Orhideje - generalna tema |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 33> |
Korisnik | |
marx ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bok!
nisam sve prelistavala, vjerujem da je bilo ovakvih upita- ugl.dobih orhideju koja se očito na putu do mene lijepo nahladila.djeluje tako da je su pupovi i cvijetići i taj dio stbljike totalno klonuli, za odrezat(ne znam jel se smije rezati). listovi- vidi se da su poprimili fleke od hladnoće. ukratko- ima li spasa?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
maximilian ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 07 Listopad 2013 Status: Offline Bodovi: 23 |
Hoću reći da keiki počinje tjerati korijenčić
|
|
![]() |
|
maximilian ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 07 Listopad 2013 Status: Offline Bodovi: 23 |
Hvala pčelica7,no, evo u međuvremenu mi je na jednoj orhideji potjerala mlada grančica,a i 2 bočne na ocvaloj grani(na istoj deji),a na jednoj koju sam u MBM-u kupio za nevjerojatnih 10 kn također mi se čini da tjera bočna grančica.Tako nadam se bit će nešto cvjetića.
Samo što sam ja radio frku,te su deje mlade i trebaju malo odmora kao i mi ljudi, ne mogu stalno cvjetati.Nadam se da će uskoro i ove druge krenuti. A evo i keiki čini se počinje tjerati keiki. |
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
maximilian, tvojim orhidejama očito nešto ne paše kad ti tako dugo nisu pustile cvjetne stapke, a puštaju keiki, mislim da ih trebaš staviti na mjesto gdje imaju izravno svjetlo, sad je povoljno vrijeme kad puštaju nove cvjetne stapke (uvjet razlika danje i noćne temperature otprilike 6-7st) ...evo kod mene se ovih dana pojavljuju nove stapke, na dvije orhideje izlazi treća a osobito sam sretna jer mi na mini deji isto izlazi stapka, ona je dugo štrajkala
keiki odvoji skupa sa dijelom grančice kad
budu imali nekoliko korijenčića dugih oko 5 cm maximilian dobro došao na CIF
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
Evo i slike:
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/orhideje/orhideje/64284.aspx - ![]() |
|
![]() |
|
Zna li netko šta trebam napraviti da mi potjeraju nove cvjetne stapke
na phalovima.Naime, moje orhideje miruju već mjesecima i nikako da se
pojave cvjetići.One normalno rastu i razvijaju se,tjeraju novo korijenje
i listove, ali nigdje cvjetića.
Molim za pomoć! |
|
![]() |
|
Na krajevima sa ih posivao rhizoponom 2 za rast korijenja.Da li to pomaže.
|
|
![]() |
|
evi i slikice:
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/orhideje/keiki/64272.aspx - ![]() |
|
![]() |
|
Bok svima, imam tri keikija i zanima me hoće li mi cvasti i kad su spremni za odvajanje od majke(za koliki vremenski period),kada počinje rasti korijenje?
unaprijed hvala. |
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
koliko vidim tvoja orhideja nema ništa osušeno i nema potrebe rezati, da je moja ne bi ništa rezala.......ovo prvi put vidim da tako pušta cvijet, ako ti se da poslikaj je kad se skroz otvori cvijet i pokaži nam.... dobro došla na CIF
|
|
|
|
![]() |
|
Srbislava ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 28 Rujan 2013 Status: Offline Bodovi: 3 |
izvinite ovo je jedini nacin na koji sam umela da stavim slike.. Recite mi da li da je secem i gde ? Hvala unapred!
|
|
![]() |
|
Srbislava ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 28 Rujan 2013 Status: Offline Bodovi: 3 |
![]() |
|
Zdravo svima,trebam vasu pomoc,dobri ljudi :) imam jednu orhidejicu,dobili smo je na poklon,bila je kod mog decka u stanu i nakon cvetanja nije obrezana ili slicno tome,naravno jer on nije znao da treba :) a ni ja :) tako da vec duze vreme pokusavam da joj pomognem..i tako je ona skoro pustila cvetic :) dva cvetica i ja sam bila presrecna,ali nekako izgleda da jos uvek pati,sada sam videla da ona treba da se reze ali ne znam koliko je dobro da to radim sada .. pokusacu da vam postavim sliku da vidite o cemu govorim ..
|
|
![]() |
|
komadek ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2012 Lokacija: koprivnica Status: Offline Bodovi: 40 |
super je
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Patuljasta ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2013 Status: Offline Bodovi: 1 |
Pozdrav
Evo da se i ja predstavim. Ponosna vlasnica 4 phala od prije dva mjeseca. Cvatnja im je pri kraju trenutno, al ima naznake za nove cvijetne stabljike ![]() Sa bijelim phalom malo mućim muku zadnjih tjedan dana, žute joj najdonja dva lista, ne znam od čega. Evo slikica mojih dejica. ![]() ![]() ![]() Moje siroće sa žutim listovima ![]() Dal da joj maknem te listove ili da čekam da se posuše do kraja? |
|
![]() |
|
purple phal ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2013 Status: Offline Bodovi: 7 |
Hvala puno, Mnogo bi mi znacile te informacije, a pogledat cu sta ima na YouTubu, da vidim kako, sta...
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Najpotpunije info imaš na Youtube-u
![]() Ja bi trebala imati negdje pospremljen detaljan opis potrebvog i proceduru, samo što je sve na talijanskom.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
purple phal ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2013 Status: Offline Bodovi: 7 |
I ja sam probala naci na internetu informacije, a jedino sto se svi slazu je da sve mora biti sterilno, a ostali podaci o podlogama su svugdje razliciti. Negdje pise da ide samo agar podloga, negdje da treba jos nesto. Tako da sam zbunjena. Zao mi je zbog neuspjeha, a pretpostavljam da cu i ja tako proci, ali opet zelim pokusati
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
@purple phal, dobro nam došla
![]() Sve informacije koje sam trebala našla sam na net-u, samo što je bilo teško pribavit sve supstance koje su potrebne. Tako surfajuć u potrazi za informacijama, naletila sam na jednu talijansku firmu koja preko ebay-a prodaje sve potrebito u paketu. Kupila sam dva seta, jedan sam odradila ja a drugi je kod jedne drage forumašice, uglavnom, neuspješno je završila ta pustolovina.
Ovdje ti nesmijem dati ime firme koja po uplati šalje set, to ću sutra potražit i poslat ti u privatnoj poruci.
Sretno!
|
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 33> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |