Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7273747576 407> |
Korisnik | |
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lijepi su vam adeniumi,ali,ali meni ipak fale Pinusovi,gdje na je nestao?
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Ja bih onaj bijeli, meni se sviđa.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Wolfsbane, baš su divni
![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
neka ih samo puca.bar su ti prozori rascvijetani
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
puklo ih cvjetanje, bas su blesavi :D
![]() skroz bijeli sijanac ![]() drugi prozor ![]() |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
Moji su u stakleniku pod sijalicom, pa se nekako nadam da ću im barem malo uspjeti simulirati toplije vrijeme
![]() Primjetila sam i grešku kod sađenja svojih... Supstrat mi nije dovoljno propusan. To nisam primjetila dok nisu bili pod sijalicom, jer sam ih onda zaljevala svakih 3-4 dana. Nije baš bilo toplo i nije bilo potrebe da ih natapam. Pod sijalicom vidim da sam prvi supstrat dobro izmješala, jer ujutro zalijem malce upalim sijalicu i drugo jutro je on sasvim suh i raspucao. Drugi put kad sam sijala nisam napravila dobar omjer i tom supstratu treba 2 dana. Načitala sam se ovdje o truleži i kako lako istrunu, pa rađe čekam da se supstrat skroz osuši. Sad čekam da malo porastu, pa ću ih presaditi u bolji supstrat - propusniji. |
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
je dobar je samo da opstane da se ne muči. da nam je barem mjesec dana vrućine kako bi nam rasli...
moji su danas bili vani na sunčanju. kad god je sunce i toplo idu van. i ako nema sunca a toplo je isto idu van na zrak.
|
|
![]() |
|
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
Hvala ti
![]() Meni je ovaj savijeni ustvari jako poseban i bilo bi mi baš fora da takav ostane ![]() |
|
![]() |
|
Prihranjujuem od kad su dobili 2 para listića. Arabicume od prvog para listića.
Arabicumi duplo ako ne i više sporije rastu. Ne znam dal je to tako.
ovaj se ipak po malo uzdiže al mislim da ipak neće biti uspravan. sporo, sporo raste...
ovako je bio, nisam sigurna al u 9 mjesecu sam stavljala slike.
a ovako je danas. Ovaj do lijevi se muči, dat ću mu još malo vremena.....
|
|
![]() |
|
A jel ih već prihranjuješ ili još ne?
![]() |
|
![]() |
|
Glikica, cupsica hvala!!
Glikica, taj prvi u "kadru" skroz svijetlo zeleni bi trebao biti crveno crni cvijet. Ti malici su još jarko crveni, žuto rozi i nekakav šatirani rozo bijeli. Ne znam točne nazive jer sam ih pod tim kupovala. A kakvi budu ispali...
Veliki su mi uglavnom mix sjemenja pa sam zato pitala dal se možda može prepoznati po listu.
Ovi malci su sijani mislim 24.8. i tad je baš ono počela kiša i promjenjivo vrijeme pa im je trebalo malo duži boravak pod folijom.
|
|
![]() |
|
Marsha prekrasni su ti malci
![]() Koliko su stari ovi malci na prve dvije slike? |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Marsha, malci su ti jako dobri, većina ih je baš debeljuškasta. Na drugoj slici ti je onaj prvi u "kadru" skroz svijetlo zeleni, mogao bi biti bijeli.
Kad si ih sijala ?
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Dini55 kako ide?
![]() Jel sjeme posijano? Jel niknulo? ![]() |
|
![]() |
|
Svjetliji listovi i stabljika upućuju na svjetliju boju cvijeta, ali koju boju točno, nije moguće znati.
|
|
|
|
![]() |
|
Dini55 i Cupsica, baš je lijepo vidjet vas kako se veselite
![]() jedno pitanje za znalce: da li znate prepoznati po listu koja bi boja cvijeta mogla biti?? |
|
![]() |
|
Svi malci su od danas u stakleniku s umjetnom rasvjetom...
Iako su dobro napredovali i ovako, baš me zanima kako će sada napredovati ( i da li će)... Pitanjce ![]() Kada mogu ovom najvećem odrezati vrh, tako da se malo razgrana... Jel još premlad ili? ![]() |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Malci su preslatki !
Dini sretno sa sijanjem !
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7273747576 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |