Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7576777879 407>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Dini55 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Status: Offline
Bodovi: 151
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dini55 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2013 u 01:09
Bebolina mi je poslala sjeme, zahvaljujem joj se ovdje još jednom, do srijede bi trebalo biti kod mene. Čak me ''ponuda'' čekala desetak dana ali zbog pravila foruma nisam mogao vidjeti privatne poruke prije 70 postova.

Tek sada krecu one slatke muke. Pretpostavljam da bi ih trebao odmah posijati zbog klijavosti ali sada baš nema sunca i strah me da se ne izduže. Držao bi ih na prozoru u dnevnom zbog temperature na kojem ima sunca (kad ga ima ) od jutra pa do nekih 2-3 popodne. Nadam se da je to dovoljno da se ne izduže?

Za početak ide sađenje, što je pametnije, svaki posebno ili sve skupa? Sadio bi ih u običnu jeftinu zemlju za cvijeće koju imam doma i perlitom u omjeru 50/50.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2013 u 22:25
Ja svoje ne prihranjujem već gotovo mjesec dana. Malci su na toplom i svijetlom mjestu, njih samo rjeđe zalijevam, a velike, tj. prošlogodišnje sijance (koji uopće nisu cvali) stavila sam na stubište sa slabim osvjetljenjem, vode dobiju na žličicu jednom u dva tjedna i tjeram ih na spavanje. Možda im je to potrebno da bi dogodine procvali. Tu i tamo poneki odbaci koji listić, ali još uvijek se lijepo zelene.
Najnaprednije ovogodišnje sijance jučer sam presadila u oooogromne tegle, one grobljanske, složila im supstrat od 1/3 sitnijeg glinopora, 1/3 perlita i 1/3 Glistala. Zasad su u stanu, no uskoro će i oni na stubište - na spavanje. S prihranom ću početi tek u ožujku kad ih imam namjeru preseliti u topao i svijetao prostor zbog laganog buđenja.
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2013 u 21:46
Ja i dalje hranim sve moje, oni i dalje rastu. Ako koji odluči ići pajkiti, ostavit ću ga na miru. Zaa sada svi i dalje po malo rastu.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2013 u 21:27
Andina, odlično to tebi ide Thumbs Up ovaj prvi mi izgleda kao da kleči Smile bit će zanimljivo pratit daljnji razvoj.

Glikica, držim fige da se biljčica oporavi Thumbs Up

Onaj moj kojem se smežurao caudex nakon presađivanja jučer je došao sebi i opet je lijepi obli. Trebalo mu je čak mjesec i pol dana, možda i više...

Pretpostavljam da ste prestali s gnojidbom???
Prihranjujem samo malce, ostale više ne. 

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2013 u 20:39
Andina, ovaj drugi ti je super. Ostavi pločicu ispod njega, bit će odličan na proljeće za podizanje !
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2013 u 20:36
Namazala sam ga medom, strpala u suhi supstrat, pošpricala listove koje sam sve popreko orezala, držim ga na mlakom radijatoru.....
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2013 u 20:35
Jučer sam opet imala veliko presađivanje pa sam našla još dvojicu pod kojima je bila plastika - ispod jednog čašica, ispod drugog pločica. Evo kako im se razvio korijen.
Ovaj je sjedio na čašici.

Ispod ovoga je bila pločica i korijen mu se krasno raširio. Nadam se da će se tako u proljeće i grane raširiti.

Čašicu sam maknula, a pločicu ostavila, baš me zanima što će se dalje događati.
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2013 u 20:15

Nisi mu uopće trebala špricati listiće. No, mislim da mu to neće naštetiti. Jesi li ga odozdo naprašila prahom za zakorjenjivanje? Ako ga nemaš, dobro bi došao med. Drži ga tako da mu odozdo dolazi toplina, primjerice na ruteru ili monitoru. Ako je još k tome na svjetlu, tim bolje. A vode mu daj otprilike čajnu žličicu na tjedan. Ja sam tako dvojicu spasila, jednog čak dva puta. On je sada već veliki dečko, no ovaj drugi je - hm... picmoljak! Od dvadesetak cm visoke biljke ostalo mi je svega tri do četiri cm gornjeg dijela, ali eno ga - tjera nove listiće. Netko bi rekao da ne vrijedi tolikog truda, ali ja sam tvrdoglava i nastojim ga spasiti pod svaku cijenu. Wink Sad su u školi pa ih ne mogu slikati, sličica stiže u srijedu.

