Dracena - Zmajevac |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2627282930 34> |
Korisnik | |
Teehee(R) ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 32 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mislim da nema vise. Ja sam uzeo svoju u subotu ujutro, u Getrou u Sesvetama,za 36 kuna - dobijes dvije stabiljke, veca i manju sa po tri izdanka. U nedjelju ujutro sam vidio da je ostalo 3-4 komada..probrane su ostale...ali kako su se one rascistile, tako su se pojavili oni cudni mali fikusi, sto ga sade kao bonsai (microc-nesto), za 40 kuna. Preko tjedna ne mogu ici, ali ako opet bude kakva akcija u subotu, javim ujutro cijene i vrste. |
|
Sesvete/Zagreb
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
batata ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 02 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 70 |
moja dracenica vec uživa bez kesice
hvala, budem stavila sliku kasnije danas, krepala mi je baterija na fotiću... pa dok se to napuni ... |
|
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Bok batata pa vrećicu, kad si koristila tu metodu, možeš skinuti tu nakon tjedan-dva... no šta se tiče nametnika na drugoj draceni... možeš li ih uslikati i staviti tu sliku? |
|
![]() |
|
batata ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 02 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 70 |
lijepo je čuti da se lako zakorjenjuje
![]() ja sam bila zabrinuta jer mi je cijela biljka bila u lošem stanju ali odrezani dio baš lijepo izgleda, vjerujem da će uspjeti!! jel to znači da joj mogu skinut kesicu? hvala |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Batata,veliš da se "još drži".Znači živa je,kad si je zapelcala?
Ne znam kako se"po knjigama" pelca ali ja sam svoje samo odrezala i posadila u zemlju.Zaljevala,ne da bude mokro ali održavala vlažnim zemlju i sve su se primile.Iz mog iskustva,dracene se lako zakorjenjuju.
|
|
![]() |
|
jedna biljka, a toliko problema...
koliko otprilike treba draceni marginati (zmajevac) da se zakorjeni?? moja je živjela prekrasno 8 godina i onda su joj se odjednom počeli sušiti listovi, i izgubila je živahnost... Presadila sam je i jos je bila u lošem stanju. Onda sam odlucila probat zakorjenit i još se drži grančica ![]() ![]() I ima još problema, ovu matičnu biljku sam zasadila sad vani dok je toplo i vidi se poboljšanje, iz odrezanog vrha sad izlaze novi izboji! Samo što po njoj idu nekakvi mali žuti nametnici... Jel ima itko iskustva s time?? inače, ovo što sam vidjela od slika je prekrasno!! ![]() |
|
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
I ostale????
Pa kolko je tih biljčica tamo bilo? ima li ih još? i pošto??
![]() da napravimo odmah hitnu akciju spašavanje ljepih biljkica
![]() |
|
![]() |
|
Teehee(R) ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 32 |
I meni se cini da je tako bila skladistena, kad su sve imale te tockice...no zato je i bila tako jeftina.
Stavio sam ju na mjesto gdje i ostale dracene dobro rastu, pa mi preostaje samo cekati. :) |
|
Sesvete/Zagreb
|
|
![]() |
|
Hmmmm te točkice se znaju pojaviti od prevlažne zemlje, ali onda najčešće vene cijeli list od vrha, kada je pre dugo bez vode, kad je biljčica bila na propuhu i velikim promjenama temperature ili kad ih se ostavi da se krčkaju na jakom suncu....
to mogu biti razlozi...
znam da ih je puno i hmmm znače i ne znače ovako...
Najbolje je da sada nađeš dobru lokaciju za biljčicu i promatraš kroz koji dan kako se ponaša... ako se te mrlje po listovima dalje šire onda je frka, a ako ostanu ovako dulje vrijeme znači da su je skladištili kao i vreće sa krumpirom...
![]() |
|
![]() |
|
Evo mene opet, ali sa drugom biljkom, i drugim problemom.
