Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 328329330331332 407> |
Korisnik | |
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() nije ih tesko dobiti da ovako rastu, samo pazis da se ne izduzuju, arabicum mora biti kompaktan. ovakvi su mi glavni orijentir: ![]() a od ovog mi se kosa dize na glavi :O ![]() |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
moras odrezati do bijeloga, i to steriliziraj noz izmedju svakog reza,i onda steriliziraj jos rez nakon sto dodjes do bijelog... onda namazi sa kojim vec zastitnim sredstvom hoces i ostavi ga da se susi... nema tu puno vise sto se moze napraviti. ali bolje je odrezati vise na pocetku nego da ti je zao i onda infekcija samo krene dalje..
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Ma rezala sam ga, nemam ja tu baš milosti. Rez je bio bijel, za dva dana potamnio. Sad sam ga bome dobrano otpilila opet, treći puta, valjda je sad dosta.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Dini55 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2013 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 151 |
Glikica, drzim fige da taj adenium ne propadne.
Citao sam o NPK 15 15 15 gnojivima, jesu li to ta uravnotežena gnojiva? I kako se to dozira? Pokusavam prije nego sto posadim adenium pohvatati konce da mi adenium ne bude kao štap ![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Na abmalaži ti uvijek piše uputa za doziranje, no ti možeš i to korigirati, ovisi što želiš.
Čitaj ovu temu, sve ti piše. Ja stalno iznova čitam, iako već sve znam. Ali, teorija je jedno, a praksa drugo. Najbolje učiš kad to dvoje spojiš.
|
|
|
|
![]() |
|
rez ti mora potamniti! ne znaci da truli, nego nece nikad ostat bijel. sa vremenom cak i pocrni (sa dosta vremena), ali to nije gnjecavo niti trulo. svaki put kad ga rezes ponovo mora proci cijeli period susenja. dini, pogledaj malo unazad, pricalo se milijun puta o gnojivima. kao sto rece G, teorija je jedno a praksa drugo, probaj pa vidi, tu ljudi koriste razlicite metode.
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Dini55, prije nekoliko dana sam ja gnjavila u vezi gnojiva i kako se dozire jer upute mi nisu jasne. Vrati se par stranica iza, Pinus mi je tu dosta pomogao.
Pohvale za krasne biljčice. Pinus, zbilja im čuda radiš, svaka čast!!!! Pohvale i svima, kakvi god bili ipak su posebni ![]() Vrijeme nam ne ide na ruku, ima malo sunca al bojim se da će uskoro u mirovanje. Kod mene su s paljenjem grijanja odmah i posude s vodom stavljene da im vlaži zrak da se listići ne isušuju. |
|
![]() |
|
koliko je ta vlaga zaista potrebna ?
|
|
|
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Glikica, ne znam. Prošle zime dosta su se sušili listovi na vrhovima (adeniumi stoje na polici iznad radijatora), nakon što sam na svaki radijator stavila zdjelicu vode to je naglo prestalo i na većini adeniuma su opstali listovi tokom zime. Pretpostavljam radi suhog zraka.
Sad mislim poduplat vodu jer su neki veliki. |
|
![]() |
|
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
Mi se samo malo hvalimo da nakon svog onog jada i kukanja imamo 15 bebolina adeniuma
![]() 14 iz vlastitog uzgoja ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Dini55 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2013 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 151 |
Znači samo čitanje i čitanje. Pročitao sam prve stranice vec odavno, a čini se da bi trebao krenuti od 250-e
![]() Cupsica, sretno sa sijancima! ![]() |
|
![]() |
|
Vjerujem da ćete vidjeti koliko mi ovaj tjera novih grančica i to dolje nisko, iz "stabla", a ništa mu nisam radila:
Uploaded with ImageShack.us Osim ovoga, po svim starim granama, također dosta nisko, baca puno novih grančica iz lisnih pazuha. Kako mi se čini ima namjeru još se zgusnuti. Ne preostaje mi ništa drugo nego pratiti njegov tempo i nastaviti ga zalijevati i prihranjivati. |
|
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Bravo
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Belina, hvala !
Nego da pitam: pokazala sam onog što je počeo truniti, sad je odrezan još više; kad se osuši, kako ga saditi i kako dalje tretirati ?
|
|
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Kad se dobro osuši rez posadi ga u suhi supstrat isto kao kaktuse, zalijevanje zaboravi dok ne izbaci nove korijenčiće na kalusu |
|
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
Bebolina, prekrasni su ti!!!
u mbm-u reznice crvenog adeniuma puni pupova i ponekim otvorenim cvijetom 48kn. Ovo je bio moj prvi susret s cvijetom adeniuma uzivo :))))) Nisam ga uzela jer ga nemam gdje odvojit u karantenu od svojih. |
|
![]() |
|
Evo mene opet sa mojim problemom: dakle, danas sam napravila supstrat, možda ima 5-10 % zemlje, sve ostalo je anorgansko. Posadila sam mog odrezanog, i samo malo mu pošpricala listiće.
I sad ? Na toplo , pretpostavljam. Mrak ili svjetlo ? Kako i kad ću znati da je krenuo ? Kad i kako sa vodom- vlagom uopće ?
|
|
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Nisi mu uopće trebala špricati listiće. No, mislim da mu to
neće naštetiti. Jesi li ga odozdo naprašila prahom za zakorjenjivanje? Ako ga nemaš, dobro bi došao med. Drži ga tako da mu odozdo dolazi toplina, primjerice na ruteru ili monitoru. Ako je još k tome na svjetlu, tim bolje. A vode mu daj otprilike čajnu žličicu na tjedan. Ja sam tako dvojicu spasila, jednog čak dva puta. On je sada već veliki dečko, no ovaj drugi je - hm... picmoljak! Od dvadesetak cm visoke biljke ostalo mi je svega tri do četiri cm gornjeg dijela, ali eno ga - tjera nove listiće. Netko bi rekao da ne vrijedi tolikog truda, ali ja sam tvrdoglava i nastojim ga spasiti pod svaku cijenu. |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Jučer sam opet imala veliko presađivanje pa sam našla još dvojicu pod kojima je bila plastika - ispod jednog čašica, ispod drugog pločica. Evo kako im se razvio korijen.
Ovaj je sjedio na čašici. ![]() Ispod ovoga je bila pločica i korijen mu se krasno raširio. Nadam se da će se tako u proljeće i grane raširiti. ![]() Čašicu sam maknula, a pločicu ostavila, baš me zanima što će se dalje događati. |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 328329330331332 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |