Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Začinsko i ljekovito bilje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Šipak - divlja ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Šipak - divlja ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 22:59
Nema na čemu, pa tu smo da razmijenimo iskustva!
Šipak se bere kad je jako crven, u pravu si. A koliko dugo ga sušim..... pa nema pravila, to već ovisi o godini (suha ili vlažna), bitno je da je posve lagan i "papirnat" pod prstima. Tada je sigurno suh.
I ja ga ne meljem. Jednostavno ga ostavim u papirnatoj vrećici čitavog, prije kuhanja čaja ga zdrobim.... 
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
eastcoast View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 36
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje eastcoast Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 22:52
Hvala na odgovoru. Koliko dugo ga sušiš ? Da li ga samelješ poslije toga  ili prije sušenja? Koliko sam shvatio šipak se bere kada je žarko crven ?
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 17:42
Ja ga nikada nisam stavljala u pećnicu.... nisam za to ni čula da netko kod nas radi.
Kada ga poberem, poslažem ga na deblji sloj papira ili karton od kutije na nekom zasjenjenom i prozračnom mjestu - propuhu. Uglavnom na tavanu s pokazalo najbolje. Svako par dana ga "promiješam" da se okrene i to je to. 
Možda netko ima neku bolju metodu?
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
eastcoast View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 36
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje eastcoast Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 15:28
Zanima me jedna stvar u svezi čaja od šipka ? Nabasao sam u šumi na stablo šipka, plodovi su još svijetlo crveni, znači da ću još malo pričekati dok ih ne uberem. Zanima me da li se šipak može sušiti bez toga da se stavi u pećnicu kako većina ljudi radi ? Može vlastita iskustva ? Hvala lijepo unaprijed !
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.