Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 184185186187188 282>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Status: Offline
Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2013 u 20:49
Originalno poslano od člana ajama ajama napisao:

slavice dopada mi se ova ideja s drvenim štapićima.to je spojeno korisno s korisnim,možda bude novih grmića
to su ideje koje sama otkrivam.jedne godine sam označila gdje su lukovice grančicama budleje, na proljeće neke od njih-prolistale.sada tako radim gdje god posadim lukovice.puno bolje se zakorjenjuju pod bocom ali i od ovih poneka uspije.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
blue sky View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje blue sky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2013 u 20:49
Originalno poslano od člana SlavujVk SlavujVk napisao:

Originalno poslano od člana Smail Smail napisao:

Sviđa mi se ova tvoja komparacija iste gredice u različito godišnje doba, svaka varijanta je prekrasna.smile79
Smail, hvala ti!
To što se vidi na slikama je za mene vrt, uvijek se nešto događa, svaki dan je drugačiji, uvijek je makar jedna biljka dežurna ljepotica.
mislim da je to san svakog zaljubljenika u biljke i prirodu ,pa tako i moj i naravno to je proces koji traje mogu reći da i to ima nekakoga čara uvjek oko zapne za nekakvu ljepoticu ili ljepotana tako da uvjek ima dodatnih želja koje uljepšavaju naša godišnja doba a i godine...a ti si dobrano uljepšala svoje godinesmile169
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2013 u 20:45
Originalno poslano od člana LeoNata LeoNata napisao:

Hej draga moja,stalno proletim,al nemam uvijek vremena za ostaviti porukicu,samo udahnem i idem dalje za poslom.
Super ideja ovo sa lukovicama i reznicama-ugodno s korisnim,reklo bi se (označi koju i s vajgelom,pa salji na proljeće ;) )
Super linija! :)
Pusa
za vajgelu ne brini.
a uz liniju si mogla pohvaliti i krojačicu
Na vrh
sarajka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3644
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sarajka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2013 u 19:53
e pa draga samo izvoli,Sarajevo nije daleko a vrt je tu samo nije baš raskošan kao tvoj,ali nema veze važno je da skupa uživamoHug
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2013 u 11:10
slavice dopada mi se ova ideja s drvenim štapićima.to je spojeno korisno s korisnim,možda bude novih grmića
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
LeoNata View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 278
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje LeoNata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2013 u 08:46
Hej draga moja,stalno proletim,al nemam uvijek vremena za ostaviti porukicu,samo udahnem i idem dalje za poslom.
Super ideja ovo sa lukovicama i reznicama-ugodno s korisnim,reklo bi se (označi koju i s vajgelom,pa salji na proljeće ;) )
Super linija! :)
Pusa
...budi u miru sa Bogom, bez obzira kako Ga zamišljaš, i bez obzira čemu težiš u bučnom komešanju života, zadrži mir u svojoj duši... ovo je ipak divan svijet, teži da budeš sretan...
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2013 u 07:37

Ako želite uživati u prelijepim bojama proljetnih lukovica, a želite izbjeći prazninu koja ostaje nakon njihovog kratkotrajnog cvjetanja, posadite ih oko trajnica čiji se nadzemni dio tokom zime osuši.
Da bi se lukovice razmnožile, listovi im se ne smiju orezati jer hrane korjen koji će stvoriti mnoštvo novih lukovica.
Vremenom listovi požute i ne izgledaju lijepo na gredici.
Zbog toga ih sadimo oko trajnica koje će ih pokriti i omogučiti im da ostvare svoj prirodni ciklus.
Nakon što im požute listovi i lagano se daju izvuči iz zemlje, možete ih povaditi i u listopadu ponovno posaditi.
Mjesto gdje sam posadila lukovice, obilježim drvenastim reznicama grmova.Poneka se do iduće godine i ukorijeni.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2013 u 00:13
Originalno poslano od člana sarajka sarajka napisao:

šta reči,preprekrasno,divne su ti gredice i kombinacije,kod mene je haotično stanje u cvjetnjacima,jednostavno nemam reda,ali zato uživam šetkajući po tvom vrtusmile79
hvala ti sarajka!
ja bih jako voljela prošetati kroz tvoj cvjetnjak i uživati u pogledu kakav ti imaš!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2013 u 00:08
Originalno poslano od člana dadinica dadinica napisao:

Kod tebe je i jesensko izdanje vrta lijepo, šareno, bogato..... ali ja bih ipak nazad ljeto. 
Ne volim ove kišne dane....

