Triša piše dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 40> |
Korisnik | |
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nemojte se preplašiti, nije to plimni val -evo mene naglavačke! |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Tako i treba
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Slike moje prašume će stići, ali sutra, jer danas ljudi moji cjeli moj dan izgleda ovako:
![]() Unuci, prijateljica i ja nismo izlazili iz mora - pridružite nam se
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Ja volim prašumu! Idem se naluknuti u dvorišće kak zgleda!
![]() |
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Bolje prašuma nego pustinja. Sjećam se kad sam ja sijala, nešto godina unazad, u specijalne posude i čekala da iznikne pa brižno presađivala. Sve naraslo i procvjetalo ali - korov. Osjemena nije izniklo ni s.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Kako me nije bilo nekoliko dana, jer sam bila u vikendici, ovdje odmah nastane prašuma. Trebalo bi nešto malo prorjediti, jer je stvarno prevelika gužva.Da, kad sam sijala i sadila činilo se prazno, a sada je prepuno, biljke se jadne gužvaju, pa sam jedva i primjetila da je procvala anđeoska trublja. To je kad čovjek nema baš nekog iskustva.
No uspjela sam nešto poslikati, pa ću staviti u Trišino dvorište.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
ines ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Joj Triša daj ne budi tako vrijedna, sad mi je neugodno |
|
nema kruha bez motike
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Odoh i ja
![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Idem brzo u tvoje dvorište vidjeti šta ima novoga!
|
|
![]() |
|
Nekoliko dana ništa ne pišem, što nikako ne znači da ništa ne radim. Osim nekoliko dana koja sam bila u vikendici, svaki dan se u dvorištu nešto radi, što uostalom znate i sami. Čupkala travu, ocvale cvjetove, ponešto presadila, uglavnom ima posla uvijek.
Kako vidim da se pridržavate nekih forumskih pravila, a to znači da u dnevnik samo pišemo što radimo, a ne stavljamo slike, znači da tako moram i ja pa ću slike morati staviti u Trišino dvorište.
Danas sam malo sa škarama rezala travke, napravila jasminu "penjalicu" od žice, jer se jako raširio, pa sam ga i presadila. Frazije sam stavila bliže vratima da ih bolje vidim.
Vruće je pa sam zbrisala u kuću, inače sam počela uređivati pasifloru oko ulaznih vratiju, što nije baš lako jer je strašno gusta.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
ines ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Odmah letim u Franjicinu kopanjicu moljakati.
![]() |
|
![]() |
|
Hvala vam svima, komp zeza pa me nije bilo jučer, ali sad je valjda sve ok.
Ines ako budeš čitala možda ime Franjica još koju kavicu kod sebde što sam joj dala od moje pa da probaš.
Iako kava sigurno raste na poljima, ali kod nas se uzgaja kao sobna biljka.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Triša, ona kućna biljka je neka begonia, imala sam je i više je niii.......sad imam sličnu, inače jako ih volim zbog dekorativnog lista......
|
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Kad buju moje dalije procvale
![]() |
|
![]() |
|
Prekrasno cvijeće, ali mene i dalje zanima ona kava? Gdje si ju nabavila, kako se uzgaja...?
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Dalie su prekrasne, pogotovo visoke.
|
|
![]() |
|
Plantlover ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 544 |
Prekrasan ljiljan
![]() ![]() |
|
Everyone's a winner, we're making our fame
|
|
![]() |
|
Znaju ugodnoiznenadit. Čojek ih otpiše, a oni procvetaju. U mojem slučaju se dogode, koji put i obratna iznenadjenja.
![]() |
|
![]() |
|
Nakon što me nije bilo tri dana, jer sam bila u vikendici i uživala u vrtu i poljoprivredi, promjene u mom dvorištu (mi bi rekli "privratu") odmah su vidljive. Kao prvo sve je cvijeće dehidriralo, pa sam ga jutros dobro zalila.
Bez obzira na sušu iznenadili su me procvali irisi
![]() ![]() Imam dvije vrlo visoke dalie, preko meta, nadala sam se da je jedna bijela, ali izgleda da su ovakve
![]() Ova mlječika je bila već za baciti, stalno se nešto u kući "durila", nije joj dobro pored stakla, niti malo dalje, nekakva čudna. Na kraju sam je doslovce izbacila van u vrtić koji je cjeli dan u hladu i nakon baš kratkog vremena ugodno me iznenadila
![]() Od dalia su mi ipak draži oni manji gramići, pa još crveni
![]() Nadalje klematis pruža svoje krakove, sigurno preko mrežaste konstrukcije i pojavila su se dva pupoljka, znači ponovo će cvjetati.
A u kući je ova ..........(recite ime tko zna) prekrasno krenula i baš sada izgleda jako lijepo.
![]() To bi bilo to ukratko. Procvjetale su mi i kale, ali su nekako jadne, možda dogodine budu ljepše.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
To je kava, prava pravcata kava, ali sam ja pretjerala sa zaljevanjem, pa je ostajalo vode u donjoj posudi i rezultat je užas.
No uspjela sam spasiti nešto, a i ono što je kod Franjice (ako nekom treba), uz dovoljno njege možda preživi.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 40> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |