Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 326327328329330 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 247
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2013 u 09:50
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

Bravo Cupsica, polako pa sigurno. 

Hvala Smile

Tako je, polako ali sigurno napredujemo. I ponosna sam jako na svoje male klijance Embarrassed

P.S. ja još uvijek blejim u tvoj vrt, stvarno svaka čast... Ljubomorna sam na vas s vrtovima... Moja terasa koliko god velika bila nikada neće imati mogućnosti kakve vi imate sa svojim vrtom. Prekrasan je Smile
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2013 u 11:56

@bebolina, hvala za ID.  Sve je ok kod ID, jedino ima glatko lišće.

Originalno poslano od člana cupsica cupsica napisao:

Kod nas su 4 lijepa klijanca izvađena iz folije i stavljena na toplo... 

Kako izgledaju sukulenti na kraju zime  ako ih preko zime zalijevamo i držimo na toplom ?

Na slici je Adenium obesum Anouk. Slikao sam danas. Obratite pozornost na kaudeks. Nedavno je dignuti iz supstrata. Kada se sljedeću godinu kaudeks  udeblja mislim da će izgledati sasvim pristojno. 

Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2013 u 13:13
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

Kako izgledaju sukulenti na kraju zime  ako ih preko zime zalijevamo i držimo na toplom ?

Pinus, ako će i malo nalikovati na ovaj vaš hip hip hureeeej Big smile
Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2013 u 13:39
A evo i mojih klijanaca Big smile

Prve dvije slike su klijanci posijani 19.09., od 5 komada dobila sam 4 ljepotana... Peti je proklijao, pa propao Confused

Treća slika je sjeme posijano prije 3 dana... Ne vidi se baš dobro, ali svi su proklijali osim ovog zaokruženog crvenim...
Nažalost, ove nisam sijala svakog zasebno, jer sam taman ostala bez plastičnih čašica, a bila sam lijena ići u dućan Confused

Od 8 sjemenki, 7 proklijalo... Ja zadovoljna Big smile

Očito je bila stvar do sjemenki, jer od onih sjemenki koje sam posadila 30.08. nije niti jedan proklijao, a ne radim baš ništa drugačije...
Zato ovo klija ko ludo Smile, pa se nadam da će ostatak, koji sam ostavila za proljeće, biti jednako dobro Smile
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2013 u 15:11
odlično Cupsica, baš mi je drago zbog tebe. Znam kako je to kad si početnik i kad se uhvatiš u koštac sa tako nečim. Ja bih ti samo nešto savjetovala, onu četvoricu malo zagrni supstratom oko korjena da ti budu stabilniji.

Pinus, anouk krasan, od glave do pete.

Imam i ja cvijet, a bome i mahunu:

Uploaded with ImageShack.us
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2013 u 15:34
To onaj moj?
velika gorica
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2013 u 16:13
Yep ! 
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2013 u 17:21
Mislila sam si :) nedavno je jedan otisao u novi dom, imao je kolko mi se cinilo tri para mahuna u tom trenutku :D moji nemaju problema sa oprasivanjem, to je sigurno :))
velika gorica
Na vrh
Dini55 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 151
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dini55 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2013 u 17:52

evo dva kvalitetna linka za sjeme:

http://iemies.drive.com/s/73006080_JQ39B_d5a6/Seeds%20prices%20list%2006.08.pdf%20%20%20%20-%20Rinoa%20Catalogue%20June%202013.pdf%20â??%20seeds - http://iemies.drive.com/s/73006080_JQ39B_d5a6/Seeds%20prices%20list%2006.08.pdf%20%20%20 - Rinoa Catalogue June 2013.pdf – seeds

http://www.koehres-kaktus.de/shop/index.php/cPath/2_576 - koehres-kaktus.de

a ovdje imaš  kvalitetnu ponudu cijepljenih sadnica adeniuma:

http://iemies.drive.com/s/73006087_Mi5zM_ff1f/updated%200602%20grafted%20plant%20catalog.pdf%20%20%20%20 - Rinoa Catalogue June 2013.pdf – grafted plant

Pinus hvala na linkovima! Na ovom prvom linku koji je u pdf obliku ne znam na koji način mogu naručiti sjeme.

Ima li možda jos koji link uz taj link na pdf? Ili možda ja nešto ne kužim.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2013 u 18:02
Kad je moj bio u cvatu, gurnula sam ga u grm origana koji je isto bio u cvatu i bila je najezda pčela na njega. Ko zna, možda se adenium križao sa origanom, pa dobijem neku posve novu biljku ? 
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2013 u 18:33
Originalno poslano od člana Dini55 Dini55 napisao:

Na ovom prvom linku koji je u pdf obliku ne znam na koji način mogu naručiti sjeme.

