Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Orhideje i mesožderke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Orhideje - generalna tema
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Orhideje - generalna tema

Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 33>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
marx View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 11
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marx Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2013 u 15:59
bok!
nisam sve prelistavala, vjerujem da je bilo ovakvih upita- ugl.dobih orhideju koja se očito na putu do mene lijepo nahladila.djeluje tako da je su pupovi i cvijetići i taj dio stbljike totalno klonuli, za odrezat(ne znam jel se smije rezati).
listovi- vidi se da su poprimili fleke od hladnoće.
ukratko- ima li spasa?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
maximilian View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 23
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maximilian Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2013 u 14:40
Hoću reći da keiki počinje tjerati korijenčić
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maximilian Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Listopad 2013 u 20:19
Hvala pčelica7,no, evo u međuvremenu mi je na jednoj orhideji potjerala mlada grančica,a i 2 bočne na ocvaloj grani(na istoj deji),a na jednoj koju sam u MBM-u  kupio za nevjerojatnih 10 kn također mi se čini da tjera bočna grančica.Tako nadam se bit će nešto cvjetića.
Samo što sam ja radio frku,te su deje mlade i trebaju malo odmora kao i mi ljudi, ne mogu stalno cvjetati.Nadam se da će uskoro i ove druge krenuti.

A evo i keiki čini se počinje tjerati keiki.
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2013 u 13:22
maximilian, tvojim orhidejama očito nešto ne paše kad ti tako dugo nisu pustile cvjetne stapke, a puštaju keiki,  mislim da ih trebaš staviti na mjesto gdje imaju izravno svjetlo, sad je povoljno vrijeme kad puštaju nove cvjetne stapke (uvjet razlika danje i noćne temperature otprilike 6-7st) ...evo kod mene se ovih dana pojavljuju nove stapke, na dvije orhideje izlazi treća a osobito sam sretna jer mi na mini deji isto izlazi stapka, ona je dugo štrajkala

keiki odvoji skupa sa dijelom grančice kad budu imali nekoliko korijenčića dugih oko 5 cm

maximilian dobro došao na CIF
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maximilian Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2013 u 19:02
Evo i slike:
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/orhideje/orhideje/64284.aspx -
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maximilian Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2013 u 18:58
Zna li netko šta trebam napraviti da mi potjeraju nove cvjetne stapke na phalovima.Naime, moje orhideje miruju već mjesecima i nikako da se pojave cvjetići.One normalno rastu i razvijaju se,tjeraju novo korijenje i listove, ali nigdje cvjetića.
Molim za pomoć!
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maximilian Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2013 u 14:29
Na krajevima sa ih posivao rhizoponom 2 za rast korijenja.Da li to pomaže.

Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maximilian Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2013 u 14:26
evi i slikice:
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/orhideje/keiki/64272.aspx -
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maximilian Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2013 u 14:23
Bok svima, imam tri keikija i zanima me hoće li mi cvasti i kad su spremni za odvajanje od majke(za koliki vremenski period),kada počinje rasti korijenje?
unaprijed hvala.

Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2013 u 08:24
Originalno poslano od člana Srbislava Srbislava napisao:

....sada sam videla da ona treba da se reze ali ne znam koliko je dobro da to radim sada ... 

koliko vidim tvoja orhideja nema ništa osušeno i nema potrebe rezati, da je moja ne bi ništa rezala.......ovo prvi put vidim da tako pušta cvijet, ako ti se da poslikaj je kad se skroz otvori cvijet i pokaži nam....
dobro došla na CIF 
Na vrh
Srbislava View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 3
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Srbislava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2013 u 14:51
izvinite ovo je jedini nacin na koji sam umela da stavim slike.. Recite mi da li da je secem i gde  ? Hvala unapred!

Na vrh
Srbislava View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Srbislava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2013 u 14:50
Na vrh
Srbislava View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Srbislava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2013 u 14:20
Zdravo svima,trebam vasu pomoc,dobri ljudi :) imam jednu orhidejicu,dobili smo je na poklon,bila je kod mog decka u stanu i nakon cvetanja nije obrezana ili slicno tome,naravno jer on nije znao da treba :) a ni ja :) tako da vec duze vreme pokusavam da joj pomognem..i tako je ona skoro pustila cvetic :) dva cvetica i ja sam bila presrecna,ali nekako izgleda da jos uvek pati,sada sam videla da ona treba da se reze ali ne znam koliko je dobro da to radim sada .. pokusacu da vam postavim sliku da vidite o cemu govorim .. 
Na vrh
komadek View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 40
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje komadek Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Rujan 2013 u 16:53
super je
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2013 u 19:28
Patuljasta dobrodošla na CIF....lijepe orhideje imašThumbs Up
sve što je suho možeš maknuti, kao i ove žute listove, nema koristi od toga

evo slika jedne moje orhideje
Na vrh
Patuljasta View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Patuljasta Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2013 u 11:10
Pozdrav

Evo da se i ja predstavim. Ponosna vlasnica 4 phala od prije dva mjeseca. Cvatnja im je pri kraju trenutno, al ima naznake za nove cvijetne stabljike Clap.
Sa bijelim phalom malo mućim muku zadnjih tjedan dana, žute joj najdonja dva lista, ne znam od čega.

Evo slikica mojih dejica.

Moje siroće sa žutim listovima

Dal da joj maknem te listove ili da čekam da se posuše do kraja?
Na vrh
purple phal View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 7
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje purple phal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2013 u 13:59
Hvala puno, Mnogo bi mi znacile te informacije, a pogledat cu sta ima na YouTubu, da vidim kako, sta... Smile
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2013 u 23:38
Najpotpunije info imaš na Youtube-uThumbs Up 
Dok sam prekopavala po razno raznim forumima i ja sam bila zbunjena oprečnim informacijama na koje sam naišla.
Ja bi trebala imati negdje pospremljen detaljan opis potrebvog i proceduru, samo što je sve na talijanskom.

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
purple phal View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 7
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje purple phal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2013 u 23:26
I ja sam probala naci na internetu informacije, a jedino sto se svi slazu je da sve mora biti sterilno, a ostali podaci o podlogama su svugdje razliciti. Negdje pise da ide samo agar podloga, negdje da treba jos nesto. Tako da sam zbunjena. Zao mi je zbog neuspjeha, a pretpostavljam da cu i ja tako proci, ali opet zelim pokusati Smile Hvala 
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2013 u 23:21
@purple phal, dobro nam došlaHug

Sve informacije koje sam trebala našla sam na net-u, samo što je bilo teško pribavit sve supstance koje su potrebne. Tako surfajuć u potrazi za informacijama, naletila sam na jednu talijansku firmu koja preko ebay-a prodaje sve potrebito u paketu. Kupila sam dva seta, jedan sam odradila ja a drugi je kod jedne drage forumašice, uglavnom, neuspješno je završila ta pustolovina.
Ovdje ti nesmijem dati ime firme koja po uplati šalje set, to ću sutra potražit i poslat ti u privatnoj poruci.
Sretno!
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 33>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.