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2013 u 16:22
Evo mene opet sa mojim problemom: dakle, danas sam napravila supstrat, možda ima 5-10 % zemlje, sve ostalo je anorgansko. Posadila sam mog odrezanog, i samo malo mu pošpricala listiće. 
I sad ? Na toplo , pretpostavljam. Mrak ili svjetlo ? Kako i kad ću znati da je krenuo ? Kad i kako sa vodom- vlagom uopće ?
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 09:54
Bebolina, prekrasni su ti!!!
u mbm-u reznice crvenog adeniuma puni pupova i ponekim otvorenim cvijetom 48kn. Ovo je bio moj prvi susret s cvijetom adeniuma uzivo :)))))
Nisam ga uzela jer ga nemam gdje odvojit u karantenu od svojih.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 00:33
Posljednji cvjetići za ovu godinu

Poppy

puca po šavovima LOL

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 00:30
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

Belina, hvala !

Nego da pitam: pokazala sam onog što je počeo truniti, sad je odrezan još više; kad se osuši, kako ga saditi i kako dalje tretirati ?

Kad se dobro osuši rez posadi ga u suhi supstrat isto kao kaktuse, zalijevanje zaboravi dok ne izbaci nove korijenčiće na kalusu
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2013 u 17:23
Belina, hvala !

Nego da pitam: pokazala sam onog što je počeo truniti, sad je odrezan još više; kad se osuši, kako ga saditi i kako dalje tretirati ?
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2013 u 15:09
BravoClapGlikica!
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2013 u 11:18
Vjerujem da ćete vidjeti koliko mi ovaj tjera novih grančica i to dolje nisko, iz "stabla", a ništa mu nisam radila:

Uploaded with ImageShack.us

Osim ovoga, po svim starim granama, također dosta nisko, baca puno novih grančica iz lisnih pazuha. Kako mi se čini ima namjeru još se zgusnuti. Ne preostaje mi ništa drugo nego pratiti njegov tempo i nastaviti ga zalijevati i prihranjivati.

Na vrh
Dini55 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 151
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dini55 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2013 u 10:21
Znači samo čitanje i čitanje. Pročitao sam prve stranice vec odavno, a čini se da bi trebao krenuti od 250-e

Cupsica, sretno sa sijancima!
Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 247
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Listopad 2013 u 23:11
Mi se samo malo hvalimo da nakon svog onog jada i kukanja imamo 15 bebolina adeniuma Big smile
14 iz vlastitog uzgoja LOL i onaj jedan mališa kupovni... I baš smo si sretni Wink

Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Listopad 2013 u 21:46
Glikica, ne znam. Prošle zime dosta su se sušili listovi na vrhovima (adeniumi stoje na polici iznad radijatora), nakon što sam na svaki radijator stavila zdjelicu vode to je naglo prestalo i na većini adeniuma su opstali listovi tokom zime. Pretpostavljam radi suhog zraka. 
Sad mislim poduplat vodu jer su neki veliki. 

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Listopad 2013 u 20:13
koliko je ta vlaga zaista potrebna ?
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Listopad 2013 u 19:56
Dini55, prije nekoliko dana sam ja gnjavila u vezi gnojiva i kako se dozire jer upute mi nisu jasne. Vrati se par stranica iza, Pinus mi je tu dosta pomogao.
Pohvale za krasne biljčice. Pinus, zbilja im čuda radiš, svaka čast!!!!
Pohvale i svima, kakvi god bili ipak su posebni Wink
Vrijeme nam ne ide na ruku, ima malo sunca al bojim se da će uskoro u mirovanje.
Kod mene su s paljenjem grijanja odmah i posude s vodom stavljene da im vlaži zrak da se listići ne isušuju.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7576777879 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,438 sekundi.