Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne lisno dekorativne biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Asparagus - Ukrasne šparoga
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Asparagus - Ukrasne šparoga

Odgovori Odgovori Stranica  <12345 9>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
klaudija8 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 848
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje klaudija8 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2013 u 23:50
evo I mene kod vas -asparaguse volim I lani mi je snijeg smrznuo jednog velikog tako da ih ponovo uzgajam. Imam jedan dobar asparagus meyeri kojeg sam dugi niz godina imala u saksiji I od lani je u zemlji - na njega sam ponosna, pa evo da podijelim par slicica (iako je uzivo jos ljepsi)

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2013 u 23:11
Antonija meni ta vrsta nikad nije cvjetalaCry
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2013 u 17:19
moja sparoga je procvjetala!

ima prekrasne sitne bijele cvjetiće, kao da je omotana čipkom!

jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2013 u 23:41
Da Glikice i jedan visoki drveni štender na kojemu stoji ovaj prekrasan asparagusThumbs Up
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2013 u 23:25
Prekrasan asperagus, a cijela slika me vraća u neka davna doba.....fali još samo jedan starinski muškatl i to je to.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2013 u 20:22
ja imam ovaj

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Prosinac 2012 u 23:42
I ova vrsta asparagusa za mene nepoznata
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2012 u 23:24
Mislim da se ovdje radi o asparagusu mikrokladus.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2012 u 10:15
Natalija, ovaj je mekani, baš nježan. Ne znam kako se točno zove, nisam proučavala po netu.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2012 u 12:41
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

Gledam ove vaše asperaguse i lijepi su mi, netko reče kako su zanemareni u zadnje vrijeme što je šteta, jer to su lijepe i zahvalne biljke, evo moga :

glikice ovaj tvoj mi je novi, baš lijepo izgleda
podsjeća me na našu divlju šparogu - tamne je boje i kratkih listića
jesu bockavi ili meki na dodir? kako se zove?

Na vrh
Ksan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1303
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ksan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2012 u 17:25
Slobodno posij i drži u kući. Jako dugo joj treba da isklija, pa ne odustaj. 
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
Na vrh
slatkica 1977 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 12
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje slatkica 1977 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2012 u 16:59
    Od  ove biljke dobila sam sjeme, ne znam jel ga mogu sad posijati i držati u kući, ili je prerano?? Kad se uopće sije čitala sam negdje da je idealno vrijeme ožujak/travanj??

Hvala!
Na vrh
martab View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 114
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje martab Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2012 u 16:06
predivno izgleda u rosi
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2012 u 12:43
Na vrh
martab View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 114
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje martab Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2012 u 15:19
bila sam uverena da je to iskljucivo sobna biljka,ljepa je
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2012 u 22:10

Asparagus setacus,kupila sam ga na nekom sniženju za 5 kn i presadila, stavila u svijetli sjenoviti dio i liijepo je prihvatio to stanište, narastao je za trećinu u ovako kratkom vremenu, evo slika

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2012 u 23:57
Da pošišaj ga svakako,nećeš ništa pogriješiti!
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2012 u 23:54
Dmirce,moram ti pokazati bebe tvog asparagusa već su lijepo porasle.Nekima su grančice počele stršati,a ja ih lijepo recnula i sad baš lijepo izgleda! Planiram ih još posijati,jer na godinu mislim nešto kombinirati s njima.
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2012 u 23:53
Znam ja to samo kod mene ostanu i iglice zelene pa ga zato nediram ali u proljeće ću tako napraviti.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2012 u 23:52
Nema veze ako su mu grane zelene,a iglice sve otpale,pošišaj ga i vidjet ćeš da će kad istjera biti puno ljepši!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12345 9>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.