Lijep je taj visoki bijeli aster. Znaš li da mu ovdje kažu "zimski šlajer"?
i ja bih ljeto!
ali ne smijemo biti sebični, moramo pošteno podijeliti ovo naše sunce, neka malo i druge ugrije.
I biljke se moraju malo odmoriti i skupiti snagu za nova cvjetna proljeća.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2013 u 00:01
Originalno poslano od člana miska miska napisao:

Savrsen preobrazaj tvojih gredica kroz godisnja doba!Prvo mjesto na kojem odmorim oci i napunim baterije pa tek onda krenem dalje,uskoro se opet vratim ko leptir opijen bojama i mirisom slasnog cvijecasmile79<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">
znam ja,draga moja, da si ti često kod mene i da leptiri vole cvijeće, i da se vračaju tamo gdje ga ima najviše.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2013 u 23:47
Originalno poslano od člana Anastazija_ Anastazija_ napisao:

Prekrasno !
I opet sam šetala i uživala  Clap , prava si majstorica !
Izgled vrta kao i gazdarice - savršeno !

drag si ti meni gost, draga Anastazija.
A za komentare ti mogu samo puno zahvaliti!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2013 u 23:44
Originalno poslano od člana Smail Smail napisao:

Sviđa mi se ova tvoja komparacija iste gredice u različito godišnje doba, svaka varijanta je prekrasna.smile79
Smail, hvala ti!
To što se vidi na slikama je za mene vrt, uvijek se nešto događa, svaki dan je drugačiji, uvijek je makar jedna biljka dežurna ljepotica.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2013 u 23:36
Originalno poslano od člana Leona31 Leona31 napisao:

Usporedjivala prvu i drugu,drugu i tecu ,prvu i poslednju ..kako je vreme prolazilo jedne cvetale druge precvetavale ...na pocetku klupa za sedenje ili stolica,na sledecoj se nazire posle gledam jel to isto ona gredica,nema klupeLOL,jeste ..svaka ima svoju lepotu stvarno kolorit boja je prelep slozila si ti to onako pravo,ali za mene,koliko god ne volim jesen,ova poslednja mi je nekako najpotpunija najlepsa...

posljednja slika je krešendo u mojoj cvjetnoj pjesmi.
a krešendo često znači kraj.
uskoro ćemo započeti novu pjesmu, nadam se još ljepšu !
Leona
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2013 u 23:29
monstera

Pustolovka

vrijedne povrtlarice, dobro mi došle u vrt!
drago mi je da vam je lijepo među mojim cvijećem i hvala za komentare!
Na vrh
sarajka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3644
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sarajka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2013 u 20:51
šta reči,preprekrasno,divne su ti gredice i kombinacije,kod mene je haotično stanje u cvjetnjacima,jednostavno nemam reda,ali zato uživam šetkajući po tvom vrtusmile79
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2013 u 20:41
Kod tebe je i jesensko izdanje vrta lijepo, šareno, bogato..... ali ja bih ipak nazad ljeto. 
Ne volim ove kišne dane....

Lijep je taj visoki bijeli aster. Znaš li da mu ovdje kažu "zimski šlajer"?
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2013 u 19:33
Savrsen preobrazaj tvojih gredica kroz godisnja doba!Prvo mjesto na kojem odmorim oci i napunim baterije pa tek onda krenem dalje,uskoro se opet vratim ko leptir opijen bojama i mirisom slasnog cvijecasmile79
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2013 u 13:50

Prekrasno !
I opet sam šetala i uživala  Clap , prava si majstorica !
Izgled vrta kao i gazdarice - savršeno !

U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2013 u 12:41
Zadnja biljka koja počinje cvijetati-VISOKI ASTER

Neke biljke koje nisu dobile priliku

Jesenje boje prosenjaka...

...i sadnja lukovica ispod njegovih vlati

Krompirko ide na spavanje...

... i ostavlja prazninu

Još jedan pogled na vrt

i biljke koje će prve procvjetati-ZIMSKI JASMIN

Ovako su izgledali u snježoj mećavi-ZIMSKI JASMIN

KUKURIJEK

Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2345
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2013 u 12:36
Zadržite samo vesele prijatelje.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 184185186187188 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,531 sekundi.