Ima li možda jos koji link uz taj link na pdf? 

Dini pogledaj ovdje je direktan link:  Mr.  Ko new price list - Adenium seeds.  Potrebni  podaci za kupnju navedeni su na kraju stranice.

Do sada nisam ništa kupio od Mr Ko.  No,  na Adenium Yahoo Groups  glavnina diskusije se već mjesecima od kada ju pratim vodi o Mr Ko , njegovim biljkama i sjemenu. Kao da Tajlanđani i ostali uzgajivači  adeniuma ne postoje. Pretpostavljam da je korektni trgovac a po kvaliteti ne sumnjam da je sam vrh. 

Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2013 u 18:55
Zato sto oni tamo ne kuze uopce koliko tajlandjani,vijetnamci, indijci a u zadnje vrijeme bogme i australci bolje i vise uzgajaju od njih. A to je zato sto su becinom hrpa starceka kojima moderna komunikacija nije jaca strana. Veliki i najbolji uzgajivaci uopce ne sudjeluju tamo pa ovi misle da ih ni nema. Ajd Rinoa se javi tu i tamo jer su ju nesto prozivali za boje cvjetova.
velika gorica
Na vrh
Dini55 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dini55 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2013 u 19:02
Hvala, našao sam na dnu link koji vodi na ebay, pa mi je sada lakše :) Sutra cu vjerojatno naručiti.

Imaš li možda koji savjet koji da uzmem za početak? :)
Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2013 u 19:12
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

odlično Cupsica, baš mi je drago zbog tebe. Znam kako je to kad si početnik i kad se uhvatiš u koštac sa tako nečim. Ja bih ti samo nešto savjetovala, onu četvoricu malo zagrni supstratom oko korjena da ti budu stabilniji.

Zagrnuti Big smile
Ja, kao poslušni školarac, sve savjete odmah poslušam Smile

Dini55, Rinoa ti je super, od nje si sjeme naruči... Smile
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2013 u 19:43
Originalno poslano od člana Dini55 Dini55 napisao:

Imaš li možda koji savjet koji da uzmem za početak? 

Dini,  neki pametan savjet ti ne mogu dati,  to je ipak stvar ukusa.   No kad već pitaš uzeo bi neki hibrid sa malim cvijetom. Čitam  da većina hibrida ne može „držati“ veliki dupli ili trostruki cvijet.  Cvijet se odmah objesi  slično kao kod narcisa i kratko traje. Meni to nije lijepo ali kažem čisto stvar ukusa.

Iskreno, hibridi me više ne zanimaju. Imam ih za sada dosta (3 roza, 1 bijeli i 2 crvena). No na proljeće bi htio sijati još nekoliko osnovnih vrsta adeniuma koje za sada još nemam:  multiflorum, crispum, oleifolium i boehmianum.  Ako netko zna gdje mogu nabaviti sjeme tih adeniuma bilo bi to super. Tongue

Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2013 u 21:35

[QUOTE=Dini55]

Iskreno, hibridi me više ne zanimaju. Imam ih za sada dosta (3 roza, 1 bijeli i 2 crvena). No na proljeće bi htio sijati još nekoliko osnovnih vrsta adeniuma koje za sada još nemam:  multiflorum, crispum, oleifolium i boehmianum.  Ako netko zna gdje mogu nabaviti sjeme tih adeniuma bilo bi to super. Tongue

Pinus:

Crispum:
 http://www.ebay.com/itm/Adenium-Obesum-Crispum-Fresh-Viable-50-Seeds-/281152165803?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4175f997ab

Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2013 u 21:37
Ili ako želiš pričekaj da meni stigne to sjemenje, naručila sam ga prije tjedan dana, pa ti dam pola... Što ću sa 50 sjemenki...
Na vrh
Narnia View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 79
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Narnia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2013 u 21:53
Poslednji cvetovi ove sezone
http://shack.com/i/1n2muzj - Uploaded with http://shack.com - ImageShack.com
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2013 u 22:25
Krasan je.
Na vrh
Dini55 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dini55 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2013 u 00:18
Cupsica, to bi bilo idealno! I jos bolje krace cu cekati :).

Slazem se s Glikicom, krasan cvijet!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 326327328329330 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,484 sekundi.