Kupio sam ovu dracenu (nisam slao cijelu sliku, da ne gusim forum, al mislim da cete skuziti koja je) u Getrou na rasprodaji. Sve biljke su imale ove smedje tockice na listovima.. Sto je to, i ima li razloga za zabrinutost? ![]() ![]() |
|
Sesvete/Zagreb
|
|
![]() |
|
Onda neće biti nikakve frke
![]() samo budno pazi, pogledaš iz dana u dan kako napreduju i diviš se biljčicama
![]() dok je jedina promjena da bacaju nove listiće sve je super
i nemoj zaboraviti pohvalit nam se slikicom
![]() |
|
![]() |
|
cvjetoljubac ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 29 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 152 |
trudim se ne previše zaljevati, više ih špricam onako sve skupa, što kaktusićima i krasulici odgovara, te oko dracene onako malo više da ne dopire do njih, razmišljala sam već o tome, a za sada im odgovara, pa ću vidjeti s vremenom hoće li se šta komplicirati.
|
|
![]() |
|
Hmmmm mislim da će ti se prije uvrijediti krasule i kaktusići zbog viška vode...
ipak dracena traži više i češće vodu od kaktusa....
|
|
![]() |
|
cvjetoljubac ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 29 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 152 |
ja sam svoju dracenu posadila u žardinjeru sa manjim cvjetićima, pelceri crassule, kaktusići, aeonium, hoće li joj biti dobro, zapravo je i ona još mala, mala, za sada se još nije počela ljutiti, valjda ni neće????
|
|
![]() |
|
Odrezao sam samo jednu sadnicu, a na maticnoj stabiljci ostavio izdanak od dva tri cm...mozda nesto izraste!
Tnx na savjetima! :) |
|
Sesvete/Zagreb
|
|
![]() |
|
da moguće je da tamo di odrežeš baci jedan ili više novih...
ali ako namjeravaš odrezati uz koru i još staviti voćarski vosak onda neće....
ako ti je reznica dovoljno duga možeš je narezati na više komada
onako kao što se nađu u trgovinama onaj mali dekorativni "bambus" (u biti i to je vrsta dracene) i tako pokušat dobit malo više reznica...
samo nemoj na kraće od 10-15 cm...
|
|
![]() |
|
Hvala Brbe!
Ici cu ipak rasadjivati sa casom, jer bojim se da ne bih mogao odrzavati pijesak za kaktuse dovoljno vlaznim. Je li moguce da iz odrezanog vrha niknu novi vrhovi? |
|
Sesvete/Zagreb
|
|
![]() |
|
Bok Teehee i dobro nam došao šta se tiče dracena možeš je tako presaditi...
ja sam ih do sada tako rasađivao...
odrežeš jedan vrh i pustiš u čaši da naprave korijen...
postoji još jedna metoda koju nisam isprobao a to je da staviš reznicu (taj kraj koji odrežeš) u pijesak za kaktuse i držiš supstrat vlažan dok ne napravi korijenje i onda zasadiš u običajenu zemlju...
a što se tiče tegle... hmm ove dracene marginate su poznate po korijenu...
savjetovao bih ti da ako zasadiš mlade izbojke da preseliš biljke u malo veću vazu....
probaj viditi koliko još ima mjesta u vazi
![]() |
|
![]() |
|
Bok!
Ovako, preletio sam kroz ovih 14 stranica, ali nisam nasao neke upute za presadjivanje odrezane dracena marginata. Ova moja dracena sa slike ima pet malih krosnji na glavnoj stabiljci, a ja bih odrezao jednu krosnju i posadio ju u tu istu teglu. Hoce li biti dovoljno da odrezanu krosnju stavim u vodu na koji tjedan, pa da pusti korijencice? Ranu da glavnom drvetu bih zatvorio sa nekom zelenom smolom, sto se koristi u vocarstvu..ona se stvrdne na zraku pa ne propusta biljne sokove van rane. ![]() |
|
Sesvete/Zagreb
|
|
![]() |
|
manal ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 04 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 11 |
thanks seflera! onda cu je podsisati
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2627282930 34> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |