno poslano od člana Božikovine Božikovine napisao:

Tiljo ako nam uspije zakorjenjivanje pošaljemo ti nekoliko kuglica. Pošalji adresu na PM.

Joj... Baš super! Držim palčeve!
Hvala...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kika View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 969
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kika Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2008 u 16:18
Pored rowleyanusa okruglih listova, imam i neki "rowleyanus" malo izduženih, šiljatijih listova, kao i bršljanastog Senecia mikanioides.
Na vrh
Božikovine View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13142
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2008 u 14:21
Dali netko ima nekog drugog člana familije Senecio?
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2008 u 14:00
ja sam u proljece uzela komadicak - par kuglica i ubacila ih u posudicu sa zemljom kod sebe i ko sto neko rece jos nisam nacisto kako i sto voli

nije uvenula, ali ne vidim ni nekog pozitivnog pomaka
Na vrh
kika View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 969
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kika Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2008 u 22:38
U svojoj kolekciji sukulenata imam Senecio rowleyanus koji uzgajam slično kao i ostale sukulente i kaktuse samo što ga puno više zalijevam nego ostale. Držim ga ljeti vani na poprilično sunčanom mjestu, a zimi na svježem, ne grijanom hodniku gdje ima dosta svjetla. Osim da voli vodu, nisam primjetila da mu nešto nedostaje kod moje njege. Prošle godine mi je prvi puta podario i cvjetove. Cvao je neumorno od ljeta pa sve do zime.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2008 u 21:08
Evo još nekih članova familije Senecio:

Senecio articulatus

Senecio herreianus
Na vrh
dugokosa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 886
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dugokosa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2008 u 17:53
zna krunica imati i bijele cvjetiće koji lijepo mirišu
sutra je novi dan
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2008 u 16:47
Tiljo ako nam uspije zakorjenjivanje pošaljemo ti nekoliko kuglica. Pošalji adresu na PM.
Na vrh
TILjO View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 546
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje TILjO Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2008 u 12:42
Prvi puta vidim ovu biljku ipredivna mi je...
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2008 u 13:45
Ja je imam vec godinu dana, i jos joj nisam nasla pravo mjesto i prave uvjete. Rekla bih da voli polusjenu,ne jarko sunce ni duboki hlad, i vode malo jace nego je to uobicajeno za sukulente, ali samo malo jace.

Kod susjede koja mi ju je dala rasla je ludo, kod mene raste sporije. Evo sad je tek krenula u kasno proljece.

Nisam znala da je otrovna.
Moze se razmnoziti jednom jedinom bobicom, kao i npr. rubrotinctum, ili grancicom sa nekoliko bobica.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2008 u 09:24
Uspjeli smo nabaviti još jednu novu biljčicu.
Trebamo što više podataka o njoj i naravno, savjeta o njenom uzgoju.

Krunica navodno spada u visoko otrovne biljke pa nas zanima i nešto o tome.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 